Zobacz pełną wersję : Olympus c 760
Mam aparat olympus c760. Niestety upadł mi i cos zaczęło w nim się przesuwać to znaczy w obiektywie. Robi zdjęcia ale w zalezności od tego jak to coś w obietywie się przesunie tak łapie ostrość. Czy może mi ktos doradzić co to może być? Jaki to może być koszt naprawy. Wg mnie to chyba trzeba wymienić cały obiektyw. :cry:
Prawdopodobnie mógł się uszkodzć mechanizm obiektywu, a naprawa chyba nieopłacalna. Pytanie - czy obiektyw się wysuwa ? Opisz trochę dkoładniej objawy uszkodzenia.
Jeśli obiektyw jest do wymiany to może lepiej kupić uszkodzony z allegro : c-760 - uszkodzona elektronika (http://www.allegro.pl/item165861206_olympus_c_760_ultra_zoom_uszkodz_ukl ad_zasilania.html)
Obiektyw sie wysuwa. Wewnetrzna soczewka lata w srodku. Robi zdjęcia ale w pewnym zakresie oddalania i przyblizania nie lapie ostrosci.
No to chyba po obiektywie... Na gwarancji Ci tego nie naprawia, a koszt naprawy bedzie zapewne duzy... Tak wiec albo nowy aparat, albo nowy obietyw (chociaz wtedy pozostaje kwestia, jak go zamocowac...)
Pzdr
Jaki to może być koszt naprawy. Wg mnie to chyba trzeba wymienić cały obiektyw. :cry:
Witam
czy da sie naprawic ,czy tylko wymiana da sie to ustalic po rozebraniu obiektywu
jazeli jestes zajnteresowana naprawa pisz na priv
koszt naprawy obiektywu seri Cxx to okolo 150 zl
Krzysiek