Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Sterowanie w Olku SP 510 UZ

maglev
15.02.07, 09:23
Po przeczytanieu instrukcji obsługi chyba mam jeszcze więcej pytań niż przed :| . Otóż czy da się ustawić tak sterowanie, żeby z poziomu klawisza funkcyjnego (tam gdzie się nastawia balans bieli, iso, obszar pomiaru światła) np. na programie "P" ustawić dodatkowo "strefę autofokusa", aby nastawić szybko pomiar punktowy???
Funkcja ta jest, nie wiedzieć czemu schowana w menu>ustawienia aparatu> i jeszcze trzeba przewinąć parę punktów, żeby w końcu dotrzeć do niej :cry:
Wiem,że można sobie ustawić to w my guide jednk jest to rozwiązanie wg mnie do bani :|

zibi1303
15.02.07, 11:32
Nie można ustawić dodatkowo, można ustawić zamiast :P
Pod klawisz funkcyjny możesz ustawić dowolną funkcję, ale tylko jedną

aga_piet
15.02.07, 11:42
Chodzi Ci o funkcję "area"? W modelu SP500 nie ma jej na liście klawiszy do wyboru. Są dostępne tylko niektóre funkcje z menu. Sprawdź w menu/setup/short cut lub custom button.

maglev
15.02.07, 14:15
Oki dzięki, dzisiaj popróbuję :razz:

maglev
16.02.07, 14:43
Oki zaprogramowałem sobie tą strefę autofokusa pod klawiszem, natomiast mam pytanie, jak wcisnę na "obszar" i potem chcę powrócić do np. punktowego autofokusa to z powotem muszę wejść w menu>ustawienia aparatu i dać na ESP lub na punktowy :(, macie na to jakiś sposób?

krzysiekz
16.02.07, 16:02
Mozesz ustawic pod custom button funkcje af mode, i bedziez sie mogl swobodnie przelaczac miedzy trybami af.