PDA

Zobacz pełną wersję : 510UZ - akumulatory

Mareczek_70
13.02.07, 22:17
Witam wszystkich
Przesiadłem sie od tygodnia z lustrzanki małoobrazkowej na ww cyfrówkę
Zakupiłem też ładowarke wraz z akumulatorami firmy GP (2300mAh) i tu zapytanie: efekt jest taki że po jakimś czasie pracy aparatu (kilka godzin głównie zabawy w celach zapoznawczych ze sprzetem) nastepuje bez wczesniejszych ostrzeżeń pojawienie sie niebieskiego ekranu z napisem "baterie rozładowane" (chyba) i wyłącza sie ..nawet nie dzwignie obiektywu w stan wyjsciowy
Nie wiem czy to feler aparatu czy akumulatory... jeszcze nie pracowałem na bateriach wiec nie wiem czy w jakis inny sposób (poza zmianą ikony stanu baterii na wyswietlaczu) informuje o niskim stanie zasilania...może dzwiekowo.. może cza to dzie załączyć..
Z góry dzieki za sugestie
Marek

siwyjohn
13.02.07, 23:57
Po kilku cyklach ładowanie-rozładowanie akumulatorki powinny nabrać wigoru.

KOKO
14.02.07, 12:03
Zgadzam się z "siwynjohnem" może jak się uformują będzie git. Nowoczesne baterie i akumulatory padają bez wcześniejszej utraty mocy.Chyba zaleta bo sprzęt działa do końca poprawnie.

Peniek242
15.02.07, 16:09
GP... są OK sam ma takie i po naladowaniu dzialają rewelacyjnie. Taki przypadek jak opisujesz mialem gdy, sprobowalem naladowac BATERIE, ktore nabylem wraz z aparatem :-) niestety takie baterie są zwykle jednorazowe.
Pozdrawiam.

MarcinN
21.02.07, 22:21
GP faktycznie sa ok-dzialaja dlugo, wydaje mi sie ze tu chodzi o aparat. W moim 510 jest dokladnie to samo- "wysysa" aku do takiego stanu ze nie zamykaja obiektywu. Moim zdaniem to wada, bo jak nie masz pod reka zapasowych to co?

krzysiekz
22.02.07, 12:18
Nie zawuwazylem u siebie takich problemow. Zarowno z aku forever 2800 jak i ansmann 1800 aparat przy spadku napiecia pokazuje info o niskim poziomie baterii i sie normalnie wylacza zwijajac obiektyw. Moze to zalezy od charakterystyki akumulatora? Trzyma parametry dluzej, ale gwaltownie pozniej zdycha.

aga_piet
22.02.07, 12:31
U mnie podobnie - oba komplety zdychają stopniowo, zawsze trochę jeszcze pochodzą na czerwonym znaczku.