Zobacz pełną wersję : prośba o opinie i ocenę
Witam
Zrobiłem kilka zdjęć aparatem OM 30 , użyłem kliszy ilford Pan 100 ,
wywołałem samodzielnie w wywoływaczu ilford ID 11 , utrwalacz fomafix P
jak oceniacie efekt ?
technik219
13.04.10, 20:38
Oceniam pozytywnie. Nawet bardzo pozytywnie. Szeroka skala szarości, dobrze wyrobione cienie i światła. Skan trochę niedorobiony (można się pobawić kontrastem i krzywą), ale do drobiazg, którego nie biorę pod uwagę. Powiększenia powinny wyjść ładne. Tak trzymaj!:grin:
Oceniam pozytywnie. Nawet bardzo pozytywnie.
Ja nie jestem taki łaskawy :-P
A co z ostrością? Tematy zdjęć też do mnie nie "trafiły" :roll:
Witam
jak oceniacie efekt ?
Cos Ci tam wyszlo.Aparat jak widac jest sprawny.Nastepnym razem przemysl nad tematem fotki zanim nacisniesz spust.
mnie się te foty skojarzyły z filmem alternatywy 4 :)
takie random shoty :roll:....to wszystko z 36 klatek :?:
technik219
14.04.10, 11:58
Każdy staje się fachowcem jak wywołał 10 filmów i ze cztery mu wyszły:wink:. Mettiu zrobił to po raz pierwszy i jak na pierwszy raz zrobił to bardzo dobrze. Gdyby miał lepszy skaner, to zdjęcia by były ostrzejsze. Gdyby był "zawodowcem", jak niektórzy krytykanci, to zrobiłby fotoreportaż zaangażowany w ogólnoświatowe problemy rozbrojeniowe, wysłał na World Press, zgarnął pierwszą nagrodę, a nie przedstawiał na forum z pytaniem o ocenę wywołania (nie zdjęć i ich tematu!).
Mettiu - nie przejmuj się: to taka maniera krytykantów, by poprzez skrytykowanie pracy innego podnieść swoje samopoczucie. Rób dalej to co robisz. To fajna sprawa!
Mirek54 napisał :
"Cos Ci tam wyszlo.Aparat jak widac jest sprawny". Aparat ma uszkodzony światłomierz , wszystko naświetlane ręcznie.
Dzięki za opinie pozdrawiam
...to taka maniera krytykantów, by poprzez skrytykowanie pracy innego podnieść swoje samopoczucie.Ostro pojechałeś!
Lepiej się poczułeś? Ulżyło Ci? Mógłbyś doprecyzować tych "krytykantów"?
...a nie przedstawiał na forum z pytaniem o ocenę wywołania (nie zdjęć i ich tematu!)
Pozwolisz, że zacytuję:
Witam
Zrobiłem kilka zdjęć ... ,
wywołałem samodzielnie ...
jak oceniacie efekt ?Moim zdaniem, codzi mu o ocenę "całości" a nie tylko wywołania. Gdyby było jak piszesz, pokazałby zdjęcie tablicy testowej a nie jakoś jednak, przemyślanych kadrów. :wink: