Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : prośba o opinie i ocenę

Mettiu
12.04.10, 20:58
Witam
Zrobiłem kilka zdjęć aparatem OM 30 , użyłem kliszy ilford Pan 100 ,
wywołałem samodzielnie w wywoływaczu ilford ID 11 , utrwalacz fomafix P
jak oceniacie efekt ?

Mettiu
12.04.10, 20:59
... a no i zdjęcia :P

technik219
13.04.10, 20:38
Oceniam pozytywnie. Nawet bardzo pozytywnie. Szeroka skala szarości, dobrze wyrobione cienie i światła. Skan trochę niedorobiony (można się pobawić kontrastem i krzywą), ale do drobiazg, którego nie biorę pod uwagę. Powiększenia powinny wyjść ładne. Tak trzymaj!:grin:

helmuth
14.04.10, 08:41
Oceniam pozytywnie. Nawet bardzo pozytywnie.
Ja nie jestem taki łaskawy :-P
A co z ostrością? Tematy zdjęć też do mnie nie "trafiły" :roll:

Mirek54
14.04.10, 08:49
Witam

jak oceniacie efekt ?

Cos Ci tam wyszlo.Aparat jak widac jest sprawny.Nastepnym razem przemysl nad tematem fotki zanim nacisniesz spust.

aikidudi
14.04.10, 10:52
mnie się te foty skojarzyły z filmem alternatywy 4 :)

razor_71
14.04.10, 11:18
takie random shoty :roll:....to wszystko z 36 klatek :?:

technik219
14.04.10, 11:58
Każdy staje się fachowcem jak wywołał 10 filmów i ze cztery mu wyszły:wink:. Mettiu zrobił to po raz pierwszy i jak na pierwszy raz zrobił to bardzo dobrze. Gdyby miał lepszy skaner, to zdjęcia by były ostrzejsze. Gdyby był "zawodowcem", jak niektórzy krytykanci, to zrobiłby fotoreportaż zaangażowany w ogólnoświatowe problemy rozbrojeniowe, wysłał na World Press, zgarnął pierwszą nagrodę, a nie przedstawiał na forum z pytaniem o ocenę wywołania (nie zdjęć i ich tematu!).
Mettiu - nie przejmuj się: to taka maniera krytykantów, by poprzez skrytykowanie pracy innego podnieść swoje samopoczucie. Rób dalej to co robisz. To fajna sprawa!

Mettiu
14.04.10, 15:16
Mirek54 napisał :
"Cos Ci tam wyszlo.Aparat jak widac jest sprawny". Aparat ma uszkodzony światłomierz , wszystko naświetlane ręcznie.
Dzięki za opinie pozdrawiam

helmuth
16.04.10, 22:45
...to taka maniera krytykantów, by poprzez skrytykowanie pracy innego podnieść swoje samopoczucie.Ostro pojechałeś!
Lepiej się poczułeś? Ulżyło Ci? Mógłbyś doprecyzować tych "krytykantów"?

...a nie przedstawiał na forum z pytaniem o ocenę wywołania (nie zdjęć i ich tematu!)
Pozwolisz, że zacytuję:

Witam
Zrobiłem kilka zdjęć ... ,
wywołałem samodzielnie ...
jak oceniacie efekt ?Moim zdaniem, codzi mu o ocenę "całości" a nie tylko wywołania. Gdyby było jak piszesz, pokazałby zdjęcie tablicy testowej a nie jakoś jednak, przemyślanych kadrów. :wink: