PDA

Zobacz pełną wersję : Mniej scen w E-620 niż w E-510/E-520

sdsi
9.04.10, 11:09
Witam,

intryguje mnie pytanie dlaczego E-620 pozbawiony został dwóch scen (w stosunku do E-510 i E-520):

Landscape and Portrait
Night

Jak myślicie czym zostało to podyktowane?

Pozdrawiam serdecznie,

Karol
9.04.10, 12:01

Niską użytecznością tego typu scen w lustrzance? Są przecież i tak tryby "art", programy tematyczne i inne "sceny".
Chyba prościej i skuteczniej ustawić sobie aparat pod daną sytuację i oczekiwany efekt, niż korzystać z predefiniowanych ustawień gdzie w dużej mierze pozbawiamy się możliwości decydowania o zdjęciu?

romek1967
9.04.10, 12:05
Wyższą półką dla E-620? czym wyżej tym mniej trybów tematycznych?

tak sobie gdybam....

epicure
9.04.10, 14:04
Te tryby były bezużyteczne, więc się ich pozbyli. Zaśmiecały tylko menu. Moim zdaniem powinni wyciąć jeszcze połowę z tych, które zostały.

Iwo
9.04.10, 14:09
e-620 jest przecież aparatem reporterskim, po co mu takie tryby ;)

grizz
9.04.10, 14:14
Witam,

intryguje mnie pytanie dlaczego E-620 pozbawiony został dwóch scen (w stosunku do E-510 i E-520):

Landscape and Portrait
Night

Pozdrawiam serdecznie,

Co za duzo to niezdrowo. Nie ma sensu rozdrabniac się na dużo ilość trybów, lepiej pracować nad uniwersalnością pozostałych.

np. Zamiast Portrait/ Portrait Night / Portrait and submarine / Portrait upside down;) wystarczy samo portrait, które "orientuje się" czy robi zdjęcie w dzień czy w nocy ;)

A jeszcze lepszym wyjściem jest przewodnik z e-pl1

bogdan1
9.04.10, 14:30
Ze względu na ilość szumów nie chcieli robić obciachu, a poza tym wsadzili ART. Moim zdaniem zupełnie niepotrzebnie, bo w OM art wychodzi lepiej niż w aparacie, a dodatkowo zapis w tym trybie trwa niemilosiernie długo.

Darekw1967
9.04.10, 14:52
Witam !

Unikalem z korzystania w lustrzankach z automatycznych trybow
pracy. Mam E-620 i robie na trybach polautomatycznych lub
manual a jak chce mieszac na zdjeciach wyciagam foto z RAW-a i
przetwarzam dalej... programami graficznymi pod wlasne oko ;)

Szkoda ze w E-620 nie ma laczenia wielu ekspozycji w HDR-a.

Ciekawe czy mozna soft pod te funkcje dopisac ;) kosztem
mniej potrzebnych funkcji ;)

Pozdrawiam