Zobacz pełną wersję : Czy karta XD 256 to max jaki mozna zastosowac do C-750 ?
Może ktoś mi napisze czy XD 256 to max jaki można dać do C-750
bo taka wartość jest podana w opisie że karty do 256 mega
Dlaczego pytam bo są karty 512 mega i zastanawiam się jak aparat będzie pracował z tą kartą i czy warto brać tak duża pojemność
co mam kupic ?
POZDRAWIAM
Może ktoś mi napisze czy XD 256 to max jaki można dać do C-750
bo taka wartość jest podana w opisie że karty do 256 mega
Dlaczego pytam bo są karty 512 mega i zastanawiam się jak aparat będzie pracował z tą kartą i czy warto brać tak duża pojemność
co mam kupic ?
POZDRAWIAM
z tego co podaje producent olympus c-750 obsługuja kart xd do 256.
Nie wiem skad te ograniczenie. Jeżeli cie stac na 512 to najlpeiej bedze jak sie przejdzesz z aparatem i sprawdzisz czy olek poprawnie ja obsługuje. Co do drugie kwesti... jak dla mnie 128Mb to wsytarczajaca wartosc. No chyba ze chcesz zdjecia zapisywac w tiffach.
ja w trakcie jednego meczu pilkarskiego potrafie zapelnic cala karte 128MB i to zdjeciami HQ 3:2 czyli jakies 160 fotek...
ale kupno 256 chyba rozwiaze problem tylko nie wiem czy c740 takie osluzy...
moze by tak sie zapytac Eurocolor :?
w EURO-COLOR wiedza tyle co my juz tam dzwonilem :lol:
a co do 512 mega to wydaje mi sie za aparat moze nie rozpoznac ze to jest 512 i zapelni mi karte tylko do 256 mega a reszta pozostanie pusta mam nadzieje ze sie myle
a w sklepie nic nie sprawdze bo musial bym zapelnic cala karte na miejscu i wtedy zobaczyl bym jak oprogramowanie radzi sobie z ta karta
najlepiej zrobie jak zostane przy 256 ;)
pozdrawiam
kurde na logike wydawaloby sie ze powinien obsluzyc, podobnie jak i c740, no bo standard xD z zalozenia mial osiagnac duze pojemnosci, wiec czemu niby producent mial ograniczac uzywanie tylko do mniejszych pojemnosci.. chyba ze chodzilo tylko i wylacznie o marketing, al nie wydaje mi sie.. aparat nie kosztuje 100 zl zeby go zmienicac co dwa miesiace... :?
256 + 128 co mam teraz by mi w zupelnosci wystarczylo
Właśnie sam planowałem zpodać takie pytanie.
Bo niedawno kupiłem olka 750 i brak mi strasznie karty o większej pojemnośći.
Dziwna sprawa, że może tylko obsługiwać 256M. Bo producenci planujawprowadzić karty 8GB....
A może trzeba przeprogramować aparat do większej pojemnośći. Bo jak tak to nie za dobrze.
Pozdrawiam
Chyba kupię z allegro 256. Widziałem już 385 zł.
Jak będzie można jeszcze w tej cennie kupić na firmę to wyjdzie całkiem atrakcyjna cenna z nią.
Pozdrawiam
MarcinW wcale nie musisz zapełniać karty zdjęciami. Przecież po włożeniu karty aparat pokazuje ile zapisze zdjęć.