PDA

Zobacz pełną wersję : Ściana zima GOPR

dobas
17.03.10, 18:38
Hej

w sumie za 4 dni początek wiosny, ale zima w pełni.
pomału przebieram zdjęcia z ostatniego szkolenia
to popokazuje kilka, a co mi tam ;)

warunki nie były łatwe, bo nie za dużo czasu było na przymiarki do zdjęć.
wszystkie wykonane E410 ze szkiełkiem 9-18

uwazam ze ten obiektyw jest niezastąpiony i choć znacząco jakościa ustepuje od 7-14 to 7-14 w zyciu nie wpiął bym sobie w uprząż w takich warunkach :)

waruga
17.03.10, 18:48
Swietne kadry.. podobaja sie.

acidmk
17.03.10, 18:58
Dobas, bardzo mi się podobają Twoje kadry. A jak radziłeś sobie z aparatem w takich warunkach?? Plecaczek, czy może inny sposób?

dobas
17.03.10, 19:18
Na plecach miałem wielki plecak ze szpejem, liną , łopatą, sondą, apteczką itp itd wiec plecaczek foto odpada.

Poza tym wyjmowanie aparatu z plecaka podczas wspinaczki czy w trudnym terenie było by kiepskim rozwiązaniem, bo raz ze cos może wypaść a dwa że sam plecak może gdzieś polecieć..

Im mniej takich możliwości tym lepiej. Lepiej nie kusić :)

miałem taki pokrowczyk w nim tylko aparat z obiektywem i dodatkowa kartę pamięci

http://www.7dayshop.com/catalog/images/products/prod_101524.jpg

wpięty karabinkiem w szpejarkę ( element uprzęży do którego wpina się sprzęt wspinaczkowy ) na wszelki wypadek aparat też sobie wpiąłem repem tak aby nawet jak poleciał to nie za daleko...

Plecak jest niestety kiepskim rozwiązaniem bo nie ma do niego dostepu - duza torba z kolei krepowała by ruchy. tu niestety zdjęcia musiały być "przy okazji" więc dużo targać nie moglem

Karol
17.03.10, 21:03
Świetne zdjęcia, poza tym zazdroszczę wrażeń. ZD 9-18 z małą puszką faktycznie jest bardzo fajny, kiedyś używałem go z E-410 oraz z E-330 (ciągle używam). Chętnie zobaczę kolejne GOPRowskie foty. Wkrótce pewnie też z PENa ;-)

acidmk
17.03.10, 22:13
Z tego jak to opisujesz, to rzeczywiście drugi plecaczek bez szans.
Dzięki za wyjaśnienie !!
Oj fajnie musiało być, też zazdroszczę choć lęk wysokości mam :cry:

dobas
18.03.10, 00:33
Świetne zdjęcia, poza tym zazdroszczę wrażeń. ZD 9-18 z małą puszką faktycznie jest bardzo fajny, kiedyś używałem go z E-410 oraz z E-330 (ciągle używam). Chętnie zobaczę kolejne GOPRowskie foty. Wkrótce pewnie też z PENa ;-)

Pena chcę pod wodę zaciągnąć, ale wymaga to ode mnie jakiś sprzętowych roszad :/

jutro dorzucę jakieś kolejne zdjęcia