PDA

Zobacz pełną wersję : Tym razem zapraszam nad wodę

lessie
5.02.07, 21:48
Zapraszam do obejrzenia kilku ujęc znad wody - Stawy Milickie i Dolina Prądni - moje rowerowe wyprawy z lata 2006.
Do oglądania, komentowania, krytyki itd...

http://picasaweb.google.com/sebalessie/NadWodI

k@czy
5.02.07, 22:07
Stawy Milickie o swicie 2 powala na kolana-wyglada jak obraz, znaczy jak malowany-dla mnie rewelacja. wydaje mi sie, czy widze na niektorych zdjeciach zabawy z HDR'em? cala seria niesamowicie daje po oczach kolorami, w pozytywnym znaczeniu oczywiscie. najmniej mi podchodzi pierwszy swit-moze dlatego, ze troche odstaje kolorystycznie, i Dolina Pradni ma lekkie wachania kolorystyczne nieba w poblizu drzew. musze i ja sie wybrac na pobliskie pola:)

Smerf Maruda
5.02.07, 22:30
Lessie.

Piękna okolica, te Stawy Milickie. Naprawdę.

Niemniej, zdjęcia przekombinowane. Przez ten HDR właśnie. Ja wiem, że to pomaga. I że daje ciekawe - przynajmniej na początku - wizualnie efekty. Ale potem się nudzi.

Mam do Ciebie prośbę - weź jakiegoś analoga i załaduj do niego Velvię/Provię. Może być nawet tak kontrastowe światło, jak na Twoich zdjęciach. I naświetl cały ten film. Efekty Cię powalą - zobaczysz, że nawet polara nie trzeba mieć ze sobą.

Ogólnie - okolica piękna, kompozycyjnie ładnie pokazana, ale pod względem obróbki - nie, jestem na nie.

Dag
5.02.07, 23:16
kurcze juz myslalem ze ludziom skonczyl sie zapal do hdr'ow, niestety nie ...

Lessie , fajne widoczki ale po djabla ten hdr??

lessie
5.02.07, 23:19
już mi się skończył okres fascynacji hdr-ami. Jak pisałem to jest lato 2006 więc trochę czasu upłynęło...Dawno już nie robiłem HDR-ów, cho te obrazki aż się o to prosiły... :mrgreen:
Wybaczcie proszę, więcej nie będę - przynajmniej nie w takim nasileniu...

Swoją drogą to były pierwsze i ostatnie HDRy w moim fotograficznym świecie...

A co do okolicy, to naprawdę przepiękna jak wjedzie/wejdzie się dalej od ubitych szlaków. Ile razy poblądziłem to nie policzę ale warto. W tym roku zapuszczę się dalej...i zlituję się nad Waszym anty-hdrowym smakiem ;)

dooomin
5.02.07, 23:56
Przyjemnie się ogląda, aczkolwiek +-5 fotkami można pokazać wszystko co tam widać. Też mam zawsze problem z wyborem :) Najbardziej przemawia do mnie nr 4. A samą okolicę lubię i zaglądam tam od czasu do czasu.

voovoo2
6.02.07, 10:22
HDR, czy nie HDR............fotki bardzo mi się podobają.Pierwsza najsłabsza ale pozostałe miodzio.Widzę ze wędrowniczek z Ciebie.Pozdrawiam :D

willow32
6.02.07, 12:38
lessie spoko widoczki, szkoda tylko że nie ma na nich ludzi :) długo jeszcze trzeba będzie czekać aż zamieścisz coś z moich ulubionych klimatów portretowych??
A co do HDR-ów pytanie takie mi się nasuwa...robisz zdjęcia pod publikę czy dla siebie?? bo jeżeli dla siebie a HDR Ci się podoba to go stosuj a nie przejmuj się się stękaniem Ingrabuna i innych maniaków analogowej fotografii, skoro im się nie podoba to niech omijają z daleka tego typu obrazki. Nigdy nie dogodzisz wszystkim :)

pozdrawiam

Wiejo
6.02.07, 12:39
sielskie widoczki optymistycznie nastawiaja. Podobaja się. Pozdrawiam. :D

lessie
6.02.07, 14:58
willow - zbieram się i zbieram z tymi portretami... i zebrać nie mogę ;)
fotki robię żeby mnie oko cieszyło, jak cieszy innych to też znak że idę w dobrym kierunku, o hdrach już tle wspominałem że cóż mogę dodać? Miałem okres fascynacji ( te foty to jego efekt ) a obecnie raczej stosuję tą technikę do poprawek fotek, nie jako źródło idealnego obrazu. Tak czy inaczej, stwierdziłem że widoczki nadają się do pokazania...