Zobacz pełną wersję : Czy kupować w Fotojokerze?
Czy ktoś kupował E-30 w Fotojokerze? Chciałbym kupić E-30 własnie w Fotokojerze ale osobiście zeby móc obadać przez zakupem , sprawdzić ilość zrobionych zdjęć, czy nie jest uszkodzony na pierwszy rzut oka itp.:/ Niestety na stronie e-Fotojoker aparat jest dostępny tylko wysyłkowo.:\
Ostatnio oglądałem w FJ w Galerii Krakowskiej. I sobie stał na półce. Inna sprawa, że i tak kupiłem przez neta.
Ale coś mi świta, klubowicze tu pisali, że można zamówić przez stronę FJ ze wskazaniem sklepu. Wtedy sobie obmacasz i kupisz lub nie.
No właśnie nie wiem jak lepiej. e-fotojoker umożliwia 2 rodzaje sposoby dostarczenia towaru.
1.Bezpośredni odbiór od kuriera w domu.
2.Odbiór w placówce Fotojokera.
Za "1" przemawia szybsza dostawa i niższa cena dostawy - 19,50 zł ale za 2gą opcją przemawia to, że można aparat obmacać i posprawdzać na spokojnie czy wszystko z nim jest ok. ale za to koszt dostawy (nie wiadomo czemu) droższy - 29,50 zł no i minus taki, że sprzedawca może podmienić egzemplarz na jakiś wystawowy : \ Zapewne wielu kupowało E-30 wlasnie w Fotojokerze ze względu na najniższą cenę (chyba). Jaką opcję wybieraliście?
...Zapewne wielu kupowało E-30 wlasnie w Fotojokerze ze względu na najniższą cenę (chyba). Jaką opcję wybieraliście?
ja tak kupowałem - nie żałuję
http://torian.pl/produkt,Olympus_E-30_BODY,303
http://www.opineo.pl/opinie/torian-pl
ja kupowałem w Fotozakupy moje E-30 i miałem 130 zrobionych zdjęć.Przesyłka gratis
Kupowałem E-3 w Fotojokerze z odbiorem w sklepie. Mogłem wszystko dokładnie sprawdzić. Sprzedawcy dali mi się pobawić ZD 12-60 (kupowałem samo body). Dziwili się, że przez neta jest dużo taniej, niż od nich z półki.
polecam fotobasie, kupowalem sprzęt 200 zł taniej a przyszło z fakturą i pudełkiem fotojokera, oni sobie robia chyba sztuczną konkurencje:grin:
Pytanie : czy z odbiorem w sklepie , jest to jeszcze zakup przez internet, z możliwościa zwrotu w ciągu 10 dni?
Kupowałem u nich pierwszą G1 i trochę musiałem czekać, mimo , że miała być dostępna- ale generalnie wszystko OK
SmakMiodu*PL
9.03.10, 09:12
Aparat na pewno jest w sklepach dostępny. Kupiłem swojego (https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?p=576317#post576317) E-30 w grudniu 09 bezpośrednio w sklepie FJ. Musiałem mieć przy sobie obiektyw i kartę, gdyż w sklepie ponoć nie mieli. Gdy wziąłem do ręki pierwszy raz samo body, coś mi nie leżał. Dopiero po dołączeniu obiektywu sytuacja się zmieniła. Inny aparat, inaczej się układa :) Jestem przekonany, że we Wrocławiu jest kilka FJ. Pewnie, w którymś mają go na składzie. Ja pytałem przez telefon w sumie w czterech sklepach i jechałem na pewniaka tam, gdzie był wystawiony. Życzę udanych zakupów.
polecam fotobasie, kupowalem sprzęt 200 zł taniej a przyszło z fakturą i pudełkiem fotojokera, oni sobie robia chyba sztuczną konkurencje:grin:
ale Fotobasia to firma kupiona przez Fotojokera więc jest to celowe działanie ;)
"Sklep Fotograficzny, Sklep - serwis internetowy stanowiacy wlasnosc Fotojoker Spólka z o.o. zarejestrowana przy ul. Strzeleckiej 11, w Kedzierzynie-Koólu. Firma Fotojoker Spólka z o.o. jest wpisana do Krajowego Rejestru Sadowego pod nr KRS 0000174257, udostepniony pod adresem http://www.fotobasia.pl. Wlascicielem sklepu jest Fotojoker Sp. z o.o. ul. Strzelecka 11, 47-230 Kedzierzyn-Koóle, NIP 749-10-03-358"
.
Aparat na pewno jest w sklepach dostępny. Kupiłem swojego (https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?p=576317#post576317) E-30 w grudniu 09 bezpośrednio w sklepie FJ. Musiałem mieć przy sobie obiektyw i kartę, gdyż w sklepie ponoć nie mieli. Gdy wziąłem do ręki pierwszy raz samo body, coś mi nie leżał. Dopiero po dołączeniu obiektywu sytuacja się zmieniła. Inny aparat, inaczej się układa :) Jestem przekonany, że we Wrocławiu jest kilka FJ. Pewnie, w którymś mają go na składzie. Ja pytałem przez telefon w sumie w czterech sklepach i jechałem na pewniaka tam, gdzie był wystawiony. Życzę udanych zakupów.
Ja też , zwłaszcza , że powoli zmierzamy do końca promocji.
Lepiej zapłacić dziesięć złotych więcej i sobie "pomacać". W końcu dycha to nie tak wiele.
Lepiej zapłacić dziesięć złotych więcej i sobie "pomacać". W końcu dycha to nie tak wiele.
towar macany należy do macanta :twisted:
.
czyli towar , którego oficjalnie nie chcą wyprzedawać u siebie , wyprzedają przez Basię.
Ja kupowałem już kilka razy . W sumie dwa razy to body . Pierwszym razem E 330 i to odrazu w sklepie ale potem to E 3 przez internet z dostarczeniem do sklepu . Było dużo taniej . Naprawdę duża różnica . Można było macać i robić foty . Wypróbowałem sobie tamte obiektywy ,które były w sklepie .
Było naprawdę ok .
pozdrawiam
Aktualne ceny w FJ są bardzo dobre. Do dostawy też nie miałem nigdy zastrzeżeń - zamawiałem coś kilka razy, zawsze z odbiorem w salonie. Nigdy nie było kłopotów. Jedynie raty maja nieciekawe, aktualnie chyba Cetelem, który nie jest atrakcyjny, zwłaszcza jak Ci się zdarzy spóźnić z ratą. Walą niemiłosierne opłaty karne.
ale Fotobasia to firma kupiona przez Fotojokera więc jest to celowe działanie ;)
"Sklep Fotograficzny, Sklep - serwis internetowy stanowiacy wlasnosc Fotojoker Spólka z o.o. zarejestrowana przy ul. Strzeleckiej 11, w Kedzierzynie-Koólu. Firma Fotojoker Spólka z o.o. jest wpisana do Krajowego Rejestru Sadowego pod nr KRS 0000174257, udostepniony pod adresem http://www.fotobasia.pl. Wlascicielem sklepu jest Fotojoker Sp. z o.o. ul. Strzelecka 11, 47-230 Kedzierzyn-Koóle, NIP 749-10-03-358"
.
Dam sobie uciąć że rok temu nie było takiego info, bo szukalem dosyć dokladnie:-P
Zamów w Efotojoker ze wskazaniem na sklep pomacaj, popstrykaj (pewnie
będą meli różne szkiełka) sprawdź ilość klapnięć lustra, kup i Bądź Szczęśliwym
Posiadaczem ! :lol:
O Fotobasi było głośno w okolicy Bożego Narodzenia 2007. Ludzie wpłacali pieniądze za sprzęt, a sprzętu nie dostawali. Sporo się wtedy mówiło o oszustwach, przekrętach itd. Choć wcześniej mieli dobrą reputację.
Pewnie po tych problemach przejął ich Fotojoker.
NightCrawler
9.03.10, 10:42
Pytanie : czy z odbiorem w sklepie , jest to jeszcze zakup przez internet, z możliwościa zwrotu w ciągu 10 dni?
O ile wiem, jeżeli odbierasz w siedzibie firmy to nie. Ale się mogę mylić. Kiedyś już był ten temat na forum poruszany i Grizz się wypowiadał, ale szczerze to nie pamiętam jak to było.
Tak, dlatego o ile jest taka możliwość jest to najkorzystniejsza forma zakupu. Prawo do odstąpienia od umowy kupna w ciągu 10 dni przysługuje, jeżeli ta umowa została zawarta poza lokalem sprzedawcy (via Internet). Odbiór osobisty nie znosi tego prawa.
NightCrawler
9.03.10, 11:07
A no wiedziałem, że coś tam Grizz się z tym nie zgadzał. Czyli tylko "umowa musi być podpisana" poza siedzibą firmy. Przepraszam za zamieszanie.
Kupowałem E-3 w Fotojokerze z odbiorem w sklepie. Mogłem wszystko dokładnie sprawdzić. Sprzedawcy dali mi się pobawić ZD 12-60 (kupowałem samo body). Dziwili się, że przez neta jest dużo taniej, niż od nich z półki.
Jak myślisz, czy sprzedawcy FJ zarabiają na towarze zakupionym przez net...? :mad:
Mam nadzieję, że już rozumiesz, na czym i na kim ich szefowie oszczędzają, byś miał taniej.
Jak myślisz, czy sprzedawcy FJ zarabiają na towarze zakupionym przez net...?
Czy już wiesz, na kim ich szefowie oszczędzają, byś miał taniej?
Generalnie , biorą większe pieniądze za odbiór w sklepie , więc chyba zarabia sklep, za obsługę - bo towar idzię standartową przesyłką , którą i tak wysyłają.
Sprzedawcy Fotojokera twierdzili, że nie znają oferty e-fotojoker.pl? :roll:
Sprzedawcy Fotojokera twierdzili, że nie znają oferty e-fotojoker.pl? :roll:
Zastanawiam się czy część ich sklepów to nie jakaś "franczyza":idea: i wtedy było by to zrozumiałe - interes "matki" a nie ich.
Niech Pan tam nie idzie! Wejdzie Pan po E-30 a wyjdzie z A 550 i gratisową smyczą alfa!
RadioErewan
9.03.10, 12:04
.
Fotobasia to był interes managementu, nie właściciela. Jak jest teraz, nie mam pojęcia.
Fotobasia to był interes managementu, nie właściciela. Jak jest teraz, nie mam pojęcia.
taka boczna odnoga może umożliwiać puszczanie sprzętu np : po serwisie, zwrócony w internecie itp.
RadioErewan
9.03.10, 12:30
taka boczna odnoga może umożliwiać puszczanie sprzętu np : po serwisie, zwrócony w internecie itp.
Pozwala na rózne rzeczy.
Pozwala na rózne rzeczy.
dokładnie,
jeśli nie można proszę nie odpowiadać , ale jetem ciekaw (nie chodzi o liczby) czy sprzęt Olka , który sprzedają (Joker)kupują u Was OP , czy w ON.
Pozdrawiam
O ile dobrze pamiętam, dual kit E-410 zakupiony w FJ miał na kartonie taką białą naklejkę OLYMPUS Polska..., więc pochodził z polskiej dystrybucji...
O ile dobrze pamiętam, dual kit E-410 zakupiony w FJ miał na kartonie taką białą naklejkę OLYMPUS Polska..., więc pochodził z polskiej dystrybucji...
G1 raczej nie, ale to był styczen 2009- może u nas był problem, może też , stąd ten problem z czekaniem.
RadioErewan
9.03.10, 13:21
Sklep Fotomaciek miał ceny Nikona niższe od polskich cen w dystrybucji. Nazwa jak wieść gminna niesie była utworzona na cześć ówczesnego prezesa Nikona w PL.
Lubie Fotojokery. Idę do sklepu, macam sobie obiektywy, podpinam do mojego body i testuję na miejscu. Jak mi się coś spodoba to proszę sprzedawcę żeby poszukał w szafie i wyciągnął przedmiot z samego dna, znów testuję, i dopiero kupuję. Ostatnio tak kupiłem Nikkora 35/1,8. Jak nie ma w szafie w pudełku to idę do innego fotojokera (w Zielonej Górze są dwa).
Czasami tylko ceny są niezbyt dobre w porównaniu do innych sklepów:???:
Sklep Fotomaciek miał ceny Nikona niższe od polskich cen w dystrybucji. Nazwa jak wieść gminna niesie była utworzona na cześć ówczesnego prezesa Nikona w PL.
Znam redaktora naczelnego "AUDIO" P. K...ela
, który jednocześnie jest dystrybutorem głośników Scan-speaka, Vify . Perlesa i innych , jest konstruktorem kolumn ESA i jak to ma się do słowa "kręgosłup m..."
...czy sprzęt Olka , który sprzedają (Joker)kupują u Was OP , czy w ON.
Jeśli się nie mylę, to OP nie zajmuje się dystrybucją sprzętu Olympusa w Polsce. Robi to jakaś inna firma.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Jeśli się nie mylę, to OP nie zajmuje się dystrybucją sprzętu Olympusa w Polsce. Robi to jakaś inna firma.
:?:, :!:
[QUOTE=Saboor;609221]Zamów w Efotojoker ze wskazaniem na sklep pomacaj, popstrykaj (pewnie
a czynie ma zagrożenia przy takim sposobie zamówienia, że np. sprzedawca podmieni zamówiony towar na jakiś obmacany czy powystawowy? : /
[QUOTE=Saboor;609221]Zamów w Efotojoker ze wskazaniem na sklep pomacaj, popstrykaj (pewnie
a czynie ma zagrożenia przy takim sposobie zamówienia, że np. sprzedawca podmieni zamówiony towar na jakiś obmacany czy powystawowy? : /
raczej nie powinien , ale dla pewności , możesz w dzień zamówienia, iść do sklepu i obejrzeć posiadany przez nich korpus i spisać numery lub ostatnie cyfry, można też sprawdzić ile korpus dla Ciebie ma klapnięć migawki .
tutaj masz we wpisie 12 jak wejść w menu serwisowe i sprawdzić ilość klapnięć:
https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=72163&page=2
Zamówiłem na stronie Fotojokera e-30 w niedzielę a dzisiaj aparacik przyszedł kurierem ,nówka sztuka tylko strasznie zimny:).Tylko focić...
Jeśli jest taki zimny, to lepiej tak od razu nie focić, tylko poczekać, aż trochę się rozgrzeje :) Aczkolwiek mrozów on chyba wielkich nie doznał.
Zamówiłem na stronie Fotojokera e-30 w niedzielę a dzisiaj aparacik przyszedł kurierem ,nówka sztuka tylko strasznie zimny:).Tylko focić...
Gratki- teraz tylko dobrych fotek.
Dałem mu czas na przyzwyczajenie a potem do roboty:grin:
Dałem mu czas na przyzwyczajenie a potem do roboty:grin:
to czas na dobre naładowanie akumulatora.:grin::!:
Dobra, moje wątpliwości czy brać przez kuriera czy odbiór osobisty w FJ rozwiały się gdyż pani z FJ powidziała mi , że E-30 dotepny jest ale tylko wysyłkowo co więcej nie można go zamówić do FJ i odebrać ze sklepu, trochę dziwne to :| nie załamując się zamówiłem kurierem prosto do chałupy. Zamówienie złożyłem przez e-fotojoker dziś z rana. Myślę , że kurier przyjedzie z peczką jutro po południu,, Nie ważne czy zimny bedzie czy ciepły oby tylko działał i nie miał jakichś wad czy uszkodzeń wynikłych podczas transportu bo kiedyś nazytałem się jak to firmy kurierskie obchodzą się z paczkami w sortowniach : /
NightCrawler
11.03.10, 19:34
Dlatego paczkę otwórz przy kurierze i sprawdź dokładnie zawartość. Jeżeli coś będzie nie tak to musi spisać protokół uszkodzenia, inaczej jeżeli się okaże, że jest mechanicznie uszkodzony możesz mieć problem z reklamacją.
tomasziolkowski
11.03.10, 21:52
Kupiłem u nich e-520 - bez problemu.
Szybka przesyłka, paczka dobrze zabezpieczona, faktura VAT - nie ma się do czego przyczepić.
Dlatego paczkę otwórz przy kurierze i sprawdź dokładnie zawartość. Jeżeli coś będzie nie tak to musi spisać protokół uszkodzenia, inaczej jeżeli się okaże, że jest mechanicznie uszkodzony możesz mieć problem z reklamacją.
Wiadomo, że przy kurierze to co najwyżej można otworzyć paczkę i na szybko wykonać oględziny czy nie jest coś obtarte, odłupane, wgniecione czy zarysowane. trudno jest przy kurierze sprawdzać mechaniczne działanie aparatu czy działają wszystkie przyciski i funkcje i robić zdjęcia testowe bo kurier nie będzie czekał 15 min. Więc dlaczego może być problem z reklamacją ad. mechanicznego uszkodzenia? Wydaje mi się, że mogę zwrócić/wymienić aparat odsyłając wadliwy egz. na adres FJ po tych 10 dniach czy ile tam przysługuje.
No ale jestem dobrej myśli.
NightCrawler
11.03.10, 22:14
Mechaniczne uszkodzenie - rozwalony wyświetlacz, pęknięta obudowa itp. rzeczy widoczne gołym okiem - o to mi chodziło. Działania nie sprawdzisz choćby z powodu tego, że aparat będzie zimny.
A jak przyjmiesz aparat z np. rozwalonym wyświetlaczem to na 99,9% będą Ci wmawiać, że sam go rozwaliłeś, a Ty w żaden sposób nie udowodnisz, że było inaczej.
A odesłać w ramach 10 dni możesz... ale sprzęt sprawny nie noszący śladów używania a nie rozwalony ;)
Więcej optmizmu,u mnie wszystko gra a aparacik był naprawdę dobrze spakowany.
trochę goryczy dla równowagii z wątku o E-P1
Dzisiaj, 15:46 #1390
insane
Klubowicz(ka)
Siła oceny: 1
Cytat:
Napisał rodzyn
W którym Jokerze jeśli można - moze komuś to pomoże.
prawdę mówiąc szczerze odradzam zakupu w jakimkolwiek punkcie sprzedaży (włączając w to stronę internetową) sieci Fotojoker.. dlaczego? bo w tejże firmie wszystko jest w porzadku do momentu reklamacji i wiem to nie tylko ze swojego przykładu lecz również lektury - niestety po fakcie - innych opisanych przypadków z serii jak to firma Fotojoker traktuje klienta..
ja sam zdecydowałem się na kupno aparatu w Fotojokerze bo po pierwsze mieli atrakcyjną cene po drugie natomiast wydawało mi się, że sieć licząca kilkadziesiąt punktów na terenie całego kraju (w tym dwa w moich mieście) jest wiarygodna - niestety myliłem się
Fotojoker to firma nastawiona wyłącznie na zysk, w której panuje wszechobecny bałagan i niekompetencja, klienta który zapłacił już za sprzęt ma się natomiast za nic - w ten właśnie sposób się go traktuje
reasumując - nigdy niczego nie kupie już od firmy Fotojoker
Dzisiaj, 15:46 #1390
insane
Klubowicz(ka)
Siła oceny: 1
Po cholerę wklejasz te śmieci? Cytuj wypowiedzi tak, jak należy, bo czytać się już tego nie da.
Jeśli jest taki zimny, to lepiej tak od razu nie focić, tylko poczekać, aż trochę się rozgrzeje :) Aczkolwiek mrozów on chyba wielkich nie doznał.
Dziś przed chwilą dosłownie kurier mi przywiózł nowiutkiego E-30. Rozpakowałem aparat w obecności kuriera celem sprawdzenia czy to co zamówiłem to dostałem. Wszystko bylo ok. Ale jak wyjąłem body do troszeczkę się "spocił" ale tak sobie myślę, że choć na zewnątrz temp. pewnie około - 2st. to w pudełku było może 0st. w w domu okolo 24st. otworzyłem też dekielek przykrywający bagnet, i kurcze.. na lustrze była lekka mgiełka :/ Nie wiem czy czasami nie zaszkodziłem mu już na starcie.. pełen obaw włożyłem lustrzankę do opakowania spowrotem gdzie jeszcze było w miarę chłodno razem z kilkoma paczkami silikonu pobierającego wilgoć. jak tak z godzinkę potrzymam to bedzie ok? Czy już pozamiatane i tylko czekać aż coś się będzie chrzaniło z elektroniką? Kurcze mam stracha teraz. : /
Zostaw aparat na parę godzin, w tym czasie podładuj sobie akumulator. Wieczorem powinno być wszystko w porządku.
A pisałem że zimny dostałem.Ładuj baterie a aparat zapakuj i za godzinkę będzie OK.Pozdrawiam.I radości..:grin:
Dobra, moje wątpliwości czy brać przez kuriera czy odbiór osobisty w FJ rozwiały się gdyż pani z FJ powidziała mi , że E-30 dotepny jest ale tylko wysyłkowo co więcej nie można go zamówić do FJ i odebrać ze sklepu, trochę dziwne to :|
Jest to bardzo dziwne i mocno zależy od salonu FJ.
Wchodząc do jednego z salonów, powiedziałam, że chcę kupić E-30.
Odpowiedź - nie ma sprawy, na stanie nie mają ale zamówią, zaraz zadzwonią zapytają na kiedy będzie. Chwila moment. Jako, że to nie było w moim miejscu zamieszkania, zapytałam, czy jak "u siebie" pójdę do salonu to też nie będzie problemu. Odpowiedź - absolutnie nie będzie, to jedna firma. Skoro tam mam bliżej to nie ma sprawy.
No to poszłam. Wchodzę do sklepu i mówię, że chcę kupić E-30. Sprzedawca na to : Nie mamy. No to ja - proszę zamówić.
Pan na to : a czemu sobie pani sama nie zamówi do domu? Lekka konsternacja : no bo chcę do salonu ;) Sprzedawca : no to pani zamówię u nas przez internet. Za chwilę dodaje. Ojejku ale jest opcja tylko z dostawą do domu.
Trochę mnie wkurzył i się pytam jak to jest, że w tej samej firmie jeden salon może zamówić a drugi nie. Pan sprzedawca nie wie. No to pytam jeszcze, jak nie przez e-FJ to może niech pan "normalnie" do sklepu zamówi, można?
Pan sprzedawca mówi : no można ale cena będzie inna. Więc pytam @##& a jaka? Okazało się, że taniej niż przez e-FJ z przesyłką ;]
Wiem, że się rozpisałam. Ale litości!!! musiałam wiercić sprzedawcy przysłowiową dziurę w brzuchu, żeby kupić sprzęt?! przecież to im powinno zależeć. FJ zatrudnia na sprzedawców ostatnie pierdoły, które ni jak nie generują zysków, wyganiając klientów ze sklepu?
Może Tobie dominus pani też by w końcu zamówiła do salonu ten aparat, tylko trzeba ją było uświadomić, że mają coś takiego jak hurtownię i magazyn ;)
Koniec końców kupiłam sobie E-30 w innym salonie FJ gdzie sprzedawca był miły, zainteresowany i akurat miał na stanie sprzęt :> Gdyby nie cena, pewnie dałabym sobie spokój albo zaryzykowała zakup przez internet, bo z fotozakupów.pl byłam zadowolona a nabyłam u nich zd50
Zamów w Efotojoker ze wskazaniem na sklep pomacaj, popstrykaj (pewnie
a czy nie ma zagrożenia przy takim sposobie zamówienia, że np. sprzedawca podmieni zamówiony towar na jakiś obmacany czy powystawowy?
Nie sądzę żeby porywano się na takie zagrywki,sam kupiłem w FJ 70-300 made in OP zamówiłem, przysłali do sklepu,pomacałem,zakupiłem i mam.
Problemy mogą być ze zwrotem towaru uszkodzonego przy zakupie online (recepta kolegi NightCrawler'a .)
Co do dostępności towaru w tej czy innej formie sprzedaży myślę że można się o swoje wykłócić.
Pozdrawiam
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Wiem, że się rozpisałam. Ale litości!!! musiałam wiercić sprzedawcy przysłowiową dziurę w brzuchu, żeby kupić sprzęt?! przecież to im powinno zależeć. FJ zatrudnia na sprzedawców ostatnie pierdoły, które ni jak nie generują zysków, wyganiając klientów ze sklepu?
To jest prawo sieci : co sklep to inny człowiek jednemu zależy innego trzeba gonić do roboty... tak to absurd ale tak u nas jest czy to FJ czy MM czy Euro
.
P.S.
Mi zakup w e-fotojoker podpowiedział sprzedawca FJ
"Pan zamówi i odbierze u nas na pewno będzie taniej"
I było.
Pozdrawiam
Jak widać , co zakup to doświadczenie, sprzedawcy są tylko ludźmi , i pewnie zdarzają im sie lepsze i gorsze chwile- kto nie pracuje , nie popełnia błędów.
dominius
gratulacje i może jakieś pierwsze efekty.:grin:
Dziś przed chwilą dosłownie kurier mi przywiózł nowiutkiego E-30. Rozpakowałem aparat w obecności kuriera celem sprawdzenia czy to co zamówiłem to dostałem. Wszystko bylo ok. Ale jak wyjąłem body do troszeczkę się "spocił" ale tak sobie myślę, że choć na zewnątrz temp. pewnie około - 2st. to w pudełku było może 0st. w w domu okolo 24st. otworzyłem też dekielek przykrywający bagnet, i kurcze.. na lustrze była lekka mgiełka :/ Nie wiem czy czasami nie zaszkodziłem mu już na starcie.. pełen obaw włożyłem lustrzankę do opakowania spowrotem gdzie jeszcze było w miarę chłodno razem z kilkoma paczkami silikonu pobierającego wilgoć. jak tak z godzinkę potrzymam to bedzie ok? Czy już pozamiatane i tylko czekać aż coś się będzie chrzaniło z elektroniką? Kurcze mam stracha teraz. : /
Dobra ... czas minął, olek się wysuszył, wrzucaj pierwszą fotę :grin:
Dobra ... czas minął, olek się wysuszył, wrzucaj pierwszą fotę :grin:
i temat przeniósł się , do E30
i temat przeniósł się , do E30
tys prowda ... :mrgreen:
.
Co do Fotojokera - wczoraj odebrałem tam zakupiony dla znajomej aparat - Olka E-520 dual kit. Mieli dobrą cenę, sprzęt pochodzi z polskiej dystrybucji. Zamówiłem przez Net (znacznie taniej niż cena sklepowa) w poniedziałek, w środę był do odbioru. Rozmawiałem ze sprzedawcą we wtorek (w sklepie, gdzie zaznaczyłem odbiór) i powiedział, że nie mają na sklepie E-520 dual kit, bo gdyby mieli mógłby mi wydać od ręki. Fotojoker ma na stronie sprawdzanie statusu zamówień, na e-mail przychodzi info o dostępności towaru, wszystko działa jak należy.
Za odbiór osobisty w wybranym sklepie Fotojoker dolicza prawie 30zł, podczas gdy za przesyłkę kurierską 10zł mniej. Dziwne to niemniej wybrałem odbiór w sklepie niedaleko miejsca gdzie pracuję bo chciałem zapłacić kartą przy odbiorze. Wszystko było OK, przede wszystkim sprzęt w stanie dziewiczym, widać, że nikt wcześniej tego nie macał, menu serwisowe pokazało 40 zdjęć. Z zakupu jestem zadowolony, Fotojokera mogę polecić.
BTW, E-520 fajnym aparatem jest..., pobawiłem się trochę, porównałem do E-trójki... ;-)
kupowałem wielokrotnie w FJ i nie mam powodów do narzekania
Kupiłem tam D90. Odebrałem po 3 godzinach od kliknięcia w sklepie internetowym, gdzie mimo doliczonych 30 zł za odbiór osobisty i tak zapłaciłem taniej o 530 zł niż był wystawiony NA PROMOCJI w salonie. :D Choć pani, która mi go wydawała miała tęgą minę... :P
Kupowałem fl-36R w FJ. Żadnych problemów. Mogłem przetestować lampę przed zakupem. Nawet pozwolono mi podłączyć ją do korpusu z wystawy. Paluszki też mieli własne (widać, że nie byłem pierwszym klientem, który u nich testował sprzęt). acha...FJ w Galerii Bałtyckiej/Wrzeszcz - ale podobnie powinno być też w innych oddziałach - w końcu 'klient nasz Pan' ;-)
Darekw1967
26.03.10, 12:14
Witam !
Kupowalem tam FL36R i wczesniej moglem przetestowac te lampe.
Starali sie dla mnie wskazana puszke doprowadzic do stanu
uzywalnosci czyli zapewnili zasilanie a moglem na swojej karcie
pamieci porobic testowe zdjecia. Pani z obslugi w ramach
dobrych checi robila za modelke ;)
Pozdrawiam
Kupowałem obiektyw ,bez problemu.
Można było podpiąć i popstrykać fotki,które obejrzałem w domu.Zamówiłem przez internet i po dziesięciu minutach już czekał na mnie w sklepie.
NightCrawler
26.03.10, 23:23
Ja przymierzam się do zakupu body u nich (jako że mają póki co najlepszą cenę). Zobaczymy jak obsługa gdy pójdę je u nich "wypróbować, przymierzyć się itd."
Kupowalem u nich e-520 zamowione przez net, a odebrane w sklepie. Takze e-30....wszystko bez najmniejszych problemow. Pucha e-30 takze przez nich poszla do serwisu bezproblemowo. Kupilem tam juz tez inne sprzety (statyw, karty pamieci, aparaty innych marek).... Polecam goraco.
Kilka dni temu kupiłam w fotojokerze obiektyw zuiko 40-150 f. 4.0-5.6
Na początku chciałam zamówić przez neta, potem jednak znalazłam sklep i pojechałam. Ku mej radości był w tej samej cenie co na stronce!!!
Zaoszczędziłam na przesyłce wydając jedynie na autobus ;P
Witam.
Pierwsze trzy compakty Canona kupowałem w Fotojokerze, raz zamówiłem przez internet, dwa razy bezpośrednio w sklepie. Nigdy nie było żadnych problemów, mogę szczerze polecić.