Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Co zawiera zestaw E-520 + 14-42 + 40-150?

hurricane
7.03.10, 01:00
Witam.
Kupiłem dziś w Vobis zestaw E-520. Dobra cena za puszkę i dwa szkła - mają promocję. Mam jednak wątpliwości co do kompletu który znjadował się w pudełku.

W spisie jest kabel USB i Video-USB - rozumiem że to dwa różne kable a ja ma tylko Video-USB - brakuje kabla do podłączenia do kompa.

Czy do obiektywów są dodawane w tym zestawie osłony przeciwsłoneczne? Czy muszę je kupić osobno. Nic na ten temat nie znalazłem w spisie ale na allegro widziałem że sprzedają z osłonami te dwa szkła.

Czy wcisnęli mi niekompletny zestaw?

Proszę o informację od osób które podobny zestaw kupiły.

Dziękuję i pozdrawiam
Łukasz

grizz
7.03.10, 01:05
Osłony powinny być... nieciekawie

Czaroz
7.03.10, 01:05
no nie wiem co masz z tym zrobic ale ja dostlaem z oslonami i obydwoma kablami, jak masz gwarancje to idz do serwisu olka albo napisz do nich...

Agulka
7.03.10, 01:11
To jeszcze sprawdź licznik zdjęć...

NightCrawler
7.03.10, 01:14
Nie był to jakiś powystawowy? Może ktoś im zwinął elementy i robili wyprzedaż. Ale jeżeli Cie o tym nie poinformowali (że dostajesz nie kompletny zestaw) to idź im to zwróć albo żądaj uzupełnienia brakujących elementów bo zarówno osłony na obiektywy jak i kabel PC powinny być w zestawie.

hurricane
7.03.10, 01:21
Ok. No to jutro idę robić dym. Nie chce już uzupełniania - oddam im to i niech na bambus spadają. Ale wieś. Vobis w CH Focus Zielona Góra.

Łukasz

kowalikster
7.03.10, 13:03
W Vobisie często są sprzedawane sprzęty powystawowe. Wieś to zrobili sprzedający, jeśli Cię o tym nie ponformowali.

hurricane
7.03.10, 22:16
Witam ponownie. Sprawa już załatwiona. Kierownik salonu przyjął zwrot i przeprosił. Ponoć aparat przyjechał z innego salonu i takie tam pitu pitu. Niemniej niesmak pozostał. Aparat nabyłem w innym sklepie.

Dziękuję wszystkim za pomocne informacje.
Pozdrawiam
Łukasz

lukasz78
12.05.10, 20:17
Miałem podobnie. Vobis w Kielcach. Brakowało paska na szyję i kabla USB. Dosłali i przeprosili. Aparat mam prawdopodobnie powystawowy "z innego salonu". Czeka go wycieczka do serwisu bo stabilizacja świeci na czerwono :(

Osłony przeciwsłoneczne i wszystkie "dekle" powinny być w zestawie.
Ja wziąłem w promocji z torbą e-systemową i drugim akumulatorem.