PDA

Zobacz pełną wersję : FE-360 - akumulator pada po 40 fotkach

flashman
27.02.10, 16:42
FE-360 - akumulator pada po 40 fotkach

Witam wszystkich.
Mam pytanie związane z aparatem FE-360. Od momentu jego zakupu widzę, że ma problem z akumulatorkiem. Przy normalnym wykonywaniu zdjęć (w domu z użyciem lampy) nie udało mi się zrobić więcej niż 40 fotek :???:i pojawia się komunikat o wyczerpaniu akumulatora.
a) czy ktoś zaobserwował taki objaw u siebie
b) czy można to naprawić (mam firmware w wesji 1.0)
c) czy warto kupić akumulator o większej pojemności, jeżeli tak to czy ten z załączonego linku będzie OK (to samo napięcie)
http://www.allegro.pl/item937531609_olympus_li_40b_li_42b_1250_mah_nowy_ importer.html

Pozdrawiam
flashman

coolgago
27.02.10, 18:52
Po 40 fotkach to wysiadają tylko zamienniki. Jeśli oryginalny tak działa to już pewnie pada.

Odradzam kupno jakichkolwiek zamienników, nawet jeśli pisze na nich, że mają 2, 3 x większą pojemność niż oryginalny. To jedna wielka ściema producentów.

Kiedyś kupiłem taki tani zamiennik, miał on pojemność większą niż oryginalny, a w rzeczywistości można było na nim zrobić max 100 fotek.
Na oryginalnym mogłem zrobić do 300 fotek.

Ostatnio kupiłem oryginalny na allegro, opakowanie i wygląd takie jak ten, który był w kupionym aparacie, jednak ilość fotek do zrobienia na nim jest mniejsza.
Teraz mam wrażenie, że ten nowy oryginał z allegro to podróbka.

Kupuj tylko oryginalny.

dominius
5.03.10, 12:39
Nie zawsze tak jest. Co prawda mam lustrzankę a nie kompakta i zamiennik "Hahnel" Made in Nederlanden trzyma mi równie dobrze co oryginał olympusa. Najważniejsze aby sformatować taki kupiony akumulator ze 3x ładując i rozładowując do końca. Także moim zdaniem liczy się firma a nie pojemność aku. w przypadku zamienników.