Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pokrętło w E510

NightCrawler
26.02.10, 15:20
Czy u was pokrętło też chodzi tak głośno i dość ciężko (nie to od zmiany trybów).
Właśnie wyciągnąłem aparat z torby i albo wcześniej nie zwracałem na to uwagi (w co wątpię) albo mi się słuch nagle wyostrzył albo coś mu się stało. Stawia wyraźny opór przy przeskoku i dość głośno słychać "tyk tyk tyk" przy kręceniu. Aczkolwiek poza tym działa tak jak ma.

Gundi
26.02.10, 15:35
Stawia opór i jest stosunkowo głośne "tyk tyk tyk".

NightCrawler
26.02.10, 15:47
Pewnie to kwestia tego, że siedzę w prawie totalnej ciszy. Ale wydawało mi się, że lżej się kręciło. Zobaczymy. I tak pod koniec gwarancji trzeba będzie wysłać na czyszczenie to przy okazji to sprawdzą.

Alex-ander
26.02.10, 16:32
Czy czyszczenie aparatu w serwisie pod koniec okresu gwarancji to należy się każdemu jak psu zupa? Jak w takim razie argumetować należy wykonanie takiej usługi? "Prosze mi przeczyścić sprzęt, póki jeszcze nie trzeba płacić, choć w zasadzie aparat wcale tego nie wymaga..." ?

kowalikster
26.02.10, 16:35
Piszesz, że uszkodzeniu uległa czystość.

Bodzip
26.02.10, 18:11
U mnie też twardo -> E-30. W starej 400-tce było bardzo miękko

NightCrawler
26.02.10, 18:21
"Prosze mi przeczyścić sprzęt, póki jeszcze nie trzeba płacić, choć w zasadzie aparat wcale tego nie wymaga..." ?

Moim zdaniem każdy sprzęt wymaga okresowej konserwacji. Tak więc dlaczego mam płacić za coś, co może zostać zrobione w ramach gwarancji?

galka91
3.03.10, 21:22
Czyli ja E410 też mogę wysłać na gwarancji na czyszczenie? A co obejmuje czyszczenie?

Alleg_pl
3.03.10, 22:03
A co obejmuje czyszczenie?

usuniecie brudu.

dominius
5.03.10, 10:53
W serwisie czyszczenie aparatu traktują jako usługę gratisową w ramach jakiejś zgłoszonej usterki tak więc napisałbym o usterce z pokrętłem i wysłał do serwisu. Czyszczenie zrobią ci tak czy siak. Możesz dodatkowo napisać w formularzu, że widzisz jakieś paproszki czy kurz jak patrzysz w wizjer( a na pewno coś tam masz po dłuższym użytkowaniu sprzętu) to ci jeszcze przeczyszczą matówkę:)