Zobacz pełną wersję : Zasilacz e-500 / e-300
Krótka piłka z mojej strony: są podróbki? może jakieś linki?
Pozdrawiam.
Ja bym z chęcią zobaczył jak wygląda wtyczka.
Zamiast dać normalna wtyczkę jak do zasilaczy to Olympus musiał coś wymyślić na siłę tak jak do wężyka spustowego.
OK.
Pytanie: Czy ktos tu z obecnych ma oryginalny wężyk spustowy czy zasilacz (nie ładowarkę) do Esystemu?
Jeśli nie to o czyms to świadczy.
Z opisu wynika że to zwykły zasilacz 9V tylko z durną wtyczką.
Może ktoś majacy dostep do tego zasilacza zrobiłby makro tej wtyczki?
Po co wam zasilacz?Wacek Wantuch pochwalił mi sie raz, że na 1 akumulatorku (BLM-1 i E-1) zrobił całą sesję z modelką (ponad 900 zdjęć). Osobiście korzystam z gripa i jeszcze nie udało mi się "zarżnąć" akumulatora w jednym podejściu! Może za mało robię zdjęć! ;) :mrgreen:
Jack
... coś czuję, że zasilacza nie będzie...Zawsze jednak masz możliwość nabycia oryginalnego PS-AC1 :D
Jack
Poważnie? Jack, pozostawienie twojej wypowiedzi bez komentarza będzie wystarczającym komentarzem.
BTW: ceny akcesoriów są strasznie wysokie, w jakimś sklepie internetowym widziałem ładowarkę za 460zł (!!). Kurcze! Przecież wnęczności to to ma robione na tajwanie gdzie robią te same ładowarki za 20zł. Mają na tym więcej przeróby niż kartele narkotykowe ze sprzedaży kokainy :D
Ciesz się, że jesteśmy forum OlympusClub, a nie LeicaClub. Tam wpisowe byłoby na poziomie 500 Euro ;) :D na "dzień dobry" i z limitem 3 posty miesięcznie ;) :D
Jack
P.S. żadna z osób, która publikuje posty na OlympusClub, nie miała wpływu na tworzenie cennika produków Olympus. A że brak jest zamienników zasilacza sieciowego, no cóż...
Brak jest zamiennika, bo popytu nie ma... rynek :D
skasowalem wszystkie off-topy! prosze nie robic OTow
jesli nie ma tanich zamiennikow zasilacza oryginalnego to nie ma... jesli ktos ma inne pytania to niech stworzy inny watek lub ze swoimi przemysleniami idzie do Hydeparku!
przypominam tez ze jest mnostwo watkow o akumulatorach
np. ten BLM-1 na markowych ogniwach , gdzie ??? (https://forum.olympusclub.pl/topics22/blm-1-na-markowych-ogniwach-gdzie-vt6760.htm)
pozdrawiam