Zobacz pełną wersję : E-510 + Zuiko OM 300mm 4.5
Dopiero co przyszedł i nie mogłem się doczekać dnia żeby potestować. Pogoda nie ciekawa na szczęście ptactwo nadal głodne... Tak na oko Zuiko OM 300mm ostrzy lepiej od Zuiko 70-300. Fotki z ręki i przez szybę, przy f 4.5. Lekko wykadrowane, poprawiony kontrast i odszumione z racji tego, że musiałem użyć 400 ISO (ciemno i pochmurno dzisiaj).
Jakość całkiem niczego sobie. Napewno zdjecia przez szybe będą traciły na tym ale na próby tak w gorączce to da sie zrozumieć.:wink:
Dopiero co przyszedł i nie mogłem się doczekać dnia żeby potestować. .
Hej. Zapodaj skąd i za ile. Proooszę :-)
Hej. Zapodaj skąd i za ile. Proooszę :-)
Z Allegro za 1100 zł. Cena zbliżona do tej z ebaja. Chociaż można upolować taniej.
Jeśli dasz radę, to zapodaj więcej fotek, bo pierwsze są obiecujące.
Dobrze wygląda. Może więcej testowych z rawami?
Jutro jak będzie pogoda to coś popstrykam. Testy w domu przy żarówie raczej odpadają.
Martwi mnie tylko przesunięcie skali ogniskowej w kierunku aparatu (od nieskończoności) z telekonwerterem 2x Panagor, tak że mogę nie łapać np. Księżyca. Bez konwertera jest OK. W konwerterze widzę, że można odkręcić soczewki, czy w takim układzie można je przesunąć w środku tak by rozszerzyć ostrzenie w kierunku nieskończoności? Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Nie ukrywam, że kupiłem 300tkę po niezłych testach 135 2.8 z telekonwerterem 2x.
Więcej sampli. Słońce dopisało. Wszystko z ręki. Większość przy f4.5. Na antenie widać ile daje przymknięcie do f8 ale tu swoje dołożyło też ręczne ostrzenie przy małym wizjerze i mala GO.
link do oryginałów:
http://img718.imageshack.us/g/2214009.jpg/
Jeszcze tylko księżyc. Ten z lewej bez konwertera 2x a ten z prawej z konwerterem.
Widzę że zmniejszyło mi oryginały na imageshacku. Nie wiem o co chodzi. Ładowały się tak długo.