Zobacz pełną wersję : A może "Olek" jako kamera internetowa?
Co sądzicie o tym? Macie jakieś sugestie, może doświadczenie? Napiszczie proszę.
Pozdrawiam!
Nie szkoda Ci wypalać matrycy???
Teoretycznie da się to zrobić, lecz lepiej kupoć za kilkadziesiąt złotych kamerę internetową. Większość programów (oraz łącza internetowe) i tak nie pozwalaja na sensowną transmisję video większego niż 320x240 więc jakość z olympusa nie będzie wiele lepsza do jakości z kamerki.
Żeby olwiększość Olympusów uruchomić jako kamerę musisz mieć karte graficznę z wejściem Video (IN) lub kartę telewizyjną z tym gniazdem - wydatek minimum 200 PLN - kamerke kupujesz za ok. 80 PLN - a przede wszystkim szkoda matrycy !!!
Dzięki! Faktycznie nie pomyślałem o matrycy. Wniskuję więc, że sprawa ma się podobnie jek robi się dużo filmów aparatem-prawda?
Tak, ale robienie filmów ma przynajmniej sens, poza tym długość filmowania jest na ogół ograniczona żywotnościa akumulatorów. Natomiast jako kamera internetowa może to pracować nawet 24 godz/dobę i autentycznie szkoda matrycy !
Ja swój aparat podłączyłem na kilka minut "dla testów" ponieważ dysponuję odpowiednią kartą. A na codzień używam kamery internetowej :-)