Zobacz pełną wersję : Moja pierwsza lustrzanka i moje pierwsze zdjęcia, czyli zaczynam od zera :)
klementyna
18.02.10, 13:49
Czesc Wszystkim :)
Bardzo proszę Was o pomoc - jakieś porady... na czym trzeba się skupić na początku, jakie funkcje aparatu wykorzystywać do konkretnego rodzaju zdjęć itp.
Oczywiście czytam instrukcje, ale to chyba nie to samo, co porady od starszych znajomych :)
Mam nadzieje, że w przyszłości i ja będę mogła komuś pomóc.
Aaa i postanowiłam, że chcę robić fajne zdjęcia ze względu na to, że bywam w wielu świetnych miejscach :)
Z góry dziękuje.
NightCrawler
18.02.10, 13:52
Czesc Wszystkim :)
Bardzo proszę Was o pomoc - jakieś porady...
Z góry dziękuje.
Kup książkę o fotografii - polecam serię Bryana Petersona na początek.
Naprawdę dobrze i przystępnie napisane. Poza tym oglądaj zdjęcia innych i staraj się wyciągać z nich jak najwięcej informacji (tylko pamiętaj żeby oglądać te dobrze zrobione ;p tzn. na nich się wzorować).
klementyna
18.02.10, 14:02
OK, sprawie ją sobie jeszcze dziś :)
Raven_Design
18.02.10, 14:42
Aaa i postanowiłam, że chcę robić fajne zdjęcia
:lol:
Czytaj też różne poradniki w internecie. Gorsze to niż książki, ale za to darmowe.
Radze równierz "zakręcić się" wokół sympatyków fotografii z twojej okolicy, poznać ludzi - zawsze się czegoś od nich nauczysz.
Jak już poznasz swój sprzęt - jedź z kimś doświadczonym na plener.
Pozdrawiam.
A tak praktycznie - rób zdjęcia, załóż sobie swój własny wątek na forum i wrzucaj do niego fotki. Koledzy i koleżanki będą oceniać, a właściwie, to pokażą Ci co robisz źle, a co dobrze. Najlepsza nauka na żywym organizmie.
klementyna
18.02.10, 15:15
Jak tylko dojde do tego, jak założyć galerię, to zrobię to...
Maestro1984
18.02.10, 15:19
klementyna po prostu załóż swój wątek w "Zdjęcia początkujących" lub "Oceń zdjęcie" :-)
klementyna
18.02.10, 15:20
:wink:
Witaj na forum!
klementyna po prostu załóż swój wątek w "Zdjęcia początkujących" lub "Oceń zdjęcie" :-)
Albo zacznij wstawiać w tym wątku, jest już fajny wstęp. Jak się pojawią zdjęcia można go przenieść w odpowiednie miejsce, można też zmodyfikować tytuł wątku.
Dobrej zabawy!
OK, sprawie ją sobie jeszcze dziś :)
Spraw ,spraw. Fajne książki. Mam tę o ekspozycji i o czasie naświetlania bez tajemnic. Powiem Ci, że jeszcze nie raz do nich zajrzę
klementyna
18.02.10, 16:31
juz mam ;) design, kolor i kompozycja. Zaczęłam czytać i jest bardzo przyjemna.
Niedługo wrzuce jakies fotki, cały nowy sprzęt mam od wczoraj, także jeszcze nie mam sie czym chwalic :)