Zobacz pełną wersję : Czytnik kart CF na PCMCIA ...
Witam!
Na alledrogo leza sobie czytniki kart CF na PCMCIA ... zwą ja AK144 ...
Generalnie cena jest smieszna ... kilkanascie zl + koszt przesyłki.
Miał ktoś z tym do czyniania ?
Ma ktos informacje na temat szybkosci transferow ?
Kilkanascie zł to kwota smieszna ale jak mam sie rozczarowac to wolalbym ta kase wydac na kilka Noteckixh Eire z Czarnkowa ... kto zna ten wie :)
Wszelkie info mile widziane :)
Pozdro
czemu nie na USB ? Szybciej leci przez PCMCIA ??? ???
czemu nie na USB ? Szybciej leci przez PCMCIA ??? ???
Nie zajmuje portu USB, a tego w lapkach raczej deficyt.
Sam się kiedyś zastanawiałem nad podobnym,, ale skończyło sięna tym że nadal zrzucam z aparatu.
NightCrawler
10.02.10, 23:29
Może i nie zajmuje portu - ale czytnika i tak (przypuszczam jak większość) nie trzymam non stop podpiętego do laptopa więc to raczej drugorzędny problem.
Sam używałem przez chwilę jakiegoś noname czytnika na pcmcia ale prędkości jakie rozwijał skutecznie mnie zniechęciły (przez kabelek z aparatu leciało duuuużo szybciej - aczkolwiek mogła, i pewnie była to wina czytnika).
Mam jakiś low-endowy, w środku są tylko druty może jakiś rezystor... prędkość syfna (1-1,5 MB /s). Tanie na pewno są do d*py.
Nie zajmuje portu USB, a tego w lapkach raczej deficyt.
Sam się kiedyś zastanawiałem nad podobnym,, ale skończyło sięna tym że nadal zrzucam z aparatu.
to co ze deficyt. Huba kupic i tyle
do magistrali USB mzna podłączyc do 127 urządzen wyprowadzając to nawet z jednego portu
więc na biurku nijak to nie wadzi, a w terenie wiecej jak 2 rzeczy na USB nigdy nie podpinałem :)
to co ze deficyt. Huba kupic i tyle
do magistrali USB mzna podłączyc do 127 urządzen wyprowadzając to nawet z jednego portu
więc na biurku nijak to nie wadzi, a w terenie wiecej jak 2 rzeczy na USB nigdy nie podpinałem :)
Jest super czytnik Hama 35in1, czytałem testy niebieskiego i zamierzam kupić, podobno powyżej 20MB/s. Kupie to się pochwale.