Zobacz pełną wersję : Olympus C-725 - awaria
ireneusz66
28.01.07, 16:26
Mam problem z c725 . fotki które zą zapisane na karcie mogę odladać ale nic więcej , po przejściu na tryb robienia zdjęć pojawia się na niebieskim tle " D :E30 E13 nic wtedy nie działa .
Jeronimo: poprawilem temat! prosze nie pisac na przemian duzymi i malymi literami (lub tez samymi duzymi)
Niestety Twoj aparat czuje się niezbyt dobrze i dlatego widzisz kod diagnostyczny. Obawiam się, że tutaj juz tylko serwis Olka pomoże. Wyślij im maila z objawami choroby - może coś poradzą.
Czy aparat nie mial jakiegos wypadku? U mnie na c720 tego typu komunikat mialem gdy przegrzalem lampe blyskowa, wiec u Ciebie moze on dotyczyc tez jakiegos uszkodzenia wewnetrznego aparatu.
ireneusz66
28.01.07, 16:38
wydaje mi się że przesłona jest lekko otwarta , od jakiegoś czasu dziwnie się włanczał tak jak by coś się działo z napędem obiektywu
ireneusz66
28.01.07, 16:42
zastanawiam się czy warto go jeszcze naprawiać , czy koszt naprawy nie bedzie większy od wartości aparatu
Jesli w serwisie olympusa, to naprawa moze byc dosc drogam z uwagi na ryczalt. Chyba ze znajdziesz serwis nieautoryzowany ktory bedzie wiedzial co z tym zrobic.
Ale wg mnie nie oplaca sie jezeli naprawa bedzie >100-150zl, choc przyznam ze to fajny aparacik.
...czy koszt naprawy nie bedzie większy od wartości aparatu Prawdopodobnie większy. Serwis fabryczny Olympus weźmie za naprawę 624,64 złotych brutto (o ile aparat jest już po okresie gwarancyjnym - kupiony w Europie ma 2 lata gwarancji). Może w innych firmach zrobią to taniej, np. CSI Foto i Video, O.K.Serwis, czy Fototronik.
...Wyślij im maila z objawami choroby - może coś poradząNic nie poradzą, odeślą do serwisu. Jeżeli aparat generuje komunikat błędu, któryś z modułów wewnętrznych jest uszkodzony, czy trwale zablokowany. Informacja, co oznacza dany komunikat, umieszczony jest w szczegółowej instrukcji serwisowej, do której dostęp mają tylko technicy centrum naprawczego Olympus.
Jack
ireneusz66
28.01.07, 18:15
Z tego co myślę wynika że bedę musiał sobie sprawić sobie nowy aparat bo wątpie by opłacało się go naprawiać , tylko co sobie sprawić ?
Witam
jak bedzie zainteresowany naprawa daj znac na prv
Krzysiek