PDA

Zobacz pełną wersję : Olympus C-725 - awaria

ireneusz66
28.01.07, 16:26
Mam problem z c725 . fotki które zą zapisane na karcie mogę odladać ale nic więcej , po przejściu na tryb robienia zdjęć pojawia się na niebieskim tle " D :E30 E13 nic wtedy nie działa .

Jeronimo: poprawilem temat! prosze nie pisac na przemian duzymi i malymi literami (lub tez samymi duzymi)

siwyjohn
28.01.07, 16:31
Niestety Twoj aparat czuje się niezbyt dobrze i dlatego widzisz kod diagnostyczny. Obawiam się, że tutaj juz tylko serwis Olka pomoże. Wyślij im maila z objawami choroby - może coś poradzą.

krzysiekz
28.01.07, 16:31
Czy aparat nie mial jakiegos wypadku? U mnie na c720 tego typu komunikat mialem gdy przegrzalem lampe blyskowa, wiec u Ciebie moze on dotyczyc tez jakiegos uszkodzenia wewnetrznego aparatu.

ireneusz66
28.01.07, 16:38
wydaje mi się że przesłona jest lekko otwarta , od jakiegoś czasu dziwnie się włanczał tak jak by coś się działo z napędem obiektywu

ireneusz66
28.01.07, 16:42
zastanawiam się czy warto go jeszcze naprawiać , czy koszt naprawy nie bedzie większy od wartości aparatu

krzysiekz
28.01.07, 17:59
Jesli w serwisie olympusa, to naprawa moze byc dosc drogam z uwagi na ryczalt. Chyba ze znajdziesz serwis nieautoryzowany ktory bedzie wiedzial co z tym zrobic.
Ale wg mnie nie oplaca sie jezeli naprawa bedzie >100-150zl, choc przyznam ze to fajny aparacik.

Jack
28.01.07, 18:08
...czy koszt naprawy nie bedzie większy od wartości aparatu Prawdopodobnie większy. Serwis fabryczny Olympus weźmie za naprawę 624,64 złotych brutto (o ile aparat jest już po okresie gwarancyjnym - kupiony w Europie ma 2 lata gwarancji). Może w innych firmach zrobią to taniej, np. CSI Foto i Video, O.K.Serwis, czy Fototronik.

...Wyślij im maila z objawami choroby - może coś poradząNic nie poradzą, odeślą do serwisu. Jeżeli aparat generuje komunikat błędu, któryś z modułów wewnętrznych jest uszkodzony, czy trwale zablokowany. Informacja, co oznacza dany komunikat, umieszczony jest w szczegółowej instrukcji serwisowej, do której dostęp mają tylko technicy centrum naprawczego Olympus.
Jack

ireneusz66
28.01.07, 18:15
Z tego co myślę wynika że bedę musiał sobie sprawić sobie nowy aparat bo wątpie by opłacało się go naprawiać , tylko co sobie sprawić ?

kristop
28.01.07, 19:24
Witam
jak bedzie zainteresowany naprawa daj znac na prv

Krzysiek