Zobacz pełną wersję : Nowe zdjęcia
thethomson
26.01.07, 20:01
Witam chciałem przedstawic zdjęcia, sami oceńcie. Wszystkie komentarze i oceny jak zwykle mile widziane. :mrgreen:
Pierwsze dwa zdjęcia zupełnie mnie nie przekonują. No a kotek cóż naprawdę mozna wejrzeć mu głeboko w oczy, przeszkadza mi tylko trochę ten niewielki bliczek.
thethomson
26.01.07, 20:34
Widze ,że niema zbytniego zainteresowania zdjęciami, cóż piszcie piszcie... :cry: :roll:
Spokojnie, dopiero wystawiłeś, a od razu chciałbyś rzękę opinii.
Co do zdjęć są pomysłowe i dopracowane, w pierwszym na górze szkoda obcietej tej miseczki, kot do mnie nie trafia bo kotów nie lubię, ale nie martw się, jest tu dużo kociarzy :)
Pierwsze jest dla mnie takie niedokonczone. Byl jakis pomysl, ale tak jakby nie wykorzystales go do konca. Czegos w tym zdjeciu brakuje. Czegos, co dodaloby charakteru zdjeciu.
Druga fotka mi sie bardzo podoba. Niby temat taki banalny, ale wedlug mnie swietnie wykonane zdjecie.
Trojka taka sobie... Niby mozna wejrzec gleboko w oczy kota, ale po pierwsze najpierw ogladamy dwa zdjecia B&W i szybkie przejscie na kolor jest nieprzyjemne, zle sie to oglada, a po drugie ten blik jednak mocno razi. Trzeba by go usunac na kompie.
Pzdr
thethomson
26.01.07, 20:56
Heh być może jestem "w gorącej wodzie kąpany" :mrgreen: . No tej miseczki na każdym kroku mi szkoda, ;)
Suchar> przy publikacji zdjęcia gdziekolwiek usunę tego blika, cóż no niefortunnie ułożyłem zdjecia. Ale ten kocur niezmiernie mi się podoba sam niewiem czemu.
mi podoba sie bardzo fotka nr 2 choc moze bym ja bardziej doswietlil
Widzę że eksperymentujesz to fajnie, można się dużo nauczyć.
Kotek fajny, ale coś mi nie pasuje.
1. ja szerzej by kadrował
2. mam problem GO, jest wrażenie jakby to oko nie była całe ostre.
Zrób szerzej, tak aby cały łepek był , albo same oczy, będzie chyba fajniej. Ja mam kilka próbek w mojej galerii.
PS
Jakim obiektywem robiłeś ?
thethomson
27.01.07, 13:13
Zibi nie uwieżysz ale zwykłym Sp 500 z wbudowanym obiektywem.
Smerf Maruda
27.01.07, 14:06
Witam chciałem przedstawic zdjęcia, sami oceńcie. Wszystkie komentarze i oceny jak zwykle mile widziane. :mrgreen:
Wydumane i mało interesujące.
thethomson wierzę :) , moje nie są gorsze, ale większość tu strzela lustrami , dlatego tak jakoś założyłem że ty też :)
pierwsze- sprawia wrażenie niedokonczonego kadru i przez to mało przekonywujące, szachy to drewno jest martwe i nie emanuje swoją naturalną ciepłotą, nawet jak szachownica jest w pola jasno beżowe i ciemno brązowe to wystepuje mała gra kontrastów a jak cz-b to tragedia w postaci niedoświetlonego zdjęcia.
Trzecie znamionuje zimne oczy gada w ciele kota nawet fajne. Pozdrawiam. :D
WUJEK MARO
27.01.07, 17:03
Pionek na tle reszty figur ok. Ale pozostałe raczej nie zachwycają. Nie rozumiem motywu rozstawionych podstawek pod świeczki. Sam układ mało interesujący, a i głębszego przesłania nie widać.
thethomson
27.01.07, 17:21
Wujek Maro>ok, zdjecie to niema żadnego przesłania :|
Zibi> jeszcze się musze nacieszyć moim kompaktem. Ale też czarny jest... :mrgreen: ;)
Wiejo> tak, żeczywiście moje szachy są beżowo-brązowe no i może zdjęcie sprawia wrażenie niedoświetlonego ,chodz troche więcej światła by mu nie zaszkodziło. ;)
thethomson
27.01.07, 21:51
Ale przyznacie chyba ,że postępy jakieś poczyniłem bo biorąc pod uwagę moje stosunkowo niedawne fotki to jest rożnica, te napewno nie sa w pelni extra ale mam nadzie ,ze są przynajmniej poprawne. Do większości osób z forum napewno mi duzo brakuje ale wszystko w swoim czasie. Powoli... trening czyni mistrza...... ;)
thethomson
27.01.07, 22:53
Dzieki :mrgreen: takie słowa były mi potrzebne ;) :mrgreen: :mrgreen:
2 fotka z szachami jest extra :) Reszta tez ok :) Ale najbardziej podoba mi się 2 sam na wszystkich :)
WUJEK MARO
30.01.07, 00:10
Ale przyznacie chyba ,że postępy jakieś poczyniłem bo biorąc pod uwagę moje stosunkowo niedawne fotki to jest rożnica, te napewno nie sa w pelni extra ale mam nadzie ,ze są przynajmniej poprawne.
Przyznaję, poczyniłeś :-) Tak trzymać.