PDA

Zobacz pełną wersję : aparat dla zony

viper80
26.01.07, 19:58
Witam,
zamierzam kupic zonie aparat z sentymentu do olympusa pod uwage biore FE-170 lub FE-120 i zastanawiam się który wybrać ale wydaje mi sie, ze FE-120 ma lepsze parametry.
moze ktos zna te modele i sie wypowie
FE-120 - 500 zł nowy
FE-170 - 450 zł nowy

Pozdrawiam

johan
26.01.07, 20:49
Z tych dwóch fe-120 będzie lepszym wyborem.
Tutaj (http://www.positivo.pl/sklep/11314.xml) masz za 494zł ;)
pzdr

viper80
26.01.07, 20:54
na miejscu mam za 500 zł x-700 wiec nie ma sensu placic za wysyłke
pytanie tylko jak przekonac zone, ze FE-170 z pieknym dużym (zreszta nie osłoniętym) 2.5 calowym LCD jest gorszy od FE-120 ;)
a moze cos innego w cenie do 500 zł ?

johan
26.01.07, 21:59
jak przekonac zone, ze FE-170 z pieknym dużym (zreszta nie osłoniętym) 2.5 calowym LCD jest gorszy od FE-120 ;)

Powiedz, że widziałeś fotki z FE-170 i były do duszy, a te ze 120 to miód malina :mrgreen:

Jeśli może być ciut większy i czarny, to rozejrzałbym sie za używanym 5050 lub 5060. To o klasę wyższy sprzęt, który pozwoli się rozwijać. Chyba że to ma być małpka używana od czasu do czasu u cioci na imieninach, to bez wątpienia Fe-120 będzie ok. ;)
pzdr

viper80
26.01.07, 22:08
obecnie mam canona a610 a przymierzam sie do lustra i wlasnie z tego powodu chce kupic aparat zonie, bo z a610 juz ma problem
dla zony szukam czegos prostego bez manuala (pstryk i jest fotka) ;)
kiedys tanie kompakty olympusa byly dobre (c360, c480 itp), a teraz olympus w pogoni za konkurencja robi szmelc niestety

grizz
26.01.07, 23:03
to 610 nie można pstryk i już fotka? Programy tematyczne z kółka wcieło?

viper80
26.01.07, 23:33
to 610 nie można pstryk i już fotka? Programy tematyczne z kółka wcieło?

genialna rada to moze kupie zonie Nikona D80 tez mozna pstryk i juz fotka

grizz
26.01.07, 23:36
Nie rozumiem co takiego jest złego w 610 - przecież to kompakt jak kompakt - fakt ma zaawansowane ustawienia, ale wcale nie trzeba ich dotykać...

suchar
26.01.07, 23:42
Nie rozumiem co takiego jest złego w 610 - przecież to kompakt jak kompakt - fakt ma zaawansowane ustawienia, ale wcale nie trzeba ich dotykać...

Tez tego nie rozumiem... Od czego jest tryb AUTO i tryby tematyczne? Wtedy tylko celujesz i naciskasz spust... Prosciej sie nie da...

viper80
26.01.07, 23:45

nie kompletnie nic zlego w a610, mi sie nawet podoba, ale zona ma alergie na niego zreszta kazdy canon jej sie nie podoba. wyobrazasz sobie jak bedzie wygladal ten canon noszony w damskiej torebce

grizz
26.01.07, 23:49
NO to niech ŻONA wybierze sonbie aparat - wszystkie kompakciki i tak dadzą +/- to samo.

Może OLy z serii mjuMini? albo IXus canona

suchar
26.01.07, 23:52
obecnie mam canona a610 a przymierzam sie do lustra i wlasnie z tego powodu chce kupic aparat zonie, bo z a610 juz ma problem
dla zony szukam czegos prostego bez manuala (pstryk i jest fotka) ;)
kiedys tanie kompakty olympusa byly dobre (c360, c480 itp), a teraz olympus w pogoni za konkurencja robi szmelc niestety

Tutaj sugerujesz, ze zona nie radzi sobie z aparatem, bo jest on za trudny dla niej, potrzebuje czegos prostszego. No to Ci odpowiedzielismy na to...

nie kompletnie nic zlego w a610, mi sie nawet podoba, ale zona ma alergie na niego zreszta kazdy canon jej sie nie podoba. wyobrazasz sobie jak bedzie wygladal ten canon noszony w damskiej torebce

Tu natomiast piszesz, ze bedzie zle wygladal w damskiej torebce... Czyli w tym problem. Nie mogles tak napisac od razu? Byloby prosciej i mniej nic nie wnoszacych postow. Jesli taki jest problem, to rzeczywiscie bierz to co ladniejsze. Z drugiej strony w takim razie zastanawianie sie miedzy FE-120 i FE-170 pod katem parametrow mija sie z celem. Trzeba wybierac pod katem wygladu...

Na koniec jeszcze prosba. Pisz prosze duze litery, kropki w odpowiednich i jakos tak skladniej, bo straszny balagan jest w twoich postach i kiepsko sie to czyta. To tylko taka prosba...
Pzdr[/quote]

siwyjohn
26.01.07, 23:57

W takim razie należy dobrać aparat do torebki - kolor obudowy może być więc istotnym szczegółem :mrgreen: Niestety za 500żl super designu ani parametrów nie otrzymasz. Apraty "ładne" zazwyczaj sa jednak droższe i musiałbyś pogodzić się z wydatkiem rzędu 1kPLN. Może Fuji F-30?

viper80
27.01.07, 00:02
Wlasnie pytanie bylo ktory z olympusow wybrac a nie co zamiast nich uzywac.
Nie pisalem, ze bedzie zle wygladal w damskiej torebce, pytanie bylo jak bedzie wygladal ?
Po tygodniu noszenia w damskiej torebce bedzie wygladal tak jak po roku mojego uzywania.

Wystarczy czytac ze zrozumieniem i bedzie mniej nic nie wnoszacych postow.

grizz
27.01.07, 00:03
Nie pisalem, ze bedzie zle wygladal w damskiej torebce, pytanie bylo jak bedzie wygladal ?
Po tygodniu noszenia w damskiej torebce bedzie wygladal tak jak po roku mojego uzywania.

Istnieje coś takiego jak futerał.

viper80
27.01.07, 00:13
Zadajac pytanie, ktory z olympusow wybrac chcialem wybrac mniejsze zło i w sumie dostalem odp w pierwszym poscie za co dzieki.
Natomiast z nic nie wnoszacych postow dowiedzialem sie, ze canonem tez mozna pstryk i juz fotka oraz ze istnieje cos takiego jak futeral ;)

siwyjohn
27.01.07, 00:14
Z "ładnych" Olympusów - spójrz na nowinki:

1. Mju 760 - płaściutki, stabilizacja optyczna, duży wyświetlacz (2,5") z rozsądną rozdzielczością (230.000 px).

2. FE-250 - zalety podobne jak porzednika, fuzycznie większa matryca zaoferuje jednak niższy poziom szumów.

3. Mju 700 SW - opancerzony (wytrzymuje upadek z 1,5m), hermetyczny do 10m zanurzenia. Idealny na codzienne focenie.

suchar
27.01.07, 01:00

Wystarczy pisac tak, by nie sprawiac czytajacym problemow ze zrozumieniem tresci...
Pzdr i mam nadzieje, ze juz Ci koledzy doradzili, co i jak.

viper80
27.01.07, 01:07
a gdzie w tym pytaniu jest problem ze zrozumieniem tresci
"Witam,
zamierzam kupic zonie aparat z sentymentu do olympusa pod uwage biore FE-170 lub FE-120 i zastanawiam się który wybrać ale wydaje mi sie, ze FE-120 ma lepsze parametry.
FE-120 - 500 zł nowy
FE-170 - 450 zł nowy
"

ile w calym temacie odpowiedzi dotyczylo mojego pytania ?
wystarczylo napisac:
bierz FE-120 poniewaz np. ma jasniejszy obiektyw itp

suchar
27.01.07, 01:13
Na koncu poprzedniej strony napisalem, cytujac, o co mi chodzi... Robimy OT'a, zostawmy to. Jesli uzyskales juz odpowiedz to ok, a jesli nie, to pytaj dalej, postaramy sie Ci jakos pomoc.
Pzdr i zycze trafionego zakupu :)

C+
27.01.07, 09:17
a gdzie w tym pytaniu jest problem ze zrozumieniem tresci
"Witam,
FE-120 - 500 zł nowy
FE-170 - 450 zł nowy
"

ile w calym temacie odpowiedzi dotyczylo mojego pytania ?
wystarczylo napisac:
bierz FE-120 poniewaz np. ma jasniejszy obiektyw itp

Wiem, że nie na temat, ale polecam FE-200, szeroki kąt 28mm, sprawny AF, fajny design :D

FE-120 odpada ze względu na mały LCD.

excel
27.01.07, 11:15

viper - zastanawiam sie, to po co wlazisz do stajni Olka, jezeli produkuje szmelc?

Natomiast z nic nie wnoszacych postow dowiedzialem sie, ze canonem tez mozna pstryk i juz fotka oraz ze istnieje cos takiego jak futeral

no prosze, nic nie wnoszace, a mimo to dowiedziales sie o istnieniu tak "istotnej" przy wyborze kompaktu sprawy, jak futeral.
Bezsensowne posty wzbogacily Twoja - jak sie okazuje, znikoma wiedze na temat mozliwosci aparatow Canon-pstryk.

Arogancji u Ciebie nie brakuje. Piszesz niechlujnie, bez ladu i skladu, chaotycznie, o interpunkcji chyba nie slyszales, a pozniej domagasz sie zrozumialego czytania swoich postow. Skromnosci, kolego, to by bardziej sie Tobie przydalo.

pozdrawiam,
excel

Wiejo
27.01.07, 11:27
najładnie w damskiej torebce prezentuje się MINOX a przy tym cena nie gra roli. Pozdrawiam. :mrgreen:

excel
27.01.07, 11:32
najładnie w damskiej torebce prezentuje się MINOX a przy tym cena nie gra roli. Pozdrawiam. :mrgreen:

Wiejo, marka niewazna, przy wyborze pamietac nalezy, aby kolor aparatu pasowal do koloru pomadki zony.

pozdrawiam,
excel

viper80
27.01.07, 12:16

Wiejo, marka niewazna, przy wyborze pamietac nalezy, aby kolor aparatu pasowal do koloru pomadki zony.

pozdrawiam,
excel

Arogancja bierze się z czytania takich odpowiedzi i braku zrozumienia bardzo prostego pytania.

excel
27.01.07, 12:24
Arogancja bierze się z czytania takich odpowiedzi i braku zrozumienia bardzo prostego pytania.

Doceniam przyznanie sie do arogancji.

pozdrawiam,
excel

fotomic
27.01.07, 15:35
spokój mi to cholera jasna, bo zrobie porządek w 3 sekundy.

Wiejo
27.01.07, 15:36
wybacz nie chciałem urazić ale tą torebką to się ubawiłem i musiałem coś dodać od siebie. Pozdrawiam. A tak na serio to kompletnie nie znającemu się na foceniu koledze poleciłem 5050 a po trzech tygodniach przy browarku pokazywał mi zdjęcia pszczółek na kwiatkach w jego ogrodzie. Ale on go nosi na smyczy. :D