Zobacz pełną wersję : Metz 36 AF-4 - warto kupić?
Witam
Czy ktoś miał do czynienia z Metzem 36 AF-4, lampa dedykowana do Olego? Jest niedrogi, a Metze mają generalnie dobrą opinię.
Warto kupić coś takiego?
Pozdrawiam
Mówiąc szczerze to "chyba warto" Sam kierowałem sie ceną i tym ze lampa troche mocniejsza jak "spawarka" w aparacie. Pisze chyba bo od listopada lampa jest w serwisie Metza w ramach naprawy gwarancyjnej i czeka wg oswiadczenia na czesci zamienne.A konkretnie nie trzyma zatrzask mocowania lampy w sankach aparatu. Taka " nowość" i do kitu. Nie wiem co na to powiedzieć. Lampa nowa to jakby porownywać do innych koszt niewielki.Naswietlała prawidłowo w ttl u włacznie z światłem odbitym.Mam inne lampy Metza 36CT 3,45CT 1 i nie miałem żadnych problemów !!!! do dzisiaj sprawne we współpracy ze sprzętem analogowym. Juz powoli zmieniam swoje zdanie na temat lamp Metza no i serwisu bo to chyba jest ewenement ! żeby od listopada naprawiać lub czekać na czesci z Niemiec! w końcu Niemcy nie leżą na drugiej półkuli -chyba ze sie mylę:)
Ale rozpisałem się jak Ci sie podoba i dobrze siedzi w aparacie to warta swej ceny.
pozdrawiam
Dzięki, muszę kupić nie mam kasy, a szykuje mi się impreza
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
A swoją drogą to troszkę sie Metz dziwnie zachowuje, Niemcy nas chyba nie lubią.
AZA, miiałem się zapytać, ta lampka ma wspomaganie autofokusa?
Tak ma ..... ale za bardzo nie licz ze w ciemności ustawi ostrość w Olku!
Błyska wzorkiem ale powiedziałbym w tym wypadku pomaga oswietlenie lamp sufitowych czy innych. A konkretnie musi być inne światło chociaz słabe ale musi być. W końcu to mała lampka i cóż więcej od niej wymagać!
Dzięki, właśnie o o mi chodzi. Miałem Nikony i Fuji, miały własną czerwoną lampkę, Oly wali spawarką po oczach. Chodzi mi o to, że jak robię np. w święta zdjęcia rodzince nie błyskać im po oczach sto razy. A nie stać mnie na razie na oryginalne FL. Muszę się posiłkować zamiennikami.
https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=17612