PDA

Zobacz pełną wersję : STUDNIÓWKA! :) Jakie ustawienia aparatu?

Geto90
20.01.10, 16:24
Witam!

Mam do Was forumowicze pytanie - bardzo pilne :)

Otoz dzisiaj mam studniowke, chce zabrac ze soba mojego Olka SP 560-UZ ale nie bardzo wiem na jakich ustawieniach mam robic zdjecia :/ Moge prosic o pomoc? Chodzi glownie o ustawienia Światła jakie musi byc ustawione, czy jakies zarowkowe czy jak :/ Wszystko przez to ze nigdy nie robilem zdjec z lampa blyskowa a tam tylko takie bede pstrykal... No i tez jak z pozostalymi ustawieniami? Zdjecia tak jak mowie z lampa w pomeiszczeniu pewnie dosyc dobrze oswietlonym i wszystko z reki bo statywu nie posiadam. Wielkie dzieki za pomoc i prosze o szybka odpowiedz!

POZDRAWIAM! :)

ehhh chyba zly dzial, prosze zatem o przeniesienie :/

Rafał Czarny
20.01.10, 16:26
Witam!

Mam do Was forumowicze pytanie - bardzo pilne :)

Otoz dzisiaj mam studniowke, chce zabrac ze soba mojego Olka SP 560-UZ ale nie bardzo wiem na jakich ustawieniach mam robic zdjecia :/ Moge prosic o pomoc? Chodzi glownie o ustawienia Światła jakie musi byc ustawione, czy jakies zarowkowe czy jak :/ Wszystko przez to ze nigdy nie robilem zdjec z lampa blyskowa a tam tylko takie bede pstrykal... No i tez jak z pozostalymi ustawieniami? Zdjecia tak jak mowie z lampa w pomeiszczeniu pewnie dosyc dobrze oswietlonym i wszystko z reki bo statywu nie posiadam. Wielkie dzieki za pomoc i prosze o szybka odpowiedz!

POZDRAWIAM! :)

Włącz pełną automatykę i nie wnikaj w ustawienia. Nie można w jednym poście poradzić jak robić zdjęcia. To nie takie proste. Na ten temat napisano tony książek.

Zdaj się na automat. Cudów nie zrobisz, ale pamiątka będzie.

Pietrucha
20.01.10, 16:31
Jeśli robisz zdjecia z lampą to WB jest standardowy (słońce lub chmurka). Jeśli nie będziesz używał lampy to wtedy żarówka.

grizz
20.01.10, 16:33
Ja bym aparatu nie brał, zwłaszcza, że sp560 do kieszeni marynarki nie schowasz. Po co masz się stresować...

Jak się uprzesz, to tryb auto - do wieczora już sie nic nie nauczysz innego ;)

qbic
20.01.10, 16:36
P = perfect photo i jako amator tego się trzymaj !

Jak nie lubisz flesza i nie boisz się szumów, podbij iso na max i wyłącz lampę. Wartość F ustaw na jak najmniejsza.

Geto90
20.01.10, 16:58
Hmmm tzn na trybie P tak standardowo zawsze pstrykalem fotki, bawilem sie swiatlem, ostroscia i takie tam :P ale z lampa pomieszczeniu nigdy nie robilem :/ Wiec ktora opcja lepsza? Pelny automat czy tryb P? oczywiscie bez zmany ustawien, pomieszczenia i lampa.

Rafał Czarny
20.01.10, 17:10
Ustaw pełną automatykę.

Geto90
20.01.10, 17:25
Dziekuje bardzo za pomoc i lece sie bawic :)

Pozdrawiam!

hades
21.01.10, 14:30
Ciekawe co wyszło z waszych porad. Może autor wątku coś zaprezentuje?

Meister
21.01.10, 15:31
Nie zaprezentuje bo nic mu nie wyszło :)

NightCrawler
21.01.10, 16:06
Pewnie jeszcze nie wstał po wczorajszej zabawie :)

Slawec
21.01.10, 20:02
Nie zaprezentuje bo nic mu nie wyszło :)

:grin::grin::grin:

Meister
21.01.10, 20:32
Pewnie dopija ostatki :D

Pietrucha
21.01.10, 22:06
Zdjęcia na pewno są już na naszej-klasie :D

nikolandia
10.02.10, 22:10
na naszej-klasie można znalesc wszystko:P

Meister
11.02.10, 00:59