PDA

Zobacz pełną wersję : Olympus FE-45 - problem z softem? baterią?

czejzee
10.01.10, 23:09
Witam wszystkich,

jak zapewne widzicie, to mój pierwszy post.
Dostałem w prezencie aparat Olympus FE-45 - nowy. Działał jak należy, jednak do czasu wyczerpania baterii. W tej chwili, po włożeniu nowych, alkalicznych, włącza się na chwilę i gaśnie, obiektyw zaczyna wariować (wysuwa się i wsuwa właściwie kiedy mu się chce...).

Nie wiem, czy to problem z zasilaniem (wymienić baterie?), czy z softem?
Nie mogę go oddać w ramach reklamacji, ponieważ nie zdobędę paragonu od osoby, która mi go sprezentowała...:cry:

Pomóżcie proszę zanim utopię kasę za naprawę :!: :-x

PS. Może macie kogoś godnego polecenia na terenie Stolicy, gdzie można oddać taki aparat do naprawy - co by mnie nie skasował jak za połowę tego cacka?

Z góry dzięki wszystkim.
Czejzee.

k@czy
11.01.10, 01:03
a probowales podstawowej rzczy, czyli zmiany baterii na inne? czy objawy byly takie same? jesli tak, to raczej serwis. ale obawiam sie, ze naprawa kosztowalaby wiecej niz polowe wartosci tego aparatu...

helmuth
11.01.10, 10:20
Nie wiem, czy to problem z zasilaniem (wymienić baterie?), Zrobiłbym to najpierw :wink:
PS
Nowe baterie włożyłeś prawidłowo, zachowałeś biegunowość?
Tak tylko pytam, różnie bywa :-P

Jack
11.01.10, 13:51
...
Pomóżcie proszę zanim utopię kasę za naprawę :!: :-x...:?::?::?: Przecież aparat jest na gwarancji! (czyżby nie miał gwarancji?). Zacznij od aktualizacji firmware (OLYMPUS Master 2, okno główne menu Aparat fotograficzny-> Zaktualizuj aparat/..., aha - komputer z łączem internetowym). Aktualizacja pomaga w 98,8%
Pozdrawiam
Jack