PDA

Zobacz pełną wersję : E-410 + szkło = opłaca się brać ten zestaw?

askier
8.01.10, 14:44
Witam,

to mój pierwszy post na tym forum :) pragnę się przywitać i mam nadzieję zabawić z Wami dłużej.

Ogólnie moim podstawowym systemem jest Nikon. Jednak trafia się okazja kupić sprzęt z waszej stajni. Podpowiedzcie proszę czy to podane poniżej to dobry wybór za podaną cenę. Wszelkie sugestie i opinie mile widziane - będę wdzięczny.

Aparat e-410
Obiektyw 14-42
Bateria,
Ładowarka,
Osłona obiektywu (tulipan),
Kabelki, dekielki, płyty CD, itd.
Pudełko i papiery.
filtr UV Hoya,
trzy karty CF 1GB (Sandisk Ultra II)
torba Lowepro.
przebieg aparatu to około 1700zdjęć :!: cena 670 zł :!:

chciałbym to traktować jako drugą/imprezową puszkę. :wink:

pozdrawiam
Tomek

NightCrawler
8.01.10, 14:46
Cena jak na taki zestaw dobra. Tym bardziej z takim przebiegiem.
Ten kit jest całkiem całkiem - a jeżeli będziesz chciał coś rozwijać to zamienisz na 14-54 albo 12-60 (choć jeżeli to ma być tylko dod. puszka na imprezki to wystarczy).

ps. jeżeli się nie zdecydujesz to daj namiar - kupie kobiecie na urodziny :)

askier
8.01.10, 14:51
myślę, że cena stanie na 650zł - dodam,że jest to praktyczne nieużywany aparat i w dodatku ma końcówkę gwarancji. pocieszają mnie akcesoria dodatkowe :)

co do tego czy to będzie imprezowy aparat - widziałem wiele zdjęć z Olka i przyznam, że w odpowiednich rękach jest to wspaniały aparat - tym bardziej za tą cenę.

Nie wiem jak ergonomia ale sądzę, że będzie gorsza niż w D300/D90, jednak prostota w moim wypadku i przy tym aparacie będzie plusem.

pozdrawiam

Koriolan
8.01.10, 14:54
Nie wiem jakie imprezy fotografujesz- ale kompakt zupełnie wystarcza jako aparat imprezowy.
Cena za ten zestaw świetna.

dobas
8.01.10, 15:01
Kupiłem taki jako drugie body i uzywa go moja dziewczyna.
Powiem tak - mi w porównaniu do E510 mocno przeszkadza ergonomia i brak kgripu oraz stabilizacji

więc myśląc poważnie o fotografowaniu denerwuje się jak musze z niego korzystać.

boli to że wszelkie zmiany trzeba robić przez menu.
Ale jako mała lustrzanka którą gdzieś się "wrzuci w kieszeń"
a tym obiektywem jest rewelacyjna

taki przebieg to prawie nic

askier
8.01.10, 15:02
chodzi mi głównie jak idę gdzieś na miasto/sylwestra...

niekoniecznie chciałbym stracić puszkę za 2500 i szkło za drugie tyle.
generalnie ten sprzęt mam w plecaku i w plener ruszam z nikonem ale rzeczy typu imprezy omijam bo szkoda mi aparatu (jeden juz w ten sposób uszkodziłem ;) )

stąd pomysł o olku...podoba mi się jakie on JPEGI wypluwa - imho świetna jakość jak na tą cenę..

dobas
8.01.10, 15:04
mały tani lekki z małym szkiełkiem i daje radę

brać :)

askier
8.01.10, 15:06
jak mi nie podpasuje to do was sie odezwę - pewnie znajdzie się olymaniac i odkupi ode mnie..:-P

NightCrawler
8.01.10, 15:10
Się zapisuje w kolejce jak by co :]

Sawa
8.01.10, 15:47
Cześć,

A ja bez przekory powiem - Nie Warto - za tani jest, pewnie jakaś wada ukryta drzemie, o której nic nie wiesz ;|

pozdrawiam,

NightCrawler
8.01.10, 15:56
Ty zawsze szukasz dziury w całym ;).
Czasami ktoś chce się pozbyć sprzętu z różnych powodów i sprzedaje tanio.
Wiem bo sam ( przez to forum) kupiłem statyw i głowicę.
Cena rynkowa statywu: ok 300 zł, cena głowicy ok 200zł.
Wystawione na giełdzie za chyba 140 i 100zł. Po paru dniach pojawiła się promocja "dla studentów 50% ceny". I kupiłem sobie zestaw za ok 120 zł (nie pamiętam dokładnie ale lekko ponad 100).
Odbierała to dla mnie znajoma w stolicy - okazało się, że sprzedawał to zamożny jegomość bo kupił i nie używał, a tylko mu to leżało i zawadzało. Zarówno statyw jak i głowica była kompletna i w idealnym stanie.
Tak więc nie zawsze jest tak, że co tanie to zepsute i nie dobre. Aczkolwiek trzeba uważać i najlepiej odbierać osobiście i przetestować przed zakupem.

askier
8.01.10, 16:12
sprzęt jest w 100% sprawny - wcześniej od tego samego człowieka kupowałem Nikona D40 + 18-55 z przebiegiem 700klatek na gwarancji...za 800zł i sprzęt rzeczywiście nówka:mrgreen:

NightCrawler
8.01.10, 16:35
Jest to jakiś człek na allegro czy jakiś znajomy? Może ma więcej sprzętu w fajnych cenach? :)

askier
17.01.10, 22:52
mam aparat i mam przebieg: 1573 fotki...

co do samego aparatu...hmm trzeba się przyzwyczaić i to bardzo (mam N)

jakoś mi ciemne wszystko wyłazi...

wiecie jak zresetować MENU do fabrycznych?

Czaroz
17.01.10, 23:01
powiem tak mnie dziwi taka cena, ja swojego e400 co prawda 1,5roku temu ale za 950zl takze mocno zdziwiony jestem, tak samo ostatnio widzialem na aledrogo za 920zl e420

Ceny moim zdaniem gruuuubo spadaja, ja swojego e400 trzymam az sie rozpadnie, co szybko mam nadzieje nie nastapi, nastepny w kolejce jest Canon... Trzeba wszystkiego zasmakowac

chimol
17.01.10, 23:17
askier okazja jest. Sprawdź tylko dokładnie sprzęt jak masz okazję i życze miłego pstrykania. Już bez ciemnych zdjęć :wink:

askier
18.01.10, 00:28
ale aparat już jest u mnie :)

jest ok. cena jak cena...:)

Darekw1967
18.01.10, 00:34
Witam,

to mój pierwszy post na tym forum :) pragnę się przywitać i mam nadzieję zabawić z Wami dłużej.

Ogólnie moim podstawowym systemem jest Nikon. Jednak trafia się okazja kupić sprzęt z waszej stajni. Podpowiedzcie proszę czy to podane poniżej to dobry wybór za podaną cenę. Wszelkie sugestie i opinie mile widziane - będę wdzięczny.

przebieg aparatu to około 1700zdjęć :!: cena 670 zł :!:

chciałbym to traktować jako drugą/imprezową puszkę. :wink:

pozdrawiam
Tomek

Witam !

W podobnej cenie sprzedalem swojego E-410 + kit.

Jest gdzies na grupie opisane jak sprawdzic
ile aparat wykonal zdjec. Wiec sprawdz czy
sprzedajacy Ci prawde powiedzial.

Potestuj sprzet i jak jest ok... to bierz.

Pozdrawiam