snuffi
30.12.09, 14:34
Witam,
Zastanawiam się nad kupnem pierwszej WŁASNEJ lustrzanki.
Ze względu na fak iż od 2 lat jestem promotorem Olympusa w jednym z Media Marktów w Polce to znam ten system dość dobrze, znam jego wady i zalety (chyba wszystkie). Używałem przez czas dwóch miesięcy E-3 + 12-60 + 50-200 SWD + Fl 50R. W domu leży też D80 Nikonowskie.
Ze względu na dość ograniczony budżet i z drugiej strony dość aktywny i zabiegany tryb życia potrzebuje niedrogiej dobrej puszki + standardowy zoom lepszy niż podstawowy KIT.
Zdjęcia jakie najczęściej będę robił to typowo "pamiątkowe" zdjęcia w górach i kolarstwo górskie (kurz, las, ciemno, konieczność robienia zdjęć z małej odległości do obiektu fotografowanego)
Zestawy jakie brałem pod uwagę
e520 + 14-54 II
e520 + sigma 18-50 f/2.8
d80 + 16-68 (jedyna używka)
Wszystkie te zestawy mam okazję kupić nie przekraczając 2700.
W przyszłości chciałbym poszerzyć zestaw o tele 50-200/sigma 70-200 i Fisheye
Pozdrawiam i bardzo dziękuję za pomoc
Zastanawiam się nad kupnem pierwszej WŁASNEJ lustrzanki.
Ze względu na fak iż od 2 lat jestem promotorem Olympusa w jednym z Media Marktów w Polce to znam ten system dość dobrze, znam jego wady i zalety (chyba wszystkie). Używałem przez czas dwóch miesięcy E-3 + 12-60 + 50-200 SWD + Fl 50R. W domu leży też D80 Nikonowskie.
Ze względu na dość ograniczony budżet i z drugiej strony dość aktywny i zabiegany tryb życia potrzebuje niedrogiej dobrej puszki + standardowy zoom lepszy niż podstawowy KIT.
Zdjęcia jakie najczęściej będę robił to typowo "pamiątkowe" zdjęcia w górach i kolarstwo górskie (kurz, las, ciemno, konieczność robienia zdjęć z małej odległości do obiektu fotografowanego)
Zestawy jakie brałem pod uwagę
e520 + 14-54 II
e520 + sigma 18-50 f/2.8
d80 + 16-68 (jedyna używka)
Wszystkie te zestawy mam okazję kupić nie przekraczając 2700.
W przyszłości chciałbym poszerzyć zestaw o tele 50-200/sigma 70-200 i Fisheye
Pozdrawiam i bardzo dziękuję za pomoc