Zobacz pełną wersję : Praga w listopadzie
Kilka fotek ze słuzbowego pobytu w Pradze.Moze kogos zainteresuja fotki z tego pieknego miasta.Mało światła,mało czasu ale jednak warto.Tego miasta polecac nie trzeba.Ponizej na zdjęciu nowa forma zwiedzania.Facet z dredami to przewodnik.
Zasobniejsi mogą zwiedzac samochodem.
Kilka fotek ze słuzbowego pobytu w Pradze.
Widać tylko jedno zdjęcie.
Będą natępne:-)Poniżej "ofiara" mostowego artysty
Takiemu to "Olek" nie potrzebny... pedzlem dziala...:-) Ciekawy kadr.
Ladny widoczek na Weltawe.. a po drugiej stronie rzeki ladnie oswietlona swiatlem naturalnym pozostala czesc miasta.
Świetne fotki ,przyjemnie się ogląda.
Prawie jak Wenecja ale to Praga
uwielbiam Pragę, fajne zdjęcia...
Masz rację to magiczne miastoPonizej zespół grający przy wejsciu na Most Karola
Fajne foty. Co do samej Pragi - niegdyś o mało nie polubiłem tego miasta. Póki co nie wybieram się tam, szczerze to wspominania mam mieszane. A to dostaliśmy banknoty, które nie są już w obiegu a to na rachunku w widniały pokarmy inne niż zamówione, oczywiście znacznie droższe. Jak sytuacja w kolejnej knajpie się powtórzyła to skończyło się burdą zamiast napiwku... tamtejsi stróże prawa jeszcze gorsi niż nasi...
Faktem jest,że tamtejsza obsługa w lokalach ma dośc swobodny stosunek do klientów.Na szczęście z policją nie miałem do czynienia:-)
Ponizej Australia w Czechach;-)
Fajne te praskie foty.Może więcej kontrastu by się zdało.
Do Pragi wybieram się już od czterdziestu lat i wciąż pozostaje dla mnie dziewiczym miejscem.Może kiedyś...się uda. :)
Piotr Grześ
13.12.09, 22:46
Świetne fotki, na kilku przepiękne światło. Wrzucaj więcej.
Równouprawnienie.Szwejk by tego nie przeżył:-)
Ładne fotki, takie proste a jednak chce się chwile dłużej popatrzeć... i przy okazji okazji podglądnąć bardziej doświadczonych.
Ladna seria fotek.. z przyjemnoscia ogladam ... Szwejk to mial specyficzne podejscie do sluzby wojskowej...:-)
A przedostatnie nie moglo by byc w pionowym kadrze? Co do samej pragi to jakos mnie nie pociaga. Wole cos bardziej odleglego :D
NightCrawler
14.12.09, 01:44
A ja już 3 rok z rzędu się wybieram do Pragi i zawsze coś mi stanie na drodze. Mam nadzieję, że w przyszłym roku się uda...
A zdjęcia fajne, czekam na więcej.
Skoro sie podobają daję nastepne :-)
NightCrawler
14.12.09, 10:39
Fajne, fajne.
Ciekawe tam autka jeżdżą :)
miałeś szczęście do pogody. Ładne zdjęcia :-)
Mnie podoba się nieznane mi miejsce:
https://forum.olympusclub.pl/attachment.php?attachmentid=27136.jpg
Panoramka B&W fajna.
Odwiedziłem Prage w lipcu .. kupa ludzi ale i tak szczerze polecam.
Wkładaj fotki dla mnie to forma wspomnień.
paakayttaja
14.12.09, 13:11
Się tam mieszkało, są wspomnienia... ale ta fontanna to jakaś nowość, bo nie pamiętam, aby tam stała wcześniej.
Tez mało znany zakątek..............ale chyba nie ma powodu aby znany był :-)
paakayttaja
14.12.09, 13:26
Zależy dla kogo ;-) Na Andělu byłeś? Widziałes może też klasztor Emaus? Albo chociaż most kolejowy na Vytoni? :-) Ah jo...
Nigdy w Pradze nie byłem, ale po tym co widzę to bym tam z chęcią pojechał :)
Weltawa z "jazem.." ladny widoczek... na panorame miasta...
Ahhhh mam nadzieję, że uda mi się wyskoczyć na do Pragi na kilka dni w okolicach sylwestra, to Ci konkurencję zrobię :wink:
snOOp:życzę udanego wyjazdu.pieknej pogody i oczywiście fajnych fotek.Chętnie je obejrzę:-)
Kaz de Wro
14.12.09, 21:06
Pozazdrościć wyjazdu. Mieszkam od Pragi o wiele bliżej od Ciebie, a jakoś od 10 lat nie po drodze:cry: Z drugiej strony musiałbym wybrać się w lecie na foty i to wcześnie rano 5- 6, bo póżniej ludzików co niemiara.
Podoba mi się ujęcie rysownika portretów, panorama.
Narzędzie focenia to LX3?
ps. jaki browar Ci podpasował
Witaj!
Piwo kazde byle 12-stka:-) Zwłaszcza Velkopopovicki Kozel.
Aparat to LX3 (tylko jpg)
Jezeli chodzi i porę fotografowania to masz rację,tylko blady swit.Znajomy przewodnik powiedział,że w Pradze nie ma ludzi tyko w lutym:-)
Z pewnoscią mam dalej do Pragi niz Ty ale ostatni "wyjazd" to był lot z Warszawy (50 min)
Pozdrawiam:-)
Bardzo mi się podobają Twoje zdjęcia z Pragi :)
Dziękuję,sądzę,że Ty ze swoimi umiejętnosciami przywiózłbys z tego miasta duzo lepsze fotki.
Pewnie inne ale na pewno nie lepsze :-P
Lubię takie "pocztówkowe", szerokie widoki.
Skromnyś jak panienka z pensji:-)
widoczek bardzo fajny :) dużo tam takich samochodów ?
NightCrawler
15.12.09, 00:27
patrząc na zdjęcia to co 3 auto to takie ;)
Fajne,fajne , widzę że sporo osób tam ciągnie .Ja też się tam wybieram jak sójka za morze. Chyba kolejny zlocik w Pradze ;)
paakayttaja
15.12.09, 01:19
...ja przy okazji proponuję jeszcze Ołomuniec, Brno i Ostrawę :P
Nie samą Pragą żyją Czechy, pomimo iż tu mieszka 1/4 Pepików :P
patrząc na zdjęcia to co 3 auto to takie ;)
Na podstawie tych zdjęc nie wyrabiaj sobie opinii o Pradze...............chyba,że chciałes zasugerować,że prezentują one wykrzywiony obraz miasta:-)
Ok,koniec samochodzików!!! :-)
A to miejsce znasz?
Hehe, David Czerny sika na Czechy ;)
Sporo takich jezdzi i sporo zaplacisz..:-)