Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Olypmus UK - wypozyczalnia sprzetu 4/3

szalik07
12.12.09, 02:53
Wyczytalem dzis tutaj:

http://www.photographyblog.com/news/olympus_equipment_for_hire/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+photographyblog+PhotographyBL OG&utm_content=Google+Reader

ciekawa informacje o poczynaniach Olympus UK.

W skrocie,
Uruchomili wypożyczalnie sprzętu fotograficznego. Obiektywy, korpusy, lampy z dosc ciekawa opcja.
Na przyklad, mozna wypozyczyc ZD 150mm f. 2.0 (o watrosci 2000 funtow) na tydzien za 59 f. W stosunku do wartosci obiektywu to nie jest zbyt drogo ale to co mi sie spodobalo, to jesli kupisz po wypozyczeniu dany obiektyw w przeciagu miesiaca, koszt wynajecia Ci zostanie zwrocony.
Czyli jesli planujesz zakup szkla z polki pro, mozesz go sobie najpierw wypozyzczyc, zobaczyc czy spelnia twoje wymagania, jesli go kupisz, to ten tydzien mozna powiedziec byl gratis ;-) a jesli uznasz, ze nie warto wydawac takiej kasy, to przynajmniej nie utopiles w ciemno sporej kwoty.

Wiem, ze nasz rynek jest inny i jest znacznie mniej potencjalnych nabywcow wyzszej klasy sprzetu, ale milo by bylo gdyby polski oddzial Olypmusa oferowal podobna usluge.

willow32
12.12.09, 04:33
o ile się nie mylę, na dzień dzisiejszy taką samą usługę w PL oferuje Sigma, jak kupisz szkło po testowaniu, koszt wypożyczenia jest odejmowany od ceny obiektywu. Świetna sprawa a inni powinni tylko brać przykład.
pozdrawiam

czmielek
12.12.09, 14:54
o ile się nie mylę, na dzień dzisiejszy taką samą usługę w PL oferuje Sigma, jak kupisz szkło po testowaniu, koszt wypożyczenia jest odejmowany od ceny obiektywu. Świetna sprawa a inni powinni tylko brać przykład.
pozdrawiam

Czy to oficjalne stanowisko sigmy? Gdzie mozna o tym poczytać. Pomysł świetny.

grizz
12.12.09, 14:58
Czy to oficjalne stanowisko sigmy? Gdzie mozna o tym poczytać.

Nie uwierzysz, ale na stronie sigmy!

http://sigma-procentrum.pl/

;)

czmielek
12.12.09, 15:14
A gdzie jest mowa o zwrocie kasy w razie zakupu? Właśnie o to mi chodziło, bo to że sigma wypożycza to wiem od dawna.

Alleg_pl
12.12.09, 16:25
A gdzie jest mowa o zwrocie kasy w razie zakupu? Właśnie o to mi chodziło, bo to że sigma wypożycza to wiem od dawna.

bylo bylo potwierdzam slowa grizz'a. na nowej stronie nie moge tego znalezc ale bylo tak ze jesli w ciagu chyba 1-2 tyg zdecydujesz sie na zakup to odliczaja koszt wypozyczenia od ceny obiektywu.