PDA

Zobacz pełną wersję : Olympus e-420 prosze o pomoc.

Bleydys
9.12.09, 11:58
Witam. Mam nadzieję , że opisze mój problem w dosyć zrozumiały sposób .
No więc.. Całe pół roku zdjęcia robiłam w trybie S-AF bez żadnych zmian w ustawieniach itp. Do ostatniego tygodnia.. Dowiedziałam się troche na temat MF w Olympusie i chciałam to wypróbować. No i niestety , ale pokrętło nie ustawiało jakiejkolwiek ostrości. Próbowałam coś z tym zrobić coś kręciłam w ustawieniach , ale zrezygnowałam. Wróciłam do S-AF i gdy wciskam przycisk migawki do polowy , do końca on nie ustawia ostrości . Robi tragiczne zdjęcia. Nie wiem co mam teraz zrobić. Próbowałam już każdy tryb i to nic nie daje..

Błagam o pomoc.

Misiaczek51
9.12.09, 12:28
Zresetuj do utawień fabrycznych. Jak to zrobić - zerknij do instrukcji obsługi. Pomoże na pewno.

Bleydys
9.12.09, 12:50
Zresetuj do utawień fabrycznych. Jak to zrobić - zerknij do instrukcji obsługi. Pomoże na pewno.

Próbowałam .. Niestety to nic nie dało... Ale zauważyłam właśnie , że teraz jak robi zdjęcia to elementy z daleka robi dosyć dobrze lecz takie które są bliżej tragedia.

VonGregorius
9.12.09, 13:26
Ustaw SF + MF, wciśnij spust migawki do połowy, trzymając wciśnięty spróbuj pokręcić pokrętłem ostrości na obiektywie. nie ma opcji że nie działa. A, i jeszcze jedno, odepnij obiektyw (przy wyłączonym aparacie), zapnij obiektyw. taki sposób też działa.
vG

tkud
9.12.09, 13:29
Najlepiej sprawdzić czy działa MF przy właczonym LV w powiekszeniu 10x

Bleydys
9.12.09, 13:53
Ustaw SF + MF, wciśnij spust migawki do połowy, trzymając wciśnięty spróbuj pokręcić pokrętłem ostrości na obiektywie. nie ma opcji że nie działa. A, i jeszcze jedno, odepnij obiektyw (przy wyłączonym aparacie), zapnij obiektyw. taki sposób też działa.
vG

Podział ten drugi sposób ! Dziękuje bardzo!!!

VonGregorius
9.12.09, 14:05
Podział ten drugi sposób ! Dziękuje bardzo!!!
Proszzzzzzz :)

pink33
30.12.09, 00:51
Siemka,
Stary temacik, ale niechce robic nowego na parę postów...
Mam pytanko co do 0lka E-420 :

Jaki tryb wybrac, gdy podłączam go do USB ? :D
STORAGE
MTP
CONTROL
EASY PRINT
CUSTOM PRINT

Z góry dzięki :) :grin:

ljuk11
30.12.09, 00:55
Storage

Mirek54
30.12.09, 00:55
Kazdy-ja ustawiam Print

pink33
30.12.09, 00:59
Dzięki :D:D
Już kumam :))

k@czy
30.12.09, 01:01
PS. Nie mówcie ,że "gupie" pytanie albo "poszukaj w instrukcji" ,bo nie chce mi się xD - A wy możecie się wykazac :grin:
hehehee, podejrzewam, ze to temu tekstowi zawdzieczasz przejscie na ciemna strone mocy...:mrgreen: gratulacje - pierwszy raz widze :mrgreen:

pink33
30.12.09, 01:20
JEEEJQQ
Masz rację KACZY już po moim repie !! :(:(
A to serv sam podpina - na repa ?
- to już mam ,a + ciężko zdobyc :PP :cry: :cry: