Zobacz pełną wersję : Bytomskie ruiny
Witam,
www.ruiny.bytom.pl (http://www.ruiny.bytom.pl)
Wiele zdjęć ruin, zniszczonych i opuszczonych Bytomskich kamienic. Trochę szkoda że moje miasto powoli popada w taką ruinę....jednak warto obejrzeć zdjęcia aby uzmysłowić sobie jak piękne były kiedyś te kamienice.
Brawa dla autora bo może uwiecznił ostatnie chwile wielu z tych budynków.
ps. za to ile ciekawych miejscówek mam pod nosem na wypady z olkiem
Dziękuję za link! oj szkoda tej ruiny :???:
Jak po wojnie
Bytom przygnębia
i niestety nei tylko Bytom. ty samo jest np w rudzie śl.
bylem ostatnio na wszytkich sw u rodziny na orzegowie. klimat jak po nuklearnej wojnie. + jescze ruiny zabudowan kopalnianych.
strasznie przygnebiajace, szczegolnie jak sie przypomna lata bardzo wczesnego dziecinstwa... kiedy to wszytko tetnilo zyciem. albo ogladnie zdjecia jak to wszytko bylo w genialnym stanie, rozkwitalo, baseny szkoly lodowiska bieżnie, place zabaw, wszytkie krawezniki wymalowane na bialo, murki dookola szkół/przedszkoli, piekne ceglane domy, gdzie po oknach bylo wiadomo czy górnik czy hutnik ;)
cholerny sentyment mam do śląska, i bardzo boli mnie kiedy widze jak to wszytko podupada, gnije, i rozpada sie na kawalki.
w tym roku wyburzyli takie stare kino, do ktorego za malego bajtla chodzilem z babcia na filmy dla dzieci. az sie lezka w oku zakrecila, bo zrobili tam parking.
ehh...
cały Śląsk jest taki paskudny :???:, ja bym tu jeb... trotylem i posadził trawę.
w tym roku wyburzyli takie stare kino, do ktorego za malego bajtla chodzilem z babcia na filmy dla dzieci. az sie lezka w oku zakrecila, bo zrobili tam parking.
ehh...
A w Krakowie w jednym zrobili klub nocny, w drugim supermarket, w trzeciem jakąś szkołe pomaturalną, a w czwartym jest opera :o
A w Krakowie w jednym zrobili klub nocny, w drugim supermarket, w trzeciem jakąś szkołe pomaturalną, a w czwartym jest opera :o
no najbardziej mi zal kina swit, teraz to normalny dom handlowy :( zreszta swiatowid sie chyba nie ma wcale lepiej. :( chociaz w swiatowidzie jest muzeum prl teraz
cały Śląsk jest taki paskudny :???:, ja bym tu jeb... trotylem i posadził trawę.
Widzisz, a ja nie... Mieszkam tu od urodzenia i póki co nie mam zamiaru się stąd wyprowadzać. Kocham ten "paskudny" Śląsk... :grin:
Śląsk wymaga remontu, odpowiedniego podejścia władz samorządowych i jakichś innych może... Odpowiednia polityka, pieniądze i jeszcze będą nam tu wycieczki zjeżdżać :grin::grin::grin:
Widzisz, a ja nie... Mieszkam tu od urodzenia i póki co nie mam zamiaru się stąd wyprowadzać. Kocham ten "paskudny" Śląsk... :grin:
Śląsk wymaga remontu, odpowiedniego podejścia władz samorządowych i jakichś innych może... Odpowiednia polityka, pieniądze i jeszcze będą nam tu wycieczki zjeżdżać :grin::grin::grin:
Wow to nie wiem skąd wezmą taką ilość pieniędzy. Śląsk jako-tako wygląda latem ale zimą jest tragedia- brut, smród i ubóstwo. Kto chce w skrócie zobaczyć to niech pojedzie pociągiem np: Zabrze- Sosnowiec :roll:.
Druga sprawa to ludzie - w Zabrzu duże bezrobocie co trzeci wygląda jak zombie albo naprany. Ogólnie blee
NightCrawler
9.12.09, 09:54
Taaa na śląsku g*wno płynie ulicami a 33% ludzi to alkoholicy albo ćpuni...
jak słyszę takie brednie to mi się słabo robi.
Nie mówię, że jest ślicznie i pięknie ale nie popadajmy w skrajności...
Taaa na śląsku g*wno płynie ulicami a 33% ludzi to alkoholicy albo ćpuni...
jak słyszę takie brednie to mi się słabo robi.
Nie mówię, że jest ślicznie i pięknie ale nie popadajmy w skrajności...
Widzę że ci się agressorr odpalił, po kija te nerwy ?? Każdy ma prawo do swojego zdania więc.... Całe życie "kulturalne" katowic odbywa się w SCC, więc o czym tu gadać ?? Zresztą nie ma sensu gadać bo repami walisz :lol:
Peace.