PDA

Zobacz pełną wersję : Zespół Pieśni i Tańca Ziemi Bydgoskiej

nurek
11.01.07, 21:32
Witajcie,

W miesiącu grudniu miałem okazję robić zdjęcia na świątecznym występie Zespołu Pieśni i Tańca Ziemi Bydgoskiej. Piekny występ, pięknie śpiewane kolędy. Cudowne stroje i świąteczna atmosfera. Ukłon w stronę zespołu, podziw dla kondycji członków zespołu.
Piekne nie były jednak warunki do fotografowania. Tylko i wyłącznie sztuczne światło i to w dodatku różnokolorowe. Miałem poważne obawy jak E1 poradzi sobie z dobraniem WB ponieważ niejednokrotnie scena była oświetlana przez kilka reflektorów jednocześnie emitujące różne barwy. Po za tym obawiałem się i poruszeń z powodu dłuższych czasów no i szumów.
Jak wyszło? Oceńcie sami. Bardzo proszę o opinie i wskazówki.

Na początek kilka statycznych fotek.

Dziękuję wszystkim za poświęcony czas.

voovoo2
11.01.07, 21:36
2 najfajniesza,ma swój klimat,ładne swiatło i kolorki.Dobrze uchwycone zainteresowanie występem .Czuje się pewne napiecie,moze tremę przed występem

Karol
11.01.07, 21:45
Mnie 3 i 4 się podobają - widać klimat sceny - coś się dzieje. W fot 3 fajne jest to że dół kadru stanowią sylwetki widzów... 2 - owszem fajny moment ale nie bardzo mi pasuje pojechanie z kadrem po nogach dziewczynek - kadrowałbym niżej. Fota 1 jako część reportażu jest w miarę ok, sama w sobie mnie nie przekonuje... Trudnego tematu się podjąłeś z uwagi na światło...

Karol K.
14.01.07, 00:21
2 zdecydowanie najlepsza, ale szkoda nóg. Troszkę trudne warunki oświetleniowe miałeś...

nurek
26.01.07, 12:19
Witajcie ponownie,

Dziękuję Wam za opinie. Zgadzam się w 100% z tymi obciętymi nogami. Teraz widzę ten błąd :cry:. Ciekawe co sądzicie o tych trochę ruchomych zdjęciach?

Z góry dziękuję za wszelkie komentarze.

Pozdrawiam
Nurek

Wiejo
26.01.07, 13:51
nr 2 szkoda obciętych nóg dziewczynek, nr 3 bardzo ale to bardzo się podoba oddaje właściwy klimat i jeszce fotka taniec pełna dynamiki i oddaje rytm koncertu. Pozostałe raczej typowe udokumentowanie imprezy. Pozdrawiam. :D