Zobacz pełną wersję : Zdjęcia Krzyśka - zapraszam !
Fot.Krzysiek
31.10.09, 22:16
Przedstawiam Wam kilka moich zdjęć, głównie fotografuję ludzi. Cały czas się uczę i mam nadzieję, że pokazując tu te prace zdobędę kilka kolejnych cennych rad :wink:
Ne moja dziedzina więc oceniać "fachowo" nie będę. Ale zdjęcia mi się podobają, mają to coś.
Jako amator również nie oceniam ale jest tu wielu speców od portretu.
Ogólnie powiem że fotki się podobają.:)
Monika -dobrze jej z oczu patrzy:grin:
Kocham portrety :) A tu jestem mile zaskoczony niezłe wejście na forum :) Nie wiem czy nie powinni cię przenieść wyżej :) Nie będę się rozpisywał o fotkach bosą ekstra :) jest parę mankamentów drobnych msz Agnieszka mało ostra chyba i Beaty wyraz twarzy mi nie leży ale i tak jest bomba:lol:
Bardzo ładne te portrety, najbardziej mi się widzą trzy ostatnie - kolory, ostrość i kadr. Ładny makijaż, dobre ciuszki.
Nie podoba mi się na tych fotkach tylko jedno. Podpis. :( Pierwsze, moim zdaniem, powinno być imię. Mam alergię na nazwisko przed imieniem poza oficjalnymi dokumentami.
No i numeruj fotki. :)
Podobają się - 2; 3; i 4.
Powodzenia.
Pozdrówka.
W portretach dopiero raczkuję, ale MSZ bardzo pozytywne wrażenia robią. I tak jak pisał Forever_k3w masz bardzo dobre wejście na forum.
Co do poszczególnych zdjęć:
1 i 5 - wydaje mi się mało ostra, w 4. razi liść po prawej stronie.
Jakbyś mógł to numeruj fotki, bo jak ich troche bezie to po imionach mozna się zgubić.
Pozdrawiam
Fot.Krzysiek
2.11.09, 21:04
Dzieki bardzo za pozytywne opinie :grin:
Nie podoba mi się na tych fotkach tylko jedno. Podpis. :( Pierwsze, moim zdaniem, powinno być imię. Mam alergię na nazwisko przed imieniem poza oficjalnymi dokumentami.
No i numeruj fotki. :)
Co do podpisu nigdy sie nad tym nie zastanawiałem co ma być pierwsze no i raczej dla mnie to bez znaczenia :wink:
A co do numerowania zdjęć to oco chodzi? mam dawac numerki tu w odpowiedzi czy chodzi o nazwe pliku zeby nie dawac imienia tylko numery?
Tak nazwa pliku lub nr przed fotką w tekście. Łatwiej potem napisać do którego zdjęcia są uwagi i pochwały:grin:
Lepiej dawaj numer zdjęcia niż imię.
Chodzi o to, że jak będziesz miał np. 30 zdjęć ponazywanych imieniem to oglądający a także Ty możecie się pogubić, bo będą np. 3 Beaty, 2 Justyny itp.
Lepiej dawać nr. przed zdjeciem. Co do nazwy plików to ja nazywam przed wysłaniem na serwer, tak jka b potem bede oznaczał.
Zreszta JacekO w prosty sposób to wyjaśnił.
Fot.Krzysiek
2.11.09, 23:08
OK wezmę to pod uwagę :)
Kilka nastepnych zdjęć
Mam takie rajstopy jak Agnieszka więc widzę ,że kolory jakieś takie niemrawe na tym zdjeciu, bo rajstopy mają bardzo żywy lila- kolor, a tu go nie ma, bardzo podoba mi się portret Moniki, pani na ostatnim mogłaby siedzieć centralnie na tej ścienie za nią :grin:
bardzo fajne 6
ufff hot :) 1.super i modelka i sceneria ...i zdjęcie :)
2.hmmm bokeh oryginalny?
3.super :)
jeszcze jedna taka wrzuta i polecisz może ligę wyżej :) :lol::lol::lol::lol:
A ja okiem zwykłego oglądacza.
Modelki ładne i fotki też zatrzymują oko. Na 7 nie podoba mi się to z tyłu(niebo), jak dla mnie zbyt odciąga uwagę od modelki. Ale generalnie podoba się.:grin:
Witaj,
Okiem laika, ktory uwielbia takie fotki:-)
- z pierwszej serii:
Agnieszka ( za kolory i tlo, pomysl)
Monika (sliczne oczy ma dziewczyna i ladnie je uchwyciles)
Dorota msz gsyzie sie z tlem, te ciuchy i jej wyglada odstaja od krajobrazu,
Beata wyglada bardzo nienaturalnie, no i ten lisc z prawej
Magda - ciekawe, inne ale nie mam konkretnej opinii.
- z drugiej:
6 i 8 msz sa rewelacyjne, kolorki, tlo no poprostu cod, miod malina :-)
7 jej mina i poza, tak samo jak w przypadku Beaty.
Pozdrawiam
Druga seria również przyciąga uwagę. Napisz jakie światło stosujesz, jeśli możesz oczywiście. Co do zdjęć:
6 - Super modelka i kadr. Trochę za duży chasiok z tyłu. Tzn opony fajnie wyglądają, bo są częścią sceneri, ale te kable kartony trochę biją po oczach.
7 - Coś nie tak z obróbką chyba, bo tło fatalne.. Kadr, modelka, miejsce dobre. Jednak ta jasna plama z obwódką z tyłu psuje to zdjęcie.
8 - najlepsza.
Fot.Krzysiek
3.11.09, 22:08
2.hmmm bokeh oryginalny?
No tak :grin:
Napisz jakie światło stosujesz, jeśli możesz oczywiście.
Głównie słoneczko :-P i jak do tej pory lampa wbudowana. Dopiero kilka dni mam dodatkowa lampę wiec zaczynam sie nia bawić.
No to dodam nastepne :
9 msz najlepsza z ostatniej wrzuty mogły być włosy jaśniejsze
10 fajne i fajnie że chciało jej się brudzić :) ale wyraz twarzy nie leży mi do klimatu
11ładnie podoba mi się to tło ale kadr nie leży
12~~~~
13 podoba mi się:) jak by Ci się chciało pokaż jakąś inną obróbkę tego zdjęcia
:)
Cieszy kolejna seria zdjęć, ale cos nie tak z obróbką chyba. Jakbyś za bardzo wygładzał je w kompie. Wszystkie kadry, tło i światło mi się podobają. Najbardziej naturalnie wygląda 12.
9 i 10 trochę plastikowo. 13 też super tylko z tłem chyba to samo zrobiłeś co w poprzedniej serii 7. na torach.
Fajnie, ze doszła Ci lampka bo można nieźle poszaleć ze sztucznym światłem w te jesienne dni.
Pozdrawiam
Po oglądnięciu całosci mam bardzo pozytywny odbiór. Bardzo fajne i pomysłowe kadry, ładnie naswietlone z uroczymi modelkami. Widać, że aparat w Twoim ręku to wdzięczne narzedzie które potrafisz wykorzystać. Z dziegciu to chyba na dwóch trochę za mocny glamur przemawiał ale prócz tego jest ok.
Rozbawiła mnie 10-tka :grin:
Czy modelka trzyma w ręku suszarkę do włosów? :mrgreen:
PS
Jeśli robisz stylizację w warsztacie samochodowym, przyjrzyj się jak ubrudzeni są prawdziwi mechanicy. :wink:
Fot.Krzysiek
4.11.09, 00:51
Fajnie, ze doszła Ci lampka bo można nieźle poszaleć ze sztucznym światłem w te jesienne dni.
Pozdrawiam
No, dopiero bede odkrywal zalety dodatkowej lampy
Po oglądnięciu całosci mam bardzo pozytywny odbiór. Bardzo fajne i pomysłowe kadry, ładnie naswietlone z uroczymi modelkami. Widać, że aparat w Twoim ręku to wdzięczne narzedzie które potrafisz wykorzystać. Z dziegciu to chyba na dwóch trochę za mocny glamur przemawiał ale prócz tego jest ok.
Dzięki, no co zrobic jak modelki chca byc idealne :-P ale w przyszłosci bede starał sie mniej wygładzać.
Rozbawiła mnie 10-tka :grin:
Czy modelka trzyma w ręku suszarkę do włosów? :mrgreen:
PS
Jeśli robisz stylizację w warsztacie samochodowym, przyjrzyj się jak ubrudzeni są prawdziwi mechanicy. :wink:
Ta seja była tak na szybko i wyszło jak wyszlo :grin: co do brudzenia sie to nie musze sie przygladac, sam na codzien jestem mechanikiem :mrgreen:
Mi się absolutnie Wszystkie podobają
Co do podpisu nigdy sie nad tym nie zastanawiałem co ma być pierwsze no i raczej dla mnie to bez znaczenia :wink:
Ale po polsku poprawnie jest najpierw imię, potem nazwisko. Nazwisko jako pierwsze jest tylko w oficjalnych dokumentach. Więc się nie czepiam całkiem bezpodstawnie. :-P
Ale po polsku poprawnie jest najpierw imię, potem nazwisko. Nazwisko jako pierwsze jest tylko w oficjalnych dokumentach. Więc się nie czepiam całkiem bezpodstawnie. :-P
Jest poprawnie ale po....węgiersku :-)
Fot.Krzysiek
6.11.09, 00:36
Jak by nie bylo podpis jest tu mało istotny :) bardziej zalezy mi na ocenie zdjęć
Fot.Krzysiek
8.11.09, 21:59
No to kilka kolejnych zdjeć:
14 coś w prawym dolnym :( a tak to dobrze :)
15.nieostre się wydaje
16. za dużo miejsca u góry :) trochę tak hmm "bajkowo" (kolory)
Ładne. Pierwsze dwa szczególnie cieszą oko.:grin:
Podoba mi się 15 i to baaaardzo! Ale na 16 MSZ dziewczyna trochę się gubi na tle tego wielgaśnego budynku no i to okno u góry średnio...
No to kilka kolejnych zdjeć:
Fotka nr.16 dziewczyna powinna byc blizej ujeta... a co do kolorow, to tak jak w reklamie Barbie .. a pozostale fotki fajne.
wow co za modelki, co za zdjęcia - bardzo ładnie
przyłączam się do podglądaczy :)
pzdr
jest nieźle i czekam z niecierpliwością na więcej...
Fot.Krzysiek
15.11.09, 23:52
No to prosze bardzo :grin:
Moja piękna żonka i pierwsze podejścia do zdjęć "studyjnych" :mrgreen:
heh petarda :) Ładne zdjęcia i modelki :)Nie podoba mi się jedno nr 18 dziwny kolor twarzy:roll:
Kaz de Wro
16.11.09, 00:36
Ostatnia seria- Ulala
Podglądam dalej ;-)
Pozdrawiam
z ostatniej serii:
pod względem światła - najbardziej podoba mi się 1 i 3
kadrowo - najlepsza trójka, zdjąłbym trochę fioletu bo aż oczy przebarwione i było by super jak dla mnie.
wszystkie miłe dla oka za sprawą modelki :)
pzdr
kowalikster
16.11.09, 09:29
Na 16 ręka przy głowie wyszła dość blado. To chyba tyle co taki amator jak ja może wskazać na minus. Poza tym naprawdę ładnie jak na pierwsze podejście do studyjnych prac.
Nie jestem pewien czy to za sprawą modelki, czy Twoją ale podobają się. Ładne fotki i ładne modelki.:grin:
diabolique
16.11.09, 09:48
Poprawne lecz nijakie.
Fotka nr. 18 jak najbardziej..
Fot.Krzysiek
27.11.09, 18:13
To lecimy dalej :)
To lecimy dalej :)
Udana sesja jesienna a pogoda dopisala...!
Zdjęcia z plenerów zbyt żółte, widać to zwłaszcza na pierwszym. No i co to za biały stanik pod czarnym kostiumem??? gdzie dbałość o szczegóły ?:wink:
Zdjęcia z plenerów zbyt żółte, widać to zwłaszcza na pierwszym. No i co to za biały stanik pod czarnym kostiumem??? gdzie dbałość o szczegóły ?:wink:
Tak, tutaj się zgodzę w 100%, a ostatnie ma potencjał, tylko skóra jest bardzo żółta, chyba przez podkręcenie nasycenia
heh czekałem z niecierpliwością na twoje zdjęcia :) Wanilia ma rację za żółto na plenerach :)Mimo wystającej bielizny 22 podoba mi się najbardziej :)
Fot.Krzysiek
28.11.09, 00:26
W sumie to żółte to celowe bo tak sobie WB ustawiłem... ale macie racje troche za bardzo zółto. Co do stanika to zwróciłem na to uwagę ale niestety modelka nie chciała sciągnąć :-P
Z ostatnich to 23 tak najbardziej przyciaga uwagę sympatyczną modelką w jesiennej oprawie.
Ja jako Amator nie uważam Pana za początkującego. Widać, że zawodowo zajmuje się Pan foceniem. Z drugiej strony po kilku zdjęciach zacząłem zwracać uwagę jedynie na tło. Modelki ustawiane są w stale powtarzających się pozach. Ale ja tam się nie znam. Ogólnie fajne foty.
Fot.Krzysiek
28.11.09, 12:34
Ja jako Amator nie uważam Pana za początkującego. Widać, że zawodowo zajmuje się Pan foceniem. Z drugiej strony po kilku zdjęciach zacząłem zwracać uwagę jedynie na tło. Modelki ustawiane są w stale powtarzających się pozach. Ale ja tam się nie znam. Ogólnie fajne foty.
Zawodowo sie tym nie zajmuję, tylko w wolnych chwilach i raczej nie widzę podobnych poz w zdjeciach które tu dodałem, no moze z ostatniej serii sa dwie podobne... reszta zupełnie inna.
Strasznie dużo tych zdjęć wstawiasz i odnoszę wrażenie, że to jednak błąd. Może należy dać im odpocząć, spojrzeć po jakimś czasie na nie i ocenić samemu na nowo. Efekt jest niestety taki, że ani jedno nie zostaje w pamięci (przynajmniej mojej). Może trudniej mi aniżeli Panom zaglądającym do Twojego wątku się zachwycać, bo jednak patrzę na zdjęcie. Pewnie by było inaczej gdybyś tu wstawiał zdjęcia facetów :lol:
Zdjęcia 18 i 19 (chyba) - bardzo dziwna obróbka. Skóra jest nienaturalnie sino-zielona, nie wygląda to dobrze.
Kolejne 20 i 21 - oczy nienaturalnie wywrócone. Modelka nie zawsze musi patrzeć prosto w obiektyw. Modelka leżąca na pniu o ileż lepiej by wyglądała, gdyby leżała tam sobie swobodnie, patrząc sobie gdzieś w górę aniżeli nienaturalnie wykręcając oczy, by spojrzeć w obiektyw.
Widać, że techniczną stronę robienia zdjęć masz opanowaną. Teraz zaszalej. Poszukaj ciekawych inspiracji. Może staraj się robić zdjęcia, wtedy gdy dziewczyny nie są świadome, że to akurat teraz naciskasz spust migawki.
Fot.Krzysiek
3.12.09, 00:04
Coś z ostatniej sesji :)
Bardzo fajne :) Ładnie focisz te laski :) na 26 wyraz twarzy mi się nie widzi :roll:
PS Zrób coś z tym podpisem rozprasza uwagę
Coś z ostatniej sesji :)
Seria fotek niezla..! 24. i 26. jak dla mnie..!
kowalikster
3.12.09, 08:13
Jak dla mnie ostatnia seria dość ciekawie się zapowiadała ale niestety obróbka jest trochę niedopracowana. Na 26 widać zbyt mocne korygowanie modelki. Kolorystyka 25 jakoś zupełnie do mnie nie trafia. Ale kadry same w sobie chyba ok - nie wiem, nigdy nie miałem takiej sesji.
Zresztą ja się zgadzam z Jolly - musisz trochę odczekać, ale musisz również zaszaleć.
Fotki jak zwykle interesujące. Fajna modelka, sceneria i światło.
25 najlepsze MZ. Szkoda, że znów ta sama obróbka...
24 moim zdaniem najlepsze :roll:
pozostałe też rewelacyjne - super modelka i sceneria zdjęć
pozostałe też rewelacyjne - super modelka i sceneria zdjęć
Jak to dobrze madrych ludzi i znajacych temat czasem poczytac.:shock:
Jakość tych zdjeć jest fatalna... podobnie jak gra modelki.
Ale modelka ładna więc daje 5/5 ! :grin:
Fot.Krzysiek
28.12.09, 19:48
Parę kolejnych zdjęć ;)
Seria fajna! 28. jak dla mnie, fajny uklad ciala..!
msz można by było "ściemnić'" podłogę. Ostatnia Fotka była by super ale trochu obcięta prawa strona razi :wink:
Fot.Krzysiek
6.02.10, 13:44
Kolejna modelka :)
Strasznie ta modelka obojętna...
wojciech_gd
6.02.10, 14:37
modelka chyba miała katar, bo coś nos bardziej czerwony:)
36 byłoby bardzo fajne, gdyby nie ten przytłaczający wyraz twarzy modelki i brak doświetlenia jej twarzy.
1. oraz 5. jak dla mnie... (1. ciut gora obcieta, 5. fajne tlo zostalo zastosowane...)
Fot.Krzysiek
5.03.10, 23:02
Kolejne zdjęcia
Witaj.
Przejrzałem cały wątek i pooglądałem sobie Twoje zdjęcia z przyjemnością.Widać,że masz oko do kompozycji,potrafisz znaleźć świetne plany i światło masz opanowane niemal perfekcyjnie.Modelki przyciągają oko i potrafisz pokazać coś więcej niż tylko body i to jest na pewno fajne.
Myślę,ze pozostała do opanowania tylko obróbka,bo na większości fot jest niestety niedopracowana i to dość mocno.
Nie wiem dlaczego,oglądając te foty zastanawiałem się jakie byłyby komentarze w Galerii,szczególnie co powiedziałby na to nasz forumowy diabolik... ;)
Pozdrawiam.
Fot.Krzysiek
3.05.10, 15:43
Dawno tu nic nie dawałem :)
Sympatycznie i w dość urozmaicony sposób prezentujesz modelki. Z oststniej serii bardzo spodobało się zdjecie 46.
Tyle dziewczyn na raz? Kozak :wink:
Fot.Krzysiek
15.05.12, 22:05
Po długiej nieobecnosci odkopuje mój temat i dodaje coś nowego :)
dwa ostatnie strasznie mi się podobają, w szczególności ostatnie :)
Pozdrawiam
Po długiej nieobecnosci odkopuje mój temat i dodaje coś nowego :)
48 podoba mi się....51 i 52 gdzieś już było !!??
Fot.Krzysiek
15.05.12, 23:28
51 i 52 gdzieś już było !!??
Możliwe że widziałeś w galerii :)
Możliwe że widziałeś w galerii :)
bo już miałem de ja vu ;-).....podobają mi sie !!
Zdjęcia świetne - można sobie poprawić humor od rana. :grin:
Szczególnie podobają mi się 48. i 52.
Na każdym inna modelka - tylko pozazdrościć... :wink:
Okienko i schody jak dla mnie :-)
Pierwsze jest świetne.
Pozdrawiam.