Zobacz pełną wersję : Mazury, grudzień 2006
Smerf Maruda
7.01.07, 20:48
Parę zdjęć okołosylwestrowych z Mazur (Ruciane-Nida mówiąc dokładniej):
http://grabun.com/zdjecia/2007/sylwester/
Nie Olympus co prawda, ale może mi darujecie :-)
w takich warunkach robienie zdjec mozna "zilustrowac" dzwiekiem, takim jaki wydobywa sie podczas spuszczania powietrza z balona.. wiecie.. takie "ppfffprfprfprfprfprfrfrr..". ;)
Smerf Maruda
7.01.07, 22:59
w takich warunkach robienie zdjec mozna "zilustrowac" dzwiekiem, takim jaki wydobywa sie podczas spuszczania powietrza z balona.. wiecie.. takie "ppfffprfprfprfprfprfrfrr..". ;)
E... Nie rozumiem? :-)
a bo ja jak robie zdjecia w te pochmurne dni to taka bryndza wychodzi ze zal aparat do oka przykladac. strasznie mi brakuje slonka i zywszych kolorow.
aby do wiosny :D
gratuluje sylwka w ciekawym miejscu.
mozna wiedziec gdzie skanujesz 6x6?
Smerf Maruda
7.01.07, 23:04
mozna wiedziec gdzie skanujesz 6x6?
W domu :-) (wszystko jest w EXIFie).
Smerf Maruda
7.01.07, 23:12
a bo ja jak robie zdjecia w te pochmurne dni to taka bryndza wychodzi ze zal aparat do oka przykladac. strasznie mi brakuje slonka i zywszych kolorow.
aby do wiosny:D.
Co kto lubi, prawda. Jeśli zaś chodzi o kolorki, to było też tak:
https://forum.olympusclub.pl//brak.gif
źródło (http://img69.imageshack.us/img69/8085/wysox1.jpg)
A poza tym: każda pora jest dobra na zdjęcia :-)
gratuluje sylwka w ciekawym miejscu
Dziękuję. To miał być wyjazd na biegówki. Co wyszło... sami widzicie :-)
Łukasz,
Ciebie pamiętam jako jednego z pierwszych kombinatorów HDR ;) i ciekawej manipulacji w krajobrazach. Potem nastąpił odwrót do analoga, obiektywów M42 itd... i w sumie ta seria przekonuje mnie, że wiesz co robisz...Podobnie jak Aga lubię pory roku bardziej "nasycone", tym bardziej podziwiam to co wyszło, bo wyszło bardzo ładnie.
lgrabun w sumie to ogladajac te foty strasznie bije po oczach brak sniegu, zwlaszcza ze to foty sylwestrowe. Kurcze do czego to dochodzi, swoim dzieciom (moze nawet wnukom) bede opowiadal ze za moich czasow na swieta i sylwka byl snieg (to taki bialy puch...). Ech...
Smerf Maruda
8.01.07, 19:48
Dziękuję, Panowie.
Trochę zawinił światłomierz, który wskazywał niższe niż rzeczywiste odczyty, przez co większość zdjęć jest prześwietlona. Ale z drugiej strony podkreśla to tylko klimat mokrych Mazur, pozbawionych śniegu (a to przecież okolice polskiego bieguna zimna).
Raz jeszcze dziękuję za komentarze.
Rafał Czarny
8.01.07, 20:18
Powinieneś w programie usunąć paprochy ze zdjęć. Gość, który Ci skanował negatywy nie zadbał, by usunąć pędzelkiem kurz.
Rafal, wszystkie znaki na ziemi i niebie mowia ze to sam Lukasz skanowal te obrazki
Lukasz czy mowisz o S4? jesli tak to czym go zasilasz?
Smerf Maruda
8.01.07, 23:49
@Rafał: no tak, to ja skanowałem. Nie miałem jakoś ochoty włączać ICE. Mnie aż tak bardzo to nie razi, dodaje nawet jakiegoś takiego indywidualnego sznytu.
@Dag: nie, nie S4. S4 nie doświetla permanentnie o 1.5-2EV w sposób losowy, nie do wykorygowania. Zmarnowałem rolkę negatywu i dwie rolki slajdów przez niego. Wyrzuciłem pieniądze w błoto.
Na codzień korzystam z jakiegoś Soligora. Bateria mu po prostu trochę klapła, muszę wymienić.
hmmm moj S4 dziala idealnie, ale fakt ze byl u pana Gecyngiera na odprawie
Smerf Maruda
9.01.07, 00:06
hmmm moj S4 dziala idealnie, ale fakt ze byl u pana Gecyngiera na odprawie
Sprawdzałem nawet, czy bateria jest dobra - zgodnie z magiczną procedurą Rosjan: jest. Coś poważniejszego musi być nie halo.