Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : O torbach Lovepro Inverse

JBr
22.10.09, 15:55
Albo kupić większą torbę ;)

To i tak planuje. Ale ta co mam jest bardzo fajna i poreczna na korpus i 2 szkla. Bardzo dobrze sie sprawdza wczasie wycieczek/spacerow gdy czesto trzeba do niej siegac, zmieniac szklo, chowac i wyjmowac puszke.

PS - przymierzam sie teraz do Lowepro Inverse 200 i nawet zadalem pytanie na pl.rec.foto.cyfrowa, ale na razie nie mam glosow od zadnych uzytkownikow. A moze ktos tak ma i moze podzielic sie wrazenami z uzyttkowania?

pozdr.
JBr.

epicure
22.10.09, 16:00
PS - przymierzam sie teraz do Lowepro Inverse 200 i nawet zadalem pytanie na pl.rec.foto.cyfrowa, ale na razie nie mam glosow od zadnych uzytkownikow. A moze ktos tak ma i moze podzielic sie wrazenami z uzyttkowania?

Mam inverse 100 aw. Generalnie fajna, dobra na rower (nie pocą się plecy, w przeciwieństwie do jazdy z plecakiem, a jednocześnie jest stabilnie, w przeciwieństwie do jazdy z tradycyjną naramienną torbą). Niestety korpus i dwa szkła + jakieś drobiazgi to max, co można do niej zmieścić (dało się z trzema szkłami, ale wtedy są upchane jeden na drugim) - o statywie, lampie czy większej ilości obiektywów można zapomnieć. Myślałem o inverse 200, ale na razie nie potrzebuję.

JBr
22.10.09, 16:10
Mam inverse 100 aw (...)

A jak sie spisuje pod wzgledem ergonomii i wytrzymalosci? Chodzi m.in. o wygode szybkiego wyjmowania i chowania sprzetu. Czy ta podluzna klapka nie przeszkadza (zahacza sie, zamyka, itp).?
I jeszcze - czy do tych uchwytow pod spodem da sie skutecznie i w miare wygodnie podpiac statyw wielkosci Sherpy 600?

Ja tez troche sie boje, ze jak jeszcze dokupie 70-300 (na razie rozwazam), to nawet w 200 moze byc ciasno... E-30, 9-18, 14-54, 70-300 + FL-36R i czasami jeszcze na dokladke ten starszy (wiekszy) 40-150 (na dziure 54-70)...
Ale torba mi sie podoba (macalem w MM) i mam troche zagwozdke.
pozdr.
JBr.

epicure
22.10.09, 23:15
A jak sie spisuje pod wzgledem ergonomii i wytrzymalosci? Chodzi m.in. o wygode szybkiego wyjmowania i chowania sprzetu. Czy ta podluzna klapka nie przeszkadza (zahacza sie, zamyka, itp).?

Jakość wykonania i wytrzymałość jest na wysokim poziomie, jak na LowePro przystało. Klapka w niczym nie przeszkadza, dostęp jest łatwy. Gorzej z kieszeniami na drobiazgi, bo jest tylko jedna zamykana na suwak, ale mała i bez żadnych przegródek.

I jeszcze - czy do tych uchwytow pod spodem da sie skutecznie i w miare wygodnie podpiac statyw wielkosci Sherpy 600?

Przypiąć to się da, ale nosić to już nie za bardzo. Jakiś mini statyw co najwyżej.

JBr
27.10.09, 14:02
Jakość wykonania i wytrzymałość jest na wysokim poziomie, jak na LowePro przystało. Klapka w niczym nie przeszkadza, dostęp jest łatwy. Gorzej z kieszeniami na drobiazgi, bo jest tylko jedna zamykana na suwak, ale mała i bez żadnych przegródek.
Przypiąć to się da, ale nosić to już nie za bardzo. Jakiś mini statyw co najwyżej.

No to doniose, ze wraz z 30-tką przyjechala do mnie tez Inverse 200 AW.
Fajniusio - 30-ka ze szklem (nawet dosc dlugim) + 2 dodatkowe szkla i lampa mieszcza sie luzno w glownej komorze. Na upartego jeszcze 4-te szklo tez wejdzie, ale bedzie ciasnawo. kieszonek na drobiazgi (karty, aku itp) jest akurat. Przetestowlem tez podpiecie statywu (Sherpa 600) pod spodem. No i tak - na spacer po miescie itp. to nawet powinno zagrac. Oczywiscie na rower czy dluzsze wycieczki nie za bardzo - bo malo stabilne i duze sie robi.

Tak gadacie, tak chwalicie, że przed chwilą kliknąłem na "do koszyka" Zd 9-18 w FotoBasi. :grin:
... i teraz pojawi się problem z moją super ukochaną torbą również Lowepro tyle że model Nova 2 AW , którą polecam jak ktoś ma zestaw dual kit i jakiś dodatkowy obiektyw (np. Zd 50) - świetna sprawa, niestety teraz będzie za mała.

Popatrz na Lowepro Inverse 200. Jak lubisz torby biodrowo-naramienne to powinna Ci sie spodobac. Dodam jeszcze, ze chyba nawet 9-18 z zalozona (odwrotnie) oslona sie miesci. Ne wiem jeszcze tylko jak bedzie w praktyce z wkladaniem i wyciaganiem w terenie, tzn. czy oslona nie bedzie sie gdzies zahaczas i spadac...

pozdr.
JBr.