Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jaki polecacie zamiennik Li-10B - wątek odświeżony

Duckyk
4.01.07, 05:26
Witam

Własnie stanąłem przed zakupem zasilania do mojego Olka C765. Coraz częściej zaczyna mi doskwierać brak prądu w wielu sytuacjach. Zauważyłem tez, że chyba orginał powoli się kończy (coraz mniej mu potrzeba by zaczął pokazywać pustą baterie). Przy używaniu zooma energia spada ekstremalnie szybko :(
Dlatego chciałem zapytać uzytkowników zamienników tej baterii - jaki polecają z własnego doświadczenia.
Wiem - podobny wątek był jakiś rok temu - ale niestety za dużo info tam nie ma - chyba tylko 2 rodzaje omówione (że słabo trzymaja) i 3 podany producent bez omówienia jego działania.

Z góry dziękuje za podpowiedź :-)

Pozdrawiam serdecznie i życze wszystkiego naj w Nowym Roku Klubowiczom OLKA :-)
Daniel

YxasoR
4.01.07, 16:38
Ja kupiłem baterię Li10B ale nie oryginalną i zamiast850mAh mam 1200. O wiele dłużej można robić zdjęcia. Mam 2 takie baterie i Olympusowską więc prądu mi nie brakuje...

YxasoR
5.01.07, 23:26
Coś takiego posiadam i na prawdę u mnie się bardzo dobrze sprawuje.

https://forum.olympusclub.pl//brak.gif
źródło (https://galeria.olympusclub.pl/index.php?cat=13161)

Mata_Hari
6.01.07, 17:49
Ja mam Oryginalną Olympusa Li-12B 1230mAh i jest całkiem w porządku.

kz5
2.06.07, 11:23
Zdecydowanie odradzam akumulatorki Li-10b firmy MaxCell. Może ja trafiłem na jakąś lewą partie ale sprawa wygląda tak, że po miesiącu używania pojemność baterii spada drastycznie w dół przez co nie da się jej używać (da rade zrobić raptem kilka zdjęć). Wymieniłem u sprzedawcy tą baterie na inny egzemplarz i widze że i ta zaczyna zachowywać się podobnie. Skoro tak działają te podróbki zaczynam się zastanawiać czy faktycznie nie kupić oryginału. Moja oryginalna bateria Olympus o pojemności 1050 mimo że ma 2 lata sprawuje się o wiele lepiej od tych badziewi z allegro o pojemności np 1900.

Jeśli ktoś ma jakąś podróbkę godną polecenia byłbym wdzięczny za odpowiedź.

rap1d
2.06.07, 11:53
1900mah to co najwyzej na papierku moze miec :) Nie oszukujmy sie - nikt nie wyprodukuje jakosciowo bardzo dobrej baterii takiej jak oryginal o 2x wiekszej pojemnosci i 2x nizszej cenie.