Zobacz pełną wersję : Błąd podczas Aktualizacji aparatu.
Podczas aktualizacji oprogramowania aparatu Olympus SP350 wystąpił błąd. Z tego co przeczytało należało wyłączyć aparat i zrestarotwać program. Tak też zrobilem lecz teraz aparat nie da się uruchomic :cry: czy da się to jakoś naprawić??
Ciężka sprawa, na początek może wyjmij akumulator (baterię) na pare minut i zobacz czy coś pomogło. Jeżeli nie to chyba pozostaje wizyta w serwisie :(
Czy facet w servisie naprawi go w ramach gwarancji??
a nie da sie jakoś tego ponowić ?
Czy facet w servisie naprawi go w ramach gwarancji?? jeżeli odeślesz z adnotacją nie działą to tak :) (na 90%) , serwis Olympusa jest najlepszy z najlepszych.
tylko aparat był kupywany w sklepie kolegi ja mysle że uzna mi gwarancje bo wina kompa to nie jest:/ raczej programu aktualizującego. MA ktoś jeszcze jakieś motody wskrzeszania aparatu??
tylko aparat był kupywany w sklepie kolegi ja mysle że uzna mi gwarancje bo wina kompa to nie jest:/ raczej programu aktualizującego. MA ktoś jeszcze jakieś motody wskrzeszania aparatu?? kolega nie podbił gwarancji ? Czy nie masz rachunku. Nie wiem jak z metodami wskrzeszania, to nie telefon komórkowy. Jeżeli nie da się zrobić jeszcze raz i wyciągnięcie baterii nie pomoże to wyślij do serwisu. Poczekasz max miesiąc ale zazwyczaj 2 tygodnie i dostaniesz z powrotem.
Kolega podbił gwarancje i przyczepił do niej paragon. Tylko czy servis Olympusa uzna tą awarje i naprawi to. Dodam tylko że wszystko zaczęło się od czarno- białego koloru na telewizorku. Może wiecie co sie stało. Podłanczam aparat do telewizora i czarno- biały obraz był i nic nie pomogło, myślalem ze to oprogramowoanie i podczas aktualizaji wystąpil bląd.
Kolega podbił gwarancje i przyczepił do niej paragon. Tylko czy servis Olympusa uzna tą awarje i naprawi to. Dodam tylko że wszystko zaczęło się od czarno- białego koloru na telewizorku. Może wiecie co sie stało. Podłanczam aparat do telewizora i czarno- biały obraz był i nic nie pomogło, myślalem ze to oprogramowoanie i podczas aktualizaji wystąpil bląd. serwis powinen uznać, napisz tylko co to jest za kolor czarno biały ?
Wiesz kabel z aparatu podlanczam do TV i patrze a obraz jest Czarno biały
Następny problem :evil: Ile Olympus może naprawiać aparat ponieważ wysłałem go do serwisu na początku Lutego i Serwis od miesiąca mówi non stop, że wyślą go na dniach :/ Zaczyna mnie to denerwować pół roku aparat spędzi w Serwisie jest to logiczne??
Następny problem :evil: Ile Olympus może naprawiać aparat ponieważ wysłałem go do serwisu na początku Lutego i Serwis od miesiąca mówi non stop, że wyślą go na dniach :/ Zaczyna mnie to denerwować pół roku aparat spędzi w Serwisie jest to logiczne?? walą Cię w bambuko. Postaw sie.
Jak się postawić?? Nie rozumię mam zadzwonic do nich i zacząć ich ochrzaniać??
Jak się postawić?? Nie rozumię mam zadzwonic do nich i zacząć ich ochrzaniać?? pogodaj z nimi normalnie i treściwie.
Ciągle mówią Aparat wyślemy na Dniach :/ Szkoda tylko, że słyszę to od miesiąca. :(
Ciągle mówią Aparat wyślemy na Dniach :/ Szkoda tylko, że słyszę to od miesiąca. :(
Sprawdź jaki jest max. czas na naprawę gwarancyjną, jeśli przekroczyli to prawdopodobnie masz prawo do nowego aparatu.
Jezli jest czas przekroczony reklamacji to na bank przysluguje prawo do wymiany sprzetu na nowy...
Jezli jest czas przekroczony reklamacji to na bank przysluguje prawo do wymiany sprzetu na nowy...
nie ma czegoś takiego jak "reklamacja" - przynajmniej w stosunkach konsumenckich.
nie ma czegoś takiego jak "reklamacja" - przynajmniej w stosunkach konsumenckich.
To chyba miało brzmieć - "Jeżeli został przekroczony czas na naprawę gwarancyjną..."
dokladnie chodzilo mi o gwarancje. tak to jest jak sie mysli o jednym i pisze drugie :) Sorki za pomyłke :)