PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z Olympus SP 310

tomaszczempin
30.12.06, 21:29
Dzisiaj chciałem wgrać firmware do modalu olympus sp310 . W trakcie instalacji wyłączył mi się komputer i wgrywanie się nie skonczyło, w efekcie czego nie mogę uruchomić aparatu. Mam aparat na gwarancji.Czy można coś zrobić ? Ile taka naprawa kosztuje?
Proszę o pomoc

krzysiekz
31.12.06, 13:30
Jesli uznana zostanie garancja to nic nie placisz, jesli nie to:
SP-310 (DIGITAL CAMERA) 512,00 netto; 624,64 brutto (na podstawie cennika z olympus.pl)

Avalon
2.01.07, 12:02
.Cytuje:
..."Gwarancją nie są objęte:
jakiekolwiek wady, które wystąpiły ze względu na niewłaściwe posługiwanie się towarem (obejmuje to wykonywanie operacji, które nie są opisane w zasadach użytkowania lub innych częściach instrukcji obsługi, itp.)

jakiekolwiek defekty powstałe w wyniku naprawy, czyszczenia itp. wykonywanych przez inny podmiot niż autoryzowany punkt serwisowy Olympus

Sądzę ze jeśli serwis zorientuje sie co sie stało z Twoim aparatem, odmówi naprawy gwarancyjnej.

Jack
2.01.07, 12:51
Ja bym się nie przejmował radą Avalona. Wyślij do serwisu na naprawę gwarancyjną z opisem usterki "nie działa". Jeżeli naprawa gwarancyjna zostanie odrzucona w Czechach, nie ryzykujesz żadnymi kosztami, gdyż dokonanie naprawy odpłatnej wymaga wpierw zgody właściciela sprzętu.
Jack

Avalon
2.01.07, 15:54
Jesteś pewien że "żadnymi" ? Bo ja nie bardzo...
Jeśli odrzucą roszczenia naszego kolegi z powodów o których wspomina cytowana przezemnie gwarancja, to gwarant może (choć nie musi) obciązyć go kosztami przesyłki do i z serwisu.

Poza tym ja nie dawałem żadnej rady jak sugeruje Twoja wypowiedź. Zacytowałem jedynie kawałek gwarancji którą TRZEBA czytać.

KaarooL
2.01.07, 16:00
Avalon:

Jack wie co mówi... wysyłać i nie wnikać.

w sumie głupio chłop popłynął a dla nas dobra przestroga: bez UPS'a nie aktualizować.

Jack
2.01.07, 21:16
... to gwarant może (choć nie musi) obciązyć go kosztami przesyłki do i z serwisu [...]
Zacytowałem jedynie kawałek gwarancji którą TRZEBA czytać.Zgadzam się w pełni i z jednym i z drugim :D
Jack

fotomic
2.01.07, 21:51
Avalon:

Jack wie co mówi... wysyłać i nie wnikać.

w sumie głupio chłop popłynął a dla nas dobra przestroga: bez UPS'a nie aktualizować. hihihi fajnie zabrzmiało :D :mrgreen: Co nie zmiania faktu. Podpisuję się pod tym :D

tomaszczempin
4.01.07, 17:01
Dziękuje za porade. Dzisiaj wysyłam aparat do Olympusa.