Zobacz pełną wersję : XD 1 GB H, utracona panorama
Mialem mala awarie z kartą, nie chciala sie uruchomi w ogole "card error" format tez nie pomagał ani z czytnika ani w aparacie, cudaw wiany robilem, w koncu sformatowalem ja w fuji, i pomogło karta dziala jak nowa z tym ze panorama sie usunela, czy jest jakis sposob na to zeby ja odzyskac ?
Skoro juz zaplacilem za karte olympusa z panoramą to chcialbym zeby ona byla :)
A sformatuj ją teraz w Olku.
Sformatowanie w olku nic nie da, bo poprzednie usunelo wpis o panoramie. Gdzies na forum byl przepis jak naprawic karty SM po wykasowaniu panoramy, ale nie wiem czy dziala to do Xd.
formatowac ja w olku to juz formatowalem i jak napisal moj przedmówca to nic nie daje, co do kart SM to juz znalazlem przepis, ba nawet znalazlem programik ktory robi to za pomoc kilku klikniec, co do kart xd to moje poszukiwania zakonczyly sie wielka klapą, dlatego wlasnie napisalem na forum.
Też mam małe pytanie w związku z kartą. Po włożeniu jej do aparatu nie jest w ogóle przez niego widziana. Nie mam pojęcia czy się jakos przestawia te pamięci czy możę automatycznie sie zamieniają, a może także muszę sformatować tą kartę?
Po wlozeniu karty aparat automatycznie sie przelacza na nia. Karte mozesz sformatowac, ale tylko w aparacie, bo windows wywali informacje o panoramie.
ok, ale jak mam ja sformatowac w aparacie, skoro nie mam zadnej informacji, że karta w nim jest...?
Info o karcie wyswietlane jest w rogu przy ilosci zdjec (tryb fotografowania), przy karcie powinno byc [xD]. Jesli jest poprawnie wlozona, a aparat jej nie widzi, to albo cos jest nie tak z karta, albo z czytnikiem. Sprawdzalas inne karty?
ja wiem, ale nic mi sie właśnie takiego nie wyświetla tylko [in]. Sądzę, że kartę mam dobrze włożoną :) a innych kart nie sprawdzałam, ale pojadę do serwisu. Dzięki za pomoc:)