Zobacz pełną wersję : sp-350-wskaznik naładowania bateri
piotrek7474
19.12.06, 00:03
Witam .
mam pytanie ,czy wskaznik bateri w sp350 jest precyzyjny czy tylko mniej-wiecej.bo zakładam accu prosto z ładowarki i wskaznik jest zawsze tylko w3\4 zielony ,
Wskaźnik jest ogólno-orientacyjny i nie ma żadnego stopniowania. Jest albo zielony, albo czerwony :D
Jack
Nie wiem czy to pomoze, ale w ostatniej wersji fw cos zmieniali przy wskazniku zasilania gdy korzysta sie z akumulatorow.
piotrek7474
25.12.06, 15:17
Dzieki panowie.mam jeszcze jedno pytanie jesli mozna;jak aku jest słabe- to znaczy czerwony wskaznik- to po kazdym zrobieniu zdięcia wylącza sie aparat i trzeba chwile odczekac zanim znow zaskoczy ,czytałem na forum ze w sp 350 cos z tym wyłaczaniem sie aparatu zrobiono,moze z moim jest cos nie tak. jeszcze jedno pentagram takie mam akuu ,jak czytam ze ktos robi kilkaset zdiec na jednym komplecie aku to az nie wierze bo ja zrobie setke w tym pare z fleszem i po bateriach.wiem ze przynudzam ,ale moze ktos zechce cos poradzic.
pozdrawiam
piotrek7474 weź zrób aktualizacje firmwaru,... może się poprawi. Ostatnio była do serii SP
majstermod
31.12.06, 13:26
Mam najnowszy firmware i to niczego nie zmienia.
Świeżo naładowane akumulatory GP 2300mAh starczały na ok 100zdjęć.
Niestety juz po 30 aparat wskazywał słabą baterie i ciągle wygaszał się ekran.
Zakup akumulatora CR-V3 rozwiązał problem.
Na akumulatorze o pojemności zaledwie 1300mAh robię 400 zdjeć używajac cały czas ekranu. Napisałem o tym w innym wątku
Jakie mam Kupic akumulatory ??? (https://forum.olympusclub.pl/topics3/jakie-mam-kupic-akumulatory-vt9016.htm)
Janko Muzykant
31.12.06, 23:37
Po pierwsze upgrade.
Po drugie dobra ładowarka.
Po trzecie mnie nowy energizery jak i panasoniki trzymają... no nie wiem, ile, ale z miesiąc chodzę z aparatem bez ładowania. A mam go zawsze przy sobie, aczkolwiek nie pstrykam co chwilę.
Wskaźnikiem zużycia bym się nie przejmował.
piotrek7474
6.01.07, 20:04
Witam. jak wyzej pisałem z fleshem robiłem 10 góra 15 fotek .kolega wgrał nowe oprogramowanie tak jak polecaliscie i nic ,wiec podejżenie padło na akumulatory i ładowarke podmiana tez nic nie dała a moje w innym aparacie smigały kilka dni.wiec mysle aparacik do reklamacji ,ale zanim to zrobiłem podmieniłem karte i od razu byla poprawa (dużo szybszy zapis i wieksza ilosc fotek na jednych aku.).załadowałem swoją karte do aparatu użylem opcji format i juz czwarty dzien pstrykam, ok 200zdjec z fleshem i wskaznik nadal zielony.
pozdrawiam