PDA

Zobacz pełną wersję : Gołe babeczki!!! To co lubisz!!!

dka
16.12.06, 20:03
Witam, jestem pan dka. olympusclub.pl to jedyne forum na swiecie z jakiego korzystam. lubie cykac fotki, nie mam za bardzo z kim o tym pogadac, wiec was tu prosze o wypowiedz i krotki komentarz krytycznym spojrzeniem.

nie gniewaj sie, ze zwabilem cie tytulem, ale chce dogonic iloscia odwiedzin megawatek rafalaczarnego. :roll:

wskaz prosze:

:arrow: na co nie zwrocilem uwagi oddajac dany strzal.
:arrow: co cie drazni i irytuje
:arrow: co bys zmienil/a
:arrow: dlaczego wlasnie tego foto nie chcial/a byc powiesic nawet w swoim kiblu

no, to ja sobie bede tutaj zapodawal kolejno swoje zdjecia. kocham was! fajni jestescie :D

na poczatek - kosciol farny im. sw. lamberta w radomsku (tu mieszkam)

:!: 001 "Farka" - (kliknij w obrazek)

https://forum.olympusclub.pl//brak.gif
źródło (http://www.robifoty.com/cpg149/albums/userpics/10001/farka.jpg)

Smerf Maruda
16.12.06, 20:09
Czarno-białe zdjęcia robi się na filmie, a nie cyfrówką.

A poza tym zdjęcie jest ładne, ale nie porywające. Co najmniej poprawne, tak bym określił. Walące się ściany mi nie przeszkadzają - taki jest urok zdjęć architektury. Jedyne co bym zmienił, jeśli już mam się czepiać, to może dałbym mniejszy otwór, wówczas światła nie byłyby w kształcie gwiazdek, a bardziej sympatycznych mazów, ale to kwestia osobistych preferencji.

olifant
16.12.06, 20:10
dobry topic to podstawa ;) [spodziewałem się czegoś z fotografii kulinarnej ^^]. co do zdjęcia: no, schludne, tylko czy mi się wydaje czy odrobinę przeostrzone? jakieś takie poszarpane krawędzie [i nie mówię o miniaturce]...ale to chyba ja wydziwiam :roll: tak poza tym to cacy, podoba mi się. ładne gwiazdki ;)

edit: dochodzę do wniosku, że jednak wydziwiam z przeostrzeniem

sławekb
16.12.06, 20:54
Dla mnie fajna fotka. Razi mnie tylko lewy dolny ze znakami (roboty drogowe)

aga_piet
16.12.06, 21:15
Drogi Dka... na pewno wolałabym powiesić w swoim kibelku tę fotę niż gołą babę która w tym wątku się nie znalazła.
Podobają mi się gwiazdy na niebie - miłe zaskoczenie, bo myślałam że to kurz na mem monitorze. Gwiazdki latarniane też ok.
Za Grabuniem - poprawne zdjęcie... ale trochę brak mi w nim krwi, sexu i rock'n'rolla. :D

suchar
16.12.06, 21:53
Jak dla mnie zdjecie calkiem dobre, aczkoliwek bez rewelacji. Nie podoba mi sie tytul tematu, czuje sie perfidnie zwabiony (domyslalem sie, ze nie bedzie golej baby, bylem ciekaw, co w takim razie bedzie... a tu kosciol...). Zdecydowanie wole "Zdjecia dka". Chyba, ze to ma byc taka seria, a gola baba jest ukryta w ktoryms z budynkow? Czekam zatem na jakies foty wnetrz ;)

A tak komentujac sama fotke: calkiem ok, bez rewelacji, nie pasuja mi, tak jak sławekb napisal, te znaki drogowe... Jakos tak psuja calosc.

Pzdr

Rafał Czarny
16.12.06, 22:26
nie gniewaj sie, ze zwabilem cie tytulem, ale chce dogonic iloscia odwiedzin megawatek rafalaczarnego. :roll:

:D Mój przydługi wątek "Zdjęcia Czarnego" pierwotnie nosił tytuł "Lady Godiva, czyli goła baba na koniu". Z tą różnicą, że ja naprawdę pokazałem gołą babę na koniu :roll: . Niestety, szlag trafił stare foty (z winy niejakiego Arturo :roll: ).

Co do zdjęcia, no to bez emocji. Murator, poprawny (choć nie przesadnie). Walące się mury mnie osobiście w zdjęciach architektury rażą. To błąd i nie bójmy się tego słowa. Można tego uniknąć oddalając się od obiektu i focąc na długiej ogniskowej. Jeśli nie można się cofnąć i trza krótkim, to nie zadzierać (do góry, bo nie można zadzierać w dół :roll: ) obiektywu. Trze wdrapać się na drzewo. Można używać obiektywów typu shift (nie ma takich w E-Olku). W końcu (to najgorsze rozwiązanie) prostować w programach (np. Perspective Pilot, czy jakoś tak się nazywa). Na potrzeby netu takie prostowanie jest wielce okej, na papierze i dużych powiększeniach już mniej.

Zdjęcie nadawałoby się do folderu turystycznego - pt. "Klasztor o.o. Cystersów w Koprzywnicy". Bo tam jest prawie identyczny kościół (i w tysiącu innych miejsc).

Czekam na Twoje foty "ludzkie", bo sporo już pokazałeś wielce zajebistych.

Igrabun, przestań myśleć fetyszystycznie o fotografii. Nieważne czym jest fota zrobiona (choćby kijem od szczotki). Byleby efekt końcowy był okej.

pietro77
16.12.06, 22:28

no nie mam pytań....

Smerf Maruda
16.12.06, 22:32
Igrabun, przestań myśleć fetyszystycznie o fotografii. Nieważne czym jest fota zrobiona (choćby kijem od szczotki). Byleby efekty końcowy był okej.

To nie fetyszyzacja. To stwierdzenie. Żadne magiczne szanel miksery w kradzionych pejnt szop pro-ach nie pomogą. Obraz z komputera to obraz z komputera. Z fotografią ma to tyle wspólnego, że światło wpada przez obiektyw.

A może się starzeję - im bardziej technika idzie do przodu, tym ja większą przyjemność znajduję w mierzeniu światła, naciągania filmu i migawki, a potem w parodniowym oczekiwaniu na skany?

Rafał Czarny
16.12.06, 22:40
Igrabun, przestań myśleć fetyszystycznie o fotografii. Nieważne czym jest fota zrobiona (choćby kijem od szczotki). Byleby efekty końcowy był okej.

To nie fetyszyzacja. To stwierdzenie. Żadne magiczne szanel miksery w kradzionych pejnt szop pro-ach nie pomogą. Obraz z komputera to obraz z komputera. Z fotografią ma to tyle wspólnego, że światło wpada przez obiektyw.

A może się starzeję - im bardziej technika idzie do przodu, tym ja większą przyjemność znajduję w mierzeniu światła, naciągania filmu i migawki, a potem w parodniowym oczekiwaniu na skany?

A ja z wiekiem chyba młodnieję :D . W czarnej ciemni wysiadziełem się jako nastolatek (tam stałem się mężczyzną :roll: ), teraz właśnie zamierzam wrócić do zabawy (ale nie we "wsadzanego", tylko w foto BW). Mam cały sprzęt ciemniowy, całkiem przyzwoity - czeski Opemus (to brzmi prawie jak Olympus :roll: ) plus głowica kolorowa (niezbędna do fot czarno-białbych :roll: ). I cały kram. Na wiosnę myślę ryszyć z koksem.

Ale to nie znaczy, ze fotę cyfrową zarzucę. W innym poście już napościłem, że kolesia który wymyślił fotografię cyfrową, pocałuję w **** jak spotkam :roll: . A Ty Igrabun, wiesz nawet kto to zrobił (ja nie zapamiętałem :roll: ).

aga_piet
17.12.06, 00:23
Ja dzięki cyfrze wróciłam do robienia zdjęć (kreatywnych) po kilkunastu latach przerwy. Teraz po prostu nie byłoby mnie na to stać. A już na pewno nie tak bezstresowo. Świat stoi przede mną otworem. :D To takie nietrędi się do tego przyznawać... ale cóż...
A w samodzielną zabawę w ciemni-kolor to już na pewno bym nie wchodziła. Chyba że na emeryturze :D

Rafał Czarny
17.12.06, 00:31
Ja dzięki cyfrze wróciłam do robienia zdjęć (kreatywnych) po kilkunastu latach przerwy. Teraz po prostu nie byłoby mnie na to stać. A już na pewno nie tak bezstresowo. Świat stoi przede mną otworem. :D To takie nietrędi się do tego przyznawać... ale cóż...
A w samodzielną zabawę w ciemni-kolor to już na pewno bym nie wchodziła. Chyba że na emeryturze :D

Amatorska ciemnia kolor w procecie C-41 nigdy się nie opłacała (finansowo). A dziś tym bardziej. Co innego BW. To jest dopiero jazda bez trzymanki :roll: . Każdemu polecam. To lepsze niż seks... :roll:

aga_piet
17.12.06, 00:56
Ja pamiętam amatorską ciemnię w procesie ORWO. To dopiero była jazda bez trzymanki. Ale z seksem niewiele miała wspólnego. Formalina, bleee... to jak nekrofilia :lol:

Tadeusz Jankowski
17.12.06, 11:21
Najpierw moje za:
Pomysł mi się podoba. Najważniejszy czynnik przy fotografowaniu architektury, to światło (jego kierunek, stan nieba, w ogóle każdy plener potrzebuje dobrego światła i prawie każde zdjęcie), a więc w nieodpowiedniej porze dnia lub roku nie wykona się dobrego zdjęcia, trzeba czekać, niekiedy długo na taką sytuację. W innych przypadkach jest to światło zastane, narzucone przez niebiosa.
W zdjęciach nocnych sytuacja jest inna – światło jest zawsze takie same, tylko należy podejrzeć odpowiednie ujęcie. Moim zdaniem Tobie się to udało, ponieważ kościół jest oświetlony w granicach rozpiętości tonalnej czujnika obrazowego aparatu (z wyjątkiem przepałów wokół lamp, które istnieją na każdym zdjęciu nocnym). Bryła kościoła jest wydobyta z ciemności przez światło padające od dołu, z róznych kierunków.
Budowla jest wyniosła, wieże giną w ciemnościach. Drzewka po prawej dają życie architekturze. Bryła kościoła spokojnie „wchodzi” na obraz od prawej do lewej zostawiając za sobą ulice, uliczki bardzo mi sie podobają, sa tylko leciutko zaakcentowane - przez narożniki, samotne, ginące w oddali.
Nota bene, jaki to jest styl tej fary – barok, neoklasycyzm, eklektyczny?

Moje przeciw:
Widziałbym ciut jaśniejsze niebo, czerń jest zbyt głęboka.
Zbyt dużo pustki po prawej u góry, ale co miałeś zrobić, zawołać helikopter?
Gwiaździste światła kiczują troszkę zdjęcie.
Biel na cz-b zdjęciu jest zbyt mączna. Nie przepadam za cz-b zdjęciami, ponieważ uważam większość z nich za wpasowywanie się w trendy, refleks pierwszego rzędu od fotografii czarno białej, to jest coś podobnego, jak kiedyś spódniczki maksi, które nastąpiły po modzie mini, lub restauracja monarchii we Francji, tak jak tęsknoty za komuną w Europie Środkowo-wschodniej.
W sumie jestem za, dość mocno.
Pzdr, TJ

Smerf Maruda
17.12.06, 12:04

Łatwość robienia zdjęć stoi w ujemnej korelacji z ich jakością. W przypadku błony fotograficznej nie chodziło o - przynajmniej nie w tych przypadkach, które my tutaj, zapewne, poruszamy, bo nie mówimy przecież o zdjęciach mody czy sportu - trzaśnięcie fafdziesięciu tysięcy ujęć i wybrania tego jednego. Jeśli coś jest nie tak z kadrem, to albo idziemy przód/tył, albo pakujemy zestawik i maszerujemy dalej. Najlepsze zdjęcia i tak są w głowie, a nie na papierze.

Świat stoi przede mną otworem... Wcześniej nie stał?

pschemo
17.12.06, 13:38
Przepraszam że OT, ale co oznacza termin "walące się ściany"??

olifant
17.12.06, 14:05
to, że pionowe linie równoległe w rzeczywistości na zdjęciu zbiegają się w jednym punkcie

chomsky
17.12.06, 14:35
Ja pamiętam amatorską ciemnię w procesie ORWO. To dopiero była jazda bez trzymanki. Ale z seksem niewiele miała wspólnego. Formalina, bleee... to jak nekrofilia :lol:

Jaka formalina?
Czesc.Ch.

dorjan
17.12.06, 21:18
W pozytywowym procesie ( Fotoncolor, ORWO ) końcowa kąpiel zawierała formalinę. Był to składnik "uodparniający" fotkę na działanie światła dziennego. W czasie suszenia suszarką elektryczną wejście do takiego pomieszczenia bez maski przeciwgazowej było niemożliwe. Nawet sprawnie działająca wentylacja z wentylatorem niewiele pomagała.

dka
17.12.06, 23:55
no i fajnie, dzieki. cos sie dzieje. dzieki wielkie za poswiecenie chwili wolnego czasu dla mnie. bodajze tadeusz zapytal o styl w jakim utrzymany jest kosciol. niestety nie znam sie na tym, ale jakies zrodlo podaje 'styl neobarokowy'. to dobrze czy zle? ;)

wyciagam wniosek, ze szczegolem jaki nie jest na tym zdjeciu mile widziany to 'gwiazdkowate' blaski latarni spowodowane duza liczba przeslony. hmm.. w tym przypadku wcale nie narzucacie mi takiego myslenia, bo takie gwiazdki sa dla mnie egzotycznym efektem. malo robie zdjec po zmroku. (wcale??) uwazam, ze gwiazdki dodaja energicznosci, bez ktorej zdjecie kosciola byloby zbyt 'pomnikowe',

opanowanie koloru to bardzo trudna sztuka i w tym przypadku nie moglem okielznac roznorodnosci kolorow. postawilem na czern. (w przedstawianiu obrazkow na monitorze chyba powinno sie mowic - 'na biel':)

mam inne zdjecie. wzialem sobie do serca podpowiedz agapiet (ludzie, nie mozecie miec jakichs ludzkich 'nickow'? :roll: podpowiedz, ze milo jest gdy blyska cos w oku portretowanej osoby. prosze o komentarze.

-------------------------------------------------
:!: 002 "Zielony" - (kliknij w obrazek)
Portret przyczajonego kolegi, ktory nie spodziewal sie, ze moge mu strzelic prosto w pysk

źródło (http://www.robifoty.com/xxx/zielony.jpg)

aga_piet
18.12.06, 00:18
No błyska... normalnie błyska... aż się spłoniłam (drogi kolego o bardzo ludzkim nicku :lol:)
Fajny ten portret, fajnie się wynurza z tego płota. Ale... za dużo czegoś, chyba purpury. I ta zieleń nienaturalna i twarz. Pokombinowałabym suwaczkami.
Widzisz, jedno zdjęcie dałeś i od razu 2 strony dyskusji się zrobiły. Jeszcze 40 parę i dogonisz miszcza Rafała :lol: (chyba że moderatorstwo wypieli trochę offtopów ale myślę że w tym dziale tak nie gonią ;))

dka
18.12.06, 00:24
agapiet, to myslisz, ze robotnicy powinni zareklamowac farbe, ktora dostali do malowania tej siatki? :lol: ze to jakis nienaturalny zielony barwnik? hyyyh.

spoko, spoko, u mnie mozna porozmawiac o wszystkim, zapraszam kazdego.
mam nadzieje i szczerze licze na to, ze w najblizszym olympusclubowym biuletynie pojawi sie zwmianka, ze 'Kolejny klubowicz wystartowal ze swoim ciagutem' :lol:

aga_piet
18.12.06, 00:33
Gdyby twarz miała natrualny odcień nie czepiałabym się farby :) Mogłabym przyświrować że dobrze wiem, że do malowania płotów używanna jest zieleń "pantone ileśtam"... alem uczciwa :)

dka
23.12.06, 18:25
kolory za poprzednim zdjeciu rzeczywiscie sa niebardzo. slonce akurat swiecilo, ze popsulo wszelkie pomiary:/
mam kolejna fotke, coprawda 'sprzed paru tygodni', jednak interesuje mnie opinia o tym obrazku.

:!: 003 "Tło, Ania i pierwszy plan" - (kliknij w obrazek)
Jedno z klikunastu zrobionych zdjęć

źródło (http://www.robifoty.com/xxx/5670.jpg)

zibi1303
23.12.06, 22:36
Fajne ,ale dwie rzeczy się rzucają w pczy:
1. ciut za dużo tej balustrady
2. czy mi się wydaje ? ale linia balustrady jakby lekko w lewo leci
Reszta ja najbardziej OK, :) Tło fajnie rozmyte

suchar
24.12.06, 00:31
zibi1303 ma racje. Troszke mnie balustrady (za bardzo dominuje zdjecie) i gdyby nie leciala w lewo, byloby ok. Tlo rozmyte do portretu jak trzeba, modelka dobrze oswietlona. Ciekaw jestem jak by wygladala wersja B&W.
Pzdr

dka
24.12.06, 01:55
oho, dobra rada, dobry wniosek: zostawilem ta balustrade lekko pochylona, aby nie bylo 'za prosto', ale skoro skos jest niejednoznacznie odczytywalny

czy mi się wydaje ? ale linia balustrady jakby lekko w lewo leci

zibi ma watpliwosci. wiec powinienem dac idealnie w poziomie, lub pod wiekszym katem. choc zostaje jednak przy poziomiw - lepiej wyglada, ze ona sie stablinie opiera.

tak wogole to ciekawe doswiadczenie: otoz wy nie znajac sytaucji, w ktorej robione bylo to (pozowane) zdiecie mozecie wyobrazac sobie, ze dziewczyna STOI oparta o BALUSTRADE.
w rzeczywistosci jednak ania kucala, przy bardzo niskim murku. wyobraznie sobie, ze aby wygladalo to luzno i naturalnie ona musiala wyjatkowo sie postarac, aby nie bylo widac napiecia na buzi.

Mam propozycję - niech każdy w wątku dka opisze (ze szczegółami) swój "pierwszy raz". Z kobietą (albo mężczyzą, dla mnie to to obojętne).

no no bez przesady... prosze pisac o zdjeciu ... a jak nie to zapraszam do Hydeparku!!

no no.. ciekawa obiegowka chodzi na PM. kto skomentowal moja fotke otrzymuje amonament na wysylane przez PM excluzzivne 'biuletyny-spread_file'.

Rafał Czarny
24.12.06, 02:33
Trzecia fota z Anią - mnie nie bardzo się podoba łokieć Ani. Wygląda jak połamany i źle zrośnięty. Jakoś dziwacznie. I jeszcze to coś pod wargą Ani skojarzyło mi się z dialogiem z Pulp Fiction :D .

C+
24.12.06, 12:10
Za duża GO z tą dziewczyną ;)

dka
27.12.06, 10:52
w pierwszy dzien swiat od samego rana poruszalem sie po okolicy. chodzi o spalanie kalorii. po moim rzuceniu papierosow (pol roku temu) swieta przezywam z potrojona radoscia. z wypadu przynioslem tez kilka zdjec.

:!: 004 "Szczpocice-Bridż" - (kliknij w obrazek)
Wlasciwie chodzi o miejscowość Łęg ale to nie ma brzmienia

źródło (http://www.robifoty.com/cpg149/albums/userpics/10001/most4.jpg)

aga_piet
27.12.06, 11:36
Lekko bym przesunęła dziurę ze środka. Ale całość bardzo mi się podoba. Nie przeszkadza brak góry, bo to mają być dechy, nieprawdaż?

kali999
27.12.06, 11:42
A ja bym troszeczkę zwiększył głębie ostrości, ale klimat fajny.

dka
27.12.06, 12:25
dzieki, nad maksymalnym wykorzystaniem glebi ostrosci wciaz pracuje. samo ulozenie kadru przyspaza (nie wiem czemu wybralem taki trudny do napisania wyraz. stawiam na "z" z kropka) mi nielada imprezy, wiec dobor przyslony czesto ustawiam na harapa. w tym przypadku poszlo minimum, chcialem byc pewien, ze dziura zostanie wyeksponowana, po drugie chcialem skrocic czas aby uniknac poruszenia gdyz strzelalem z nieprofesjonalnej balansujacej pozycji. (ubralem wyjsciowe portki i nie moglem przykleknac na wysmarowanym olejem i benzyna moscie.

sprawa "gory", o ktorej pisze agapiet tez mnie nurtuje. ciort z tym, ze to zdjecie desek. zdecytowalem nie umieszczac w kadrze nieba, bo i tak wyszlo by przepalone co wprowadzilo by zamieszanie i balagan. mam nadzieje, ze dobrze postapilem??

:idea: nauczka: zawsze wybierajac sie swiadomie w plener ubierz sie tak, aby moc sie bez skrup... (za trudny wyraz) bezstresowo wytarzac. jesli sie nie zlozysz do ujecia jak nalezy, nie bedziesz miec dobrego zdjecia. analogicznie - skladajac sie odpowiednio mozesz wieczorkiem cieszyc sie z fajnej fotki :D

aga_piet
27.12.06, 13:08
Spakuj w plecaczek obok aparacika stosowny kocyk lub plandekę na której możesz przyklęknąć nawet w kościołowych portkach :lol:

Rafał Czarny
28.12.06, 11:35
Za agapiet - wolałbym, żeby dziura w moście nie była na środku. Lepsiejsze umiejscowienie to IMO lewy dolny róg. Wtedy sam most ładnie ułożyłby się po przekątnej. Ale ogólnie fota spoczko. Troszkę oddechu u góry też by nie zaszkodziło.

suchar
28.12.06, 17:53
No i prosze, nawet z dziurawego mostu mozna zrobic dobre zdjecie ;) Podoba mi sie, aczkolwiek wolalbym na nim ciut wiecej nieba, bo kadr sie taki ciut przyciasny bez tego wydaje.
Pzdr

dka
28.12.06, 20:45
podoba sie ta dziurka?? nawet nie wiecie ile schodzi czasu aby taka wydlubac scyzorykiem. dobre pol godziny :roll:

niebo nie bo jest brzydkie biale, zadecydowalem zeby ciac to niebo.

Homek
30.12.06, 00:14
A do mnie ten most się uśmiecha... ;) I z dzieciństwa pamiętam wierszyk jakiś o dziurze, moście gościach.

P.S. Z kadrem - istotnie - można w lewo by, lub w prawo. By.

dka
1.01.07, 01:16
:!: 005 "Jeszcze gorące" - (kliknij w obrazek)
Czyzbym zapuszczal pierwszy post w 2007 roku?? moze jakis bonus??

źródło (http://www.robifoty.com/xxx/353.jpg)

dka
4.01.07, 22:19
taaak, dziekuje wszystkim za komentarze, nagroda przechodzi do kumulacji i zostanie rozlosowana next time.

co powiecie o kolejnym zdjeciu i m.in. prawym gornym rogu?

:!: 006 "Veshlimi Vkadr " - (kliknij w obrazek)
Radomsko, park "Kopidoły"

źródło (http://www.blog.robifoty.com/images/20070101161913_weszliwkadr.jpg)

aga_piet
4.01.07, 23:34
Chyba przekombinowałeś :)
Ale tytuł fajny :)

dka
4.01.07, 23:40
przekombinowalem, w znaczeniu, ze za bardzo tam swieci, czy co?
tak, weszli mi w kadr i to jedyna moja technika fotografowania obcych ludzi. zaczajam sie jak widze kogos na horyzoncie, przewiduje tor jego podrozy i skladam sie do strzalu.

mozna jeszcze probowac ustawic kadr bez ludzi i przejechac aparatem zdecydowanie na boczek, aby nikt sie nie ploszyl, ze "bedzie w telewizji" a jak przychodzi ta chwila i ten wlasciwy czas, postac montuje sie we wlasciwe miejsce w ujeciu, szybko wracamy aparatem, wyczekujemy odpowiedniego wykroku i trzask! :D

aga_piet
4.01.07, 23:56
Bo wiesz... w sumie fajne to ujęcie, lepsze z ludźmi niż bez, toć ten widoczek nie jakiś szczególny. Spokój jakiś bije, idą pod rączkę, powolutku, dookoła spokojnie i cicho... Kontrast mi zupełnie nie pasi, świeci ten PG róg jak stroboskop. Mam wrażenie że wziąleś na maxa wszystkie możliwe suwaczki :)
Może się czepiam za dużo... :roll:

Rafał Czarny
5.01.07, 00:14
005 bardzo ładny kadr, dynamiczny (cokolwiek to znaczy :roll: ). Jednak fotę psuje (ale odrobinę) posteryzacja na płomieniach.

Ostatnie też spox. Szkoda, że farbowane WB, ja jakoś tego nie lubię. Jeśli to miała być sepia, to Ci zupełnie nie wyszła.

Dawaj następne, bo ostatnio jakiś zastój w ocenie zdjęć.

kisi
5.01.07, 09:49
Mi sie podoba zarowno 5 jak i 6. Zupelnie inny charakter.
5 pelna dynamiki - fajne ujecie.
6 nic mi w nim nie przeszkadza, wypalony prawy gorny rog nie wnosi nic do foty bowiem tematem jest parka dziadków. Troszke zasugerowalem sie tym co napisal Rafał Czarny o kolorystyce tego zdjecia i na poczatku nie zwrocilem na to uwagi ale hmm... teraz sam juz nie wiem. Ponoc najwazniejsze sa pierwsze wrazenia bo reszta to sugestia wypaczajaca opinie o zdjeciu.

dka
8.01.07, 00:25
dzieki, dzieki. szedlem spory kawalek po zmarznietym bagnie, aby zlapac te domki pod tym konkretnym katem. 007 zglos sie:

:!: 007 "Pod Gidlami" - (kliknij w obrazek)
Gidle - wies pod Radomskiem. Anglik czyta "dżajdl"

źródło (http://www.robifoty.com/cpg149/albums/userpics/10001/zimowo2.jpg)

aga_piet
8.01.07, 00:32
W sumie - fajny ten mix z kolorami wyszedł :)

Przypomina mi (może starsi wiekiem pamiętają) takie nakładki na telewizory z czasów głębokiej komuny - imitowały TV kolor. Nakładka miała 3 prześwitujące kolory, u góry niebieski, na dole zielony a w środku... nie pamiętam :oops:

dka
8.01.07, 00:34
nakladka z kolorami? co pani mi tu insynuujue? ;)

suchar
8.01.07, 00:36
Bardzo przyjemna kompozycja, utrzymana w ciekawej kolorystyce. Podoba mi sie ten pejzazyk. Do tego co jest w kadrze mam tylko jedno zastrzezenia: z prawej strony, przy krawedzi, na wysokosci domkow w kadr wchodzi cos niezidentifikowanego (pewnie kawalek jakiegos innego domku) i to cos przeszkadza mi to troche. Poza tym na zdjeciu za wiele sie nie dzieje. Z pewnoscia spokoj byl tym, co autor chcial pokazac, ale mam wrazenie, ze zdjecie jest zbyt puste. Jest dobre, ale nie ma w nim czegos, co przyciaga uwage, co nie pozwala oku oderwac sie od niego. Ogolnie rzecz ujmujac oceniam zdjecie zdecydowanie na plus, szczegolnie zwazajac na poswiecenie autora ;)
Pzdr

Rafał Czarny
8.01.07, 01:38
Dka, ładna kompozycja, bardzo ładne kolorki. Szkoda, że zabudowania takie zwyczajne. Lepsza byłaby kurna chata z walącą się strzechą. Ale to tylko moje marudzenie. Tak naprawdę brakuje (bardzo) gołej babki na pierwszym planie.

ps. Aga. Pamiętam, pacholęciem byłem wtedy, te folie na czarno-białe kineskopy. Łesterny oglądane przez nie to był prawdziwy rarytas.

kisi
8.01.07, 09:58
Fajna ta chłupa... fajna kolorystyka.
Tyle ze tak sie zastanawiam i kurcze teraz dopiero odkrylem ze ty nas tu karmisz martwa natura, w tytule siakies gołe babki widać. Podgrzewasz atmosfere przed daniem glownym, czy jak? Bo wiesz... publika nie daruje niespelnianych obietnic.

dka
8.02.07, 22:06
haj, troche czasu mnie tu nie bylo, ale bylem zajety.. ..robieniem zdjec ;)
licze, ze zerkniecie na ponizsze obrazki i powiecie cos od siebie na ich temat.

:!: 008 "JeszczeZPółGodzinki iDoDomu" - (kliknij w obrazek)
Koncert zespołu Happysad w Radomsku, 4.2.07"

źródło (http://www.robifoty.com/cpg149/albums/070204/0051.jpg)

:!: 009 "Band" - (kliknij w obrazek)
Koncert zespołu Happysad w Radomsku, 4.2.07"

źródło (http://www.robifoty.com/cpg149/albums/070204/0059.jpg)

WUJEK MARO
14.02.07, 22:35
A L E C Z E R Ń ! S Z A C U N E K

excel
15.02.07, 00:14
DKA,

jak wydobyles tak piekny "czerniejszy odcien czerni" w tle?

pozdrawiam,
excel

dka
15.02.07, 00:20
czern sie podoba tak? czekajcie, pojde wam zrobic sesje do piwnicy :mrgreen:
w radomszczanskim domu kultury panuje dziwny nastroj swietlny (tzn jest bardzo ciemno).
czern uzyskalem aparatem fotograficznym oraz programem graficznym, jednak nie uzywalem nic innego jak manipulacji poziomow czerni. wiecej zdjec z tego koncetru jest tu: http://www.robifoty.com/cpg149/displayimage.php?album=21&pos=38

sa tam tez te powyzsze zdjecia ale wygladajace inaczej.

k@czy
15.02.07, 07:16
czarno to widze :) duza zawartosc czerni w czerni :) kolejna rzecz do naumienia :) zdjecia sie bardzo podobaja :) obiecuje sobie jakis nocny plenerek odkad sie zima zaczela, juz moglaby sie skonczyc.

dka
17.02.07, 19:29
heej.. mam obrazek, ktory zlapalem dzis do aparatu.

:!: 010 "Swiatlo przerywane, przerywany cien" - (kliknij w obrazek)
N.U.D.A. laweczka wiec w parku zastaje.."

źródło (http://www.robifoty.com/cpg149/albums/userpics/10001/laweczka2.jpg)

suchar
17.02.07, 19:35
Nastrojowe, nastrojowe... Tylko ta ramka u dolu :twisted: Mam na ramki i wszelkie podobne im twory alergie :twisted: ;) (prawde mowiac, to w twoim wykonaniu jest ona nawet calkiem gustowna :) )
Pzdr

RadioErewan
17.02.07, 19:36
Mam na ramki i wszelkie podobne im twory alergie :twisted: ;)
Z tą alegorią to się zgadzam.

Pozdrawiam

suchar
17.02.07, 19:38
Mam na ramki i wszelkie podobne im twory alergie :twisted: ;)
Z tą alegorią to się zgadzam.

To taka wyszukana alegoria ;) Obrazek z aparatu calkiem mię się podoba :)
Pzdr

dooomin
17.02.07, 20:41
Podoba mnie się. Ale, jako że z natury jestem upierdliwy, czepię się tych krzaczków, tóż pod górnym brzegiem kadru. A w sumie, to może przesadzam :)

dka
17.02.07, 23:45
ramki nie?? o prosze jakie paniska..
musialem przyciac czyms gore bo zgielk ulicy tam bylo widac. ale ciii.. szego oczy nie widza tego sercu nie zal..

dziewczyny (ktore rafale zapamietales jako panienki;-) pozuja mi ostatnio tylko do aktow a na ich prezentacje w internecie nie mamy zgody niestety :razz:

a dajmy na to chlopczyk:

:!: 011 "chlopczyk" - (kliknij w obrazek)
taki tam z niego koleszka..

źródło (http://www.robifoty.com/cpg149/albums/userpics/10001/ernesto14bw.jpg)

kasprzyk
18.02.07, 00:18
Portrecik ok!!!!

A te dziewczyny - musisz im powiedzieć, że zaistnienie na tym forum, do dla tych wyższych ideii! :)

PZdr

aga_piet
18.02.07, 00:38
Eee tam, dziewczyny i dziewczyny, nie przesadzajcie :D
Portrecik całkiem całkiem, może ciut za ciemny i trochę ten kudeł na brodzie jakoś mi przeszkadza, wyrwałabym chwasta. Ale ogólnie - poprawny i zgodny z panującym ostanio na forum tryndem ;)

Rafał Czarny
18.02.07, 00:42
Żartowałem. Fajny chłopak. Nie od macochy. Napisz parę zdań kto zacz.

dka
18.02.07, 01:09
mhm.. juz rozumiem. dzieki.

otoz ten chlopak to nikt taki. w srodowisku radomszczanskiego szolbiznesu jest znany jako 'bejzbol'. tak wogole - pozdrawia cie i chce wiedziec gdzie mieszkasz :mrgreen:

zartuje. to moj kumpel. zajmuje sie ukladaniem muzyki elektronicznej na komputerze. pracuje jako stolarz. hobby: brawurowa jazda samochodem cinquecento 700 :mrgreen:

dka
18.02.07, 12:55
rafal, konczymy, nie bedziesz jechal po moim koledze jak po burym kocie :D
choc zapraszam do przejazdzki w strone nastepnego obrazka:

:!: 012 "Merry" - (kliknij w obrazek)
dosc mloda pasjonatka fotografii..

źródło (http://www.robifoty.com/xxx/buryem18.jpg)

dooomin
18.02.07, 17:37
Ostro kombinowane ujęcie, ale bardzo ciekawe. Błysk w oku dużo dodaje tej fotce.

RadioErewan
18.02.07, 17:43
Nogi pani sterczom z głowy :)

m_o_b_y
18.02.07, 20:44
Ostro kombinowane ujęcie, ale bardzo ciekawe. Błysk w oku dużo dodaje tej fotce.

No i ten piercing niezły, choć osobiście wolę kolczyk w damskim pępuszku. :mrgreen:
Pozdrówka

aga_piet
18.02.07, 23:49
Nogi pani sterczom z głowy
A może to som rogi?

dka
20.02.07, 19:50
dzieki, dzieki. kolejne zdjecie do zebrania opinii

:!: 013 "Jak sie nie ma co sie lubi" - (kliknij w obrazek)
wszystkie dka to fajne chlopaki..

źródło (http://www.robifoty.com/cpg149/albums/userpics/10001/a25.jpg)

luc4s
20.02.07, 20:59
jak się taką czarną czerń uzyskuje? mi nigdy taka nie wychodzi :/

dka
20.02.07, 21:06
lucas: ja manipuluje poziomami w programie graficznym. daze do zwiekszenia kontrastu

dka
20.02.07, 22:22
aaa.. jakanie sie. nie bralem takich zaklocen pod uwage. to wszystko wyjasnia. wiec rzeczywiscie bylo by ciekawie.. heh.. a za wsparcie dziekuje, zapamietam sobie. wszystko zapamietam. wroce i zemszcze sie :mrgreen:

dobra, zmiana bociana. dzieki za informacje na temat, ktorych potrzebowalem.

:!: 015 "Ide se patrze se" - (kliknij w obrazek)
a tu ktos mnie kameruje..

źródło (http://www.robifoty.com/cpg149/albums/userpics/10001/pani3.jpg)

suchar
20.02.07, 22:25
15 mistrzowska :mrgreen: Bardzo mi sie podoba :) Idealnie zlapana ta babcia. No i "kameruje", moje ulubione slowo... Jakbyscie kiedys urzadzali te walke to dajcie znac. Chetnie popatrze, ktory brzy... ladniejszy i kto wygra ;)
Pzdr

luc4s
20.02.07, 23:27
:!: 015 "Ide se patrze se" - (kliknij w obrazek)
a tu ktos mnie kameruje..

Ostatnio w jednej z podkrakowskich wioch stoję za tachimetrem (jak ktoś nie wie co to, takie urządzenie z luneta na statywie, co uzywają geodeci), a idzie jakiś gostek i woła do drugiego : "Telewizja przyjechała i kamerują!"

Tak to już jest, w Krakowie mnie nic nie dziwi, ale na wiochach to geodeci wzbudzaja spora sensację, pewnie jak bym pojechał jeszcze z aparatem tu już pół wiochy by zleciało :D

Na fotce znów mi sie B/W podoba, mi tak nigdy nie chce wyjść, musze poćwiczyć .

Jeronimo
21.02.07, 02:55
Post ten zostal lekko przeczyszczony z OTow.
Na forum Ocena zdjęć jest luzniejsza atmosfera i moderatorzy staraja sie tutaj nie ingerowac w radosna tworczosc autorow - stad tez ten "ciekawy" tytul. Nie mniej jednak to nie oznacza ze mozna pisac tutaj co popadnie, obrazac innych uzytkownikow czy robic sobie jakies czaty itp.
(Przypominam o forum HydePark (https://forum.olympusclub.pl/hydepark-vf23.htm))

dka
24.02.07, 21:27
dzieki wszystkim, ktorzy udzielaja sie w moim watku i maja cos do powiedzenia o moich zdjeciach.
nikt nie mowil, ze bedzie latwo ;) :razz:

mam kolejne zdjecie do oceny

:!: 016 "Wez se potrzymaj" - (kliknij w obrazek)
przypadkiem znaleziona opalona stronnica

źródło (http://digart.img.digart.pl/data/img/58/55/download/695140.jpg)

Jeronimo
24.02.07, 22:17
tytul dobry ;) modelka pasuje mi na gothickowe klimaty.... czekam na nastepne fotki :D

aga_piet
25.02.07, 01:06
W sumie całe zdjęcie byłoby gotyckie, jeno ten skórak powinien czarny być :)
Fajne. Tajemnicze. Ładnie skomponowane.

Rafał Czarny
25.02.07, 01:32
Słabe.

Rafał Czarny
25.02.07, 01:33
To złe słowo. Bardzo mię się podobie.

Rafał Czarny
25.02.07, 01:34
Modelka przemroziła łapki na Gubałówce?

dka
25.02.07, 10:21
rafal, a jekzes ty dopatrzyl zmarznietych dloni?? tak wogole, to nie odwaze sie pokazac zdjecia dloni tej dziewczyny z przed ich odczerwieniania. wyszedlbym na zbrodniarza.
"Pan Jeszczeminutka" :twisted:

maly przerywnik

:!: 017 "Ice Queen" - (kliknij w obrazek)
http://www.youtube.com/watch?v=CsCtXBOKGrE

źródło (http://www.robifoty.com/xxx/icequeen.jpg)

dooomin
25.02.07, 17:46
Hmm. No podoba mi się. Dobrze oddany chłód.

dka
25.02.07, 21:13
panie i panowie!! nie wszyscy na raz!!
mam nowe zdjecie. do oceny.

:!: 018 "Separatysta" - (kliknij w obrazek)
Insert your text here

źródło (http://www.robifoty.com/cpg149/albums/userpics/10001/402_2.jpg)

dka
3.03.07, 15:47
dziekuje wszystkim, dziekuje.
prosze o ocene kolejnego zdjecia.

:!: 019 "Mi nie zalezy, bo mi to wisi" - (kliknij w obrazek)
Ten pan szedl przez park krokiem lowcy demonow

źródło (http://www.robifoty.com/cpg149/albums/userpics/10001/********.jpg)

suchar
3.03.07, 17:53
Straszny jest zamet, wszyscy czytaja 20 nowych stron o PMA i nikt nie wchodzi komentowac :/ Ja wczoraj tez wrzucilem jedna fotke, ale sciagnieta byla tylko raz (pewnie przeze mnie...) i zadnych komentarzy :/

A co do samej fotki, to mi sie calkiem podoba. Rameczka calkiem na miejscu, Pan widac zamyslony i robi to co lubi, przyczyniajac sie do poglebiania sie efektu cieplarnianego... Ladna, przyjemna tonacja, fajne kolorki. Jednak jako calosc, zdjecie jest dobre, ale bez rewelacji. Nie ma w nim czegos, jakiejs historii, ciekawej sytuacji. Mimo wszystko calkiem (jakos duzo razy uzylem tego slowa :) ) mi sie podoba :)
Pzdr

RadioErewan
3.03.07, 17:57
Szkoda, że nie dałeś całej postaci. Ciekawi mnie, czy gościu ma różowe szpileczki czy może kozaczki.

ps. Nie wiem co mam myśleć o nazwie pliku, szukasz dymu ;-).

Pozdrawiam

dka
3.03.07, 18:35
na tym polega caly myk w fotografii, ze ogladajacy nie ma pojecia jak wygladala sytuacja w rzeczywistosci. ten koles pomykal odwaznym krokiem, z damska torebeczka na ramieniu, z glowa do gory i widac bylo, ze wszystko wokolo ma glebolachno w d.. wy widzicie stojacego pana. ok. moj blad.

podoba mi sie radiowe dociekanie co do butow. kozaczki albo szpileczki byly by calkiem na miejscu, jednak mial cos bardziej zwyklego. :)

nazwy pliku przegladarka nie wyswietla, a jak ktos podglada (swoja droga po co?) to na wlasne ryzyko. ;-)

pozdrawiam

suchar
3.03.07, 18:55
kozaczki albo szpileczki byly by calkiem na miejscu, jednak mial cos bardziej zwyklego. :)

Glany? :mrgreen: ;) Patrze na te fotke i coraz bardziej mi sie podoba :)
Pzdr

aga_piet
3.03.07, 22:56
Ależ widać, że gościu pomyka :) Fajne, ma klimat poprzez tę tajemniczą torebeczkę. Myślę jednak, że sam profil jest na tyle ciekawy, że wart osobnego kadru z samą twarzą.

johan
3.03.07, 23:03
Ostatnie super, szkoda tylko że go tak przyciąłeś.

RadioErewan
3.03.07, 23:05
nazwy pliku przegladarka nie wyswietla, a jak ktos podglada (swoja droga po co?) to na wlasne ryzyko. ;-)
No, jak ktoś odpowiada z cytatem, to wyświetla, jak najbardziej.

Pozdrawiam

aga_piet
3.03.07, 23:09
Tak zachęcacie że aż podejrzałam tę słynną nazwę :lol:

fotomic
3.03.07, 23:19
Tak zachęcacie że aż podejrzałam tę słynną nazwę :lol: ja również ;)

Mam pytanie czym jest spowodowane takie nazwenictwo ? Ignorancją wobec komentujacych że nie komentują ?

aga_piet
3.03.07, 23:38
Myślę że autor nadając nazwę plikowi nie miał pojęcia czy zdjęcie będzie komentowane, czy nie :)

dka
3.03.07, 23:38
fotomic: to bolalo! :evil:
temu zdjeciu nadalem tytul "Mi nie zalezy, bo ja [nazwapliku]". wydalo mi sie za sluszne podstawic taka wypowiedz temu panu ze zdjecia.
"moze i moja torba wyglada, na babska, ale tak wlasnie ma wygladac!".

wiec hola hola, bez podobnego wyciagania wnioskow prosze.

rozne ma sie ochoty na komentowanie zdjec. zdaje sobie sprawe. wszystkim kwiatkom jestem wdzieczny przy kazdym podejmowaniu tematu moich zdjec. dzieki wam czegos moge sie nauczyc.

fotomic, przy okazji - co sadzisz o ostatnim zdjeciu?

willow32
3.03.07, 23:54
rafal, a jekzes ty dopatrzyl zmarznietych dloni?? tak wogole, to nie odwaze sie pokazac zdjecia dloni tej dziewczyny z przed ich odczerwieniania. wyszedlbym na zbrodniarza.
"Pan Jeszczeminutka" :twisted:

maly przerywnik

:!: 017 "Ice Queen" - (kliknij w obrazek)
http://www.youtube.com/watch?v=CsCtXBOKGrE

Obrazek (http://www.robifoty.com/xxx/icequeen.jpg)

ciekawa grafa, ale mnie coś innego frapuje...czy wam się też pokazują we włosach tej pani 2 żółte strumyczki które płyną wraz z przewijaniem zdjęcia/strony??

dka
10.03.07, 17:02
smutno mi, ze nikt tu nie zaglada. nikt mnie nie lubi :cry: zaledwie garstka oly-przyjaciol. buzki dla was.

willow32: czekalem, moze ktos te zotle strumyczki tez ma u siebie. ja nie mam. i nie wiem o co kaman.

tymczasem mam inne zdjecie. potrzebuje opinii. pozdrawiam

:!: 018 "kanada" - (kliknij w obrazek)
ONA powiedziala, ze to prawie jak kanada. a to radomszczanskie "psie górki" - miejsce najnormalniejsze w swiecie

źródło (http://www.robifoty.com/cpg149/albums/userpics/10001/canada.jpg)

rrrradek
10.03.07, 17:20
Ogólnie mi się podoba. Czy aby jednak troszke nie za ciemne? a może mi sie zdaje?

grizz
10.03.07, 17:38
Ciekawa kolorystyka na ostatnim, zdjęcie mnie zaciekawiło, ale nie podoba mi się, że postać odcina się od tła białą obwódką, choc to chyba naturalne, a nie wynik obróbki - mylę się?

kisi
10.03.07, 18:37
Rozjasnij tyle ile sie da zeby jeszcze shum nie wylazł i pokaz ponownie.

dka
10.03.07, 20:37
no to wam powiem, ze nie da rady jasniej. zdjecie bylo strzelone pod slonce z zamiarem osiagniecia efektu "fairytale" (znanego takze jako "tajemnicze forrestowe nastroje").
mysle (a moge sie mylic), ze strzal pod slonce uniemozliwia rozjasnianie tego obrazka. nie mozemy wymagac prawidlowego (jakkolwiek to rozumiec) naswietlenia twarzy zawodnika. jedynie co mozna to jeszcze bardziej to przyciemnic, pozostawiajac same ksztalty.

robiac to zdjecie wiedzialem, ze cudow nie bedzie, ale uda mi sie wydobyc na zdjeciu: nieostre tlo w postaci drzew, gorke z pierwszego planu (za ktora konczy sie go), drzewo oraz chlopiec z aparatem obrysowany swiatlem po krawedzi. ciesze sie, ze jego nogi nie zlaly sie w jedna "kluche", tylko swiatlo polalo sie na lewej nodze.

jesli ktos czuje sie na silach i ma czasowe luzy:) - udostepniam rawa do dowolnego wykorzystania - tylko pokazcie efekty www.robifoty.com/xxx/P3102301.ZIP (ok 6mb zip, zaraz sie skonczy wysylac).
tym samym rozpoczynam KONKURS O PUCHAR Z CLIPARTOW. konkurs na najlepsza obrobke tego pliku :D

fotomic
10.03.07, 21:20
tera jo

dka
11.03.07, 00:31
choc na moim bardziej podoba mi sie kolor, fotomic - ty lepiej ukazales buzie zawodnika. u mnie jest bardziej "parchata" :roll: gratuluje

Rafał Czarny
11.03.07, 23:34
smutno mi, ze nikt tu nie zaglada. nikt mnie nie lubi :cry:

Obliczyłem Twoją skuteczność - masz statystycznie 5,888888888888888888 komentarza na zdjęcie. To jest dwa razy więcej niż moja "skuteczność komentarzowa" w wątku Zdjęcia Czarnego. WIĘC NIE MARUDŹ!!!

RadioErewan
11.03.07, 23:35
Jednym zdaniem, za mało zdjęć pokazujesz, zły ty...

Pozdrawiam

Jeronimo
12.03.07, 00:32
smutno mi, ze nikt tu nie zaglada. nikt mnie nie lubi :cry: taki "ciekawy" temat to czesc ludzi ma wlaczonego ignora....

dka
18.03.07, 12:45
w konkursie wygrywa fotomic - gratuluje. nagroda niebawem.
jeronimo: jaki w takim razie temat tego watku bylby wskazany?

prosze o ocene takiego zdjecia:
:!: 019 "Final lap" - (kliknij w obrazek)
ten znój i pot i pył spod kół

źródło (http://www.robifoty.com/xxx/420_2.jpg)

jednoczesnie startuje drugi konkurs o puchar z klipartow - kto pierwszy zauwazy, ze moje zdjecia nie zawieraja ramek :)

luc4s
18.03.07, 12:56
to co mi sie podoba w Twoich zdjęciach to gra czerni z bielą, naprawdę nieźle Ci to wychodzi :)

suchar
18.03.07, 14:52
luc4s ma racje, bardzo ladnie czern gra z biela, podoba mi sie rowniez kontrast i wyraz twarzy rowerzysty. Ja bym to zdjecie zatytulowal "Come on!", albo "Lost chance".

dka, Twoje zdjecia nie maja ramek!... Wygralem?... :roll: ;)
Pzdr

Rafał Czarny
18.03.07, 15:13
A co on taką nienachalnie mądrą minę zrobił? Fajnie uchwycone. Nie powiem z czym mi się kojarzy mina gościa, bo nie wypada...

dka
22.03.07, 11:44
suchar - jasne, ze tak. zalegle nagrody beda napewno wydane. jak tylko czas bedzie laskawy, wolniej biegl.

mam do oceny pewne zdjecie, sprzed paru tygodni:

:!: 020 "Droga Tolu.." - (kliknij w obrazek)
Powiem ci w tajemnicy..

źródło (http://www.robifoty.com/cpg149/albums/userpics/10001/drogatolu_bw.jpg)

rrrradek
22.03.07, 11:52
Zdjęcie częściowo pasuje do tematu bo coprawda babeczki szkoda tylko, że nie gołe :mrgreen: . a zdjątko fajne, temat i kadr spoko jak dla mnie.

Rafał Czarny
22.03.07, 18:49
- Wiesz Kaziu, musisz koniecznie pójść do doktora Bodnara. No, mówię ci kochanieńka, złote ręce!!! Miałam żylaki wielkości śliwek węgierek. Po jego maści nawet śladu po nich nie ma!!!
- Naprawdę? Myślisz, że pomoże na moje wrzody na dwunastnicy, cukrzycę i zakrzepicę?
- Kochanieńka, to cudotwórca....

suchar
22.03.07, 18:53
Bardzo dobre, bardzo klimatyczne :)

Ja bym jednak obstawial, ze te Panie sie kloca. Moze jedna Pani zasadzila kwiatek za blisko plotu i ten zaslania slonce kwiatkow drugiej Pani? Gest reka Pani w czarnym zdecydowanie wskazuje, ze wyzywa ona swa rozmowczynie na pojedynek w gotowaniu ;) Podoba mi sie to zdjecie, bo mozna je bardzo roznie odebrac, ma jakas opowiesc w sobie, jest zabawne.
Pzdr

rabi
22.03.07, 21:48
Pani na czarno wraca z pogrzebu i informuje koleżankę kto zmarł. Stąd taki wyraz twarzy pani w szarym, zaskoczenie i niedowierzanie. (ależ Ona była młodsza ode mnie! Teraz moja kolej?)
Rzadko się odzywam, ale to zdjęcie jakoś mnie zakotwiczyło na chwilę.

rrrradek
22.03.07, 21:53
Pani na czarno wraca z pogrzebu i informuje koleżankę kto zmarł. Stąd taki wyraz twarzy pani w szarym, zaskoczenie i niedowierzanie. (ależ Ona była młodsza ode mnie! Teraz moja kolej?)
Rzadko się odzywam, ale to zdjęcie jakoś mnie zakotwiczyło na chwilę.

może tak być, może tak być. ciekawa interpretacja :).

Rafał Czarny
22.03.07, 21:54
Uwielbiam takie uliczne pstryki. Przy odrobinie wyobraźni można dorabiać fajne historie.

GieKa
22.03.07, 22:30
Ja mam pytanie, czy na taka fotkę trzeba mieć zgodę tych pań? Przypuszczam że nigdy nie zobaczą tego zdjęcia ale gdyby tam były jakieś młodsze osoby, z dostępem do sieci. Czy mogłyby żądać usunięcia takiego zdjęcia?

suchar
22.03.07, 22:32
Ja mam pytanie, czy na taka fotkę trzeba mieć zgodę tych pań? Przypuszczam że nigdy nie zobaczą tego zdjęcia ale gdyby tam były jakieś młodsze osoby, z dostępem do sieci. Czy mogłyby żądać usunięcia takiego zdjęcia?

Podobno 3 osoby to juz tlum i nie trzeba zgody... Tu sa dwie, wiec zapewne mozna by sie czepiac, ale raczej nikt o zdrowych zmyslach tego robic nie bedzie. Tak mysle.

Rafał Czarny
22.03.07, 22:33
No i muszą być rozpoznawalne, żeby żądać satysfakcji np. w sądzie. Tu mam wątpliwości, czy panie są rozpoznawalne. Z dość daleka złapane, babcie jak babcie...

dka
22.03.07, 23:49
jak przyjdzie co do czego to sie wklei trzeciego zawodnika w tlo ;)
a serio jesli ktos ma jakis klopotek, ze jego buzie gdzies pokazuje moze do mnie uderzyc na mejla, gadugadu, dzwoniac na komorre i bez jekniecia usune.

fajne interpretacje podsuwacie :)

dka
30.03.07, 20:02
na nic tak nie czekam jak na wasze komentarze co do ponizszego zdjecia

:!: 021 "Dawno to ***** rzuciłem" - (kliknij w obrazek)
Olympus E-1, 14-54, blabla

źródło (http://www.robifoty.com/cpg149/albums/userpics/10001/449_4.jpg)

przy okazji https://forum.olympusclub.pl/topics23/nosmokeclub-vt6361.htm?highlight=palenie

dooomin
30.03.07, 22:14
Kozacka mina, kosmiczny strój. Podoba mi się mocno. Pecik świetnie akcentuje całość.

grizz
31.03.07, 11:37
nie... supełnie do mnie nie trafia...

dka
31.03.07, 13:58
wczoraj zlapalem w aparat swojego kuzyna. park, laweczka, popoludnie
:!: 022 "Jacek, the brat" - (kliknij w obrazek)

źródło (http://www.robifoty.com/cpg149/albums/userpics/10001/jacek.jpg)

Rafał Czarny
31.03.07, 18:19
Bardzo pięknie obrobiona fota. Ujęcie sympatyczne.

Tadeusz Jankowski
31.03.07, 20:36
Dka,
Portrecik pani z papieroskiem, aczkolwiek jest bardzo daleki klimatem, światłem i pozą od prac studyjnych, to mi się podoba. Traktuję to jako pracę reporterską, jest to fotka w ruchu, bardzo trudna do zrealizowania. Jest na niej jakaś prawda. Podoba mi się otwartość tej pani, widzę, że osoba ta jest przyjazna ludziom, bez uprzedzeń, reaktywna.
Jeżeli by ta pani chciała powiedzieć komuś jaka jest, to smiało może pokazać to zdjęcie, bez zbędnych słów.
Ta fotka moim zadaniem jest przykładem potwierdzającym, że masz oko fotograficzne.
Pzdr, TJ

dka
7.04.07, 21:39
dzieki za opinie. wyciagajac wnioski z podkreslonych przez was szczegolow czegos sie ucze zwracajac wieksza uwage na to pozniej.

co sadzicie o takiej. sztuce. :

:!: 023 "Aaapsik!!!" - (kliknij w obrazek)

źródło (http://www.robifoty.com/cpg149/albums/userpics/10001/kich3.jpg)

suchar
7.04.07, 21:41
O jezu, makabryczne... Automatycznie odwracam glowe, gdy tylko widze te plame... Okropne, ale jednoczesnie bardzo dobrze wykonane, bardzo przekonujace. Jest mocne.
Pzdr

Rafał Czarny
7.04.07, 21:55
co sadzicie o takiej. sztuce. :

Sztuka przez duże szy... :D

olifant
7.04.07, 23:29
masakryczny tytuł ;)

aga_piet
7.04.07, 23:41
Uprzejmie proszę, abyś nie zamieszczał tu podobnego zdjęcia zatytułowanego "No To Sru!"
;)
Zresztą... to przeca Twój wątek... :roll:

dka
8.04.07, 00:30
dzieki za zainteresowanie. sru nie bedzie.
zdradze kawalek legendy, aby nie bylo to tamto. plame tworzy rozlana woda muszynianka. zawodnik ma sprawiac wrazenie zakatarzonego alergika ;)

dka
8.04.07, 23:01
czy robienie takich zdjec ma sens czy tylko ono mnie rusza bo wiem o co chodzi bardziej niz ktos inny czy lepiej jakbym zaczal zajmowac sie fotografia podwodna?
ze swiatecznymi pozdrowieniami

:!: 024 "Staropolanka" - (kliknij w obrazek)

źródło (http://www.robifoty.com/cpg149/albums/userpics/10001/staropolanka.jpg)

Rafał Czarny
8.04.07, 23:18
Fajne. Szkoda, że kolo nie podrzuca butki z wódką.

Toster
8.04.07, 23:22
Nie no może być. A co do sensu robienia-to w mojej opinii chyba nie bardzo, bo nie bardzo coś wnosi, ale lepiej mnie nie słuchać :mrgreen:

aga_piet
8.04.07, 23:42
Fajne. Szkoda, że kolo nie podrzuca butki z wódką.
Albo granatów

dka
10.04.07, 23:38
ostatnie zdjecie lubie najbardziej sposrod strzelonych w ostatnim czasie.
ale mam teraz takie:

:!: 025 "Fryszerka" - (kliknij w obrazek)

źródło (http://www.robifoty.com/cpg149/albums/userpics/10001/fryszerka2.jpg)

Rafał Czarny
11.04.07, 08:57
Ładne, choć ciut za ciemne. Przypomniała mi się bajka o romantyzmie. "Roman, tyź mie dziecko zrobił".

marecki
12.04.07, 12:37
Ładne ujęcie, nic tylko wydrukować wsadzić w antyramę i na ściane :)
Pozdrawiam

rafrog
12.04.07, 13:04
bardzo ładne. rzeczywiście dla mnie mogło by być delikatnie jaśniejsze, ale może wtedy straciłoby cały urok

oczywiście to tylko moje subiektywne odczucia

dka
26.04.07, 10:27
poprzednie zdjecie zrobilem po zachodzie, podczas rowerowej wycieczki. no, nie moglem sie oprzec strzalu.

ocencie pliska kolejne zdjontko. pozdrowionka :-)

:!: 026 "Muczjos" - (kliknij w obrazek)

źródło (http://www.robifoty.com/cpg149/albums/userpics/10001/muchios2.jpg)

suchar
26.04.07, 17:30
Co tu oceniac, bosko... ;) Naprawde mi sie bardzo, bardzo podoba. Jedyny minus to ciut za duzo ciemnej plamy w LG. Ale to wlasciwie tylko tyle. Szkoda, ze nie zrobiles wiecej fotek, gdy goscie byli w innych pozach. Moglaby powstac swietna seria.
Pzdr

dka
26.04.07, 19:50
plama w lg to polarowy efekt. tak wogole, to nie uprzedzaj faktow :-) sa i inne pozy, ktore postaram sie tu pokazac :-)

rap1d
26.04.07, 21:04
Ostatnie ekstra. Uwazam, ze slusznie zrobiles zamieszczajac je w BW.

Toster
26.04.07, 22:00
Fajne, szkoda, że tam kable widać w tle.

dka
26.04.07, 22:05
kable sie przydadza w innym zdjeciu :-) ale bedzie pozniej
drugie, wykrakane przez suchara z serii:

:!: 027 "MuczjosII" - (kliknij w obrazek)

źródło (http://www.robifoty.com/cpg149/albums/userpics/10001/muchios7.jpg)

rap1d
26.04.07, 22:11
Kolejna bardzo dobra fotka. Pierwsza osoba to zdecydowanie przywodca za ktorym podaza pokazna grupka zwolennikow w liczbie jeden. Oczywiscie omamil druga osobe obietnicami i browarem :)

dka
26.04.07, 22:13
ciekawa interpretacja. fajnie, ze cie zainteresowalo.
pamietajmy jednak, ze w puszce jest pepsikola

marecki
26.04.07, 22:17
zapowiada się ciekawa seria... mam nadzieję, że będą następne :)

Piotr Grześ
26.04.07, 22:20
Świetne foty. Pomysłowe i świetnie wykonane.

suchar
26.04.07, 22:24
Heh, wykrakalem :) Podoba mi sie, nawet bardzo. Oby jeszcze bylo troche fotek w tej serii, bo naprawde przyjemnie sie oglada.

aga_piet
26.04.07, 22:26
Mam podobne pół obrazu (niedokończony od 15 lat), identyczne pozy (plus kilka innych). Więc kolego - to plagiat, odgapiłeś pomysł, oddawaj! :)
No fajne, fajne. Trochę mi się kolesie za bardzo zlewają z tłem. Ale to tylko mądrzenie się, bo za bardzo nie wiem jak sama bym to rozwiązała.
I skoro to ma być seria, to mam nadzieję że dasz następne, a nie znikniesz jak zwykle na kilka tygodni. :)

dka
26.04.07, 22:29
ciesze sie, ze wam sie podobaja. korzystajac z okazji, ze jestem online mam nastepne:

:!: 028 "MuczjosIII" - (kliknij w obrazek)

źródło (http://www.robifoty.com/cpg149/albums/userpics/10001/muchios4.jpg)

:!: 029 "MuczjosIV" - (kliknij w obrazek)

źródło (http://www.robifoty.com/cpg149/albums/userpics/10001/muchios5.jpg)

na ponizszym zdjeciu, niestety tez zalapaly sie nie lubiane na zdjeciach druty energetyczne ;)

:!: 030 "MuczjosV" - (kliknij w obrazek)

źródło (http://www.robifoty.com/cpg149/albums/userpics/10001/muchios6.jpg)

suchar
26.04.07, 22:35
O zesz... Mistrzu... :)

28-krzywe ;)

Na 29 zdecydowanie za dzuo ziemi, chaos jest.

30-rany, skad ty bierzesz tych ludzi? :roll: Brawo, pomysl i wykonanie na naprawde wysokim poziomie.

marecki
na ostatnim druty nie przeszkadzają bardzien na 1 z ostatniej serii

aga_piet
Ten ze słupem świetny! A po co taki kontrast dałeś wielki? Lepiej tak?

dka
26.04.07, 22:53
z kontrastem. hm.. prawie pod slonce to byly strzaly, wiec nie staralem sie uzyskac szczegolow np twarzy. a jak cos nie pokazuje sie dobrze - to lepiej wcale - moje zalozenie. takie smolowe zaczernienie uwydatnia same ksztalty. staram sie nie przesadzac.
poza tym dzieki temu widzimy jakies chmurki.

suchar:

30-rany ... pomysl i wykonanie na naprawde wysokim poziomie.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: no - pare dobrych metrow nad poziomem morza ;) chlopaki naprawde sie postarali :-)

olifant
27.04.07, 00:07
jestem pod wrażeniem 30. :D

paakayttaja
27.04.07, 02:03
Bardzo ładne zdjęcia - gdzie postawić kapliczkę dla wiernych? ;-)
Jestem pod wrażeniem.

...idę odpiąć trzystatrzydziestkę od zuzi.

kisi
27.04.07, 07:27
Super. Przypominaja mi cos na ksztalt fotek za czasow komuny, tyle ze na polu brakuje traktora. no i musialbys je nieco postarzyć. Mam wrazenie ze dales chlopakom laksigenu a z braku kibelka wariują :)

dka
27.04.07, 20:14
dzieki za odwiedziny.

daghda: nic nie wiem o zuzi. wtajemnicz mnie prosze.

tymczasem inny obrazek do oceny
:!: 031 "Malutka" - (kliknij w obrazek)

źródło (http://www.robifoty.com/cpg149/albums/userpics/10001/malutka.jpg)

paakayttaja
27.04.07, 20:31
dka, pardon za zamieszanie ale Zuzia to... SuSE 10, który kontroluje mojego PC - stąd na swoją "budę" mówię Zuzia :D

...a że było dość późno, to napisałem jak napisałem. W każdym razie, instalując system, na wyrost wybrałem kilka dodatkowych pakietów dla aparatów. Oprócz GIMPa, fSpot zainstalowało się coś, co edytuje (i dość dobrze sobie radzi mimo braku profilu dla E-330, ale to tylko kwestia czasu :] ) RAW - nie pamiętam w tej chwili, co to było.

@ 31 - takie "niewinne" to zdjęcie :-) Jak dla mnie super.

Toster
27.04.07, 20:38
Kolejna fajna fota! To czekam teraz na tą z kablami :)

kisi
28.04.07, 20:45
drabina jest po prostu swietna!

excel
28.04.07, 21:39
dka,

kawal dobrej fotografii.Swietne zdjecia. Pewnie miales cala dostawe inspoiracji i pomyslow. Oby wiecej, oby tak dalej. Golych babeczek nadal u Ciebie brak (czego o mnie powiedziec nie mozesz), wybaczam, ale coraz bardziej warto zajrzec do fotek pod intrygujacym tytulem "Gole babeczki...."
Napisze wiecej, jak zadysponuje czasem wzbogaconym o spokoj.

pozdrawiam,
excel

aga_piet
28.04.07, 22:24
Golych babeczek nadal u Ciebie brak (czego o mnie powiedziec nie mozesz)
Hm... nie rozumiem Excelku, jesteś NAGI? :razz: Zaintrygowałeś mnie... :roll:

excel
29.04.07, 00:15
Golych babeczek nadal u Ciebie brak (czego o mnie powiedziec nie mozesz)
Hm... nie rozumiem Excelku, jesteś NAGI? :razz: Zaintrygowałeś mnie... :roll:

Uwazniej czytac, kolezanko. A swoja droga, czasami bywam nagi.

pozdrawiam,
excel

dka
6.05.07, 23:21
excel, czyli nie jestes gola babeczka? a to ci nowina - slyszeliscie?? tylko bie pisz, ze nie o to chodzilo, bo juz nie wiem.

ponizej pare zdjec ajena diferent stajli - koncert habakuk w radomsku. zespol z czestochowy. glownie muzyka reggae.

napiszcie co myslicie. aha - iso 800, no flash, koko dzambo i do przodu..

:!: 032 "Habakuk" - (kliknij w obrazek)

źródło (http://www.robifoty.com/cpg149/albums/userpics/10001/habakuk675.jpg)

:!: 033 "HabakukII" - (kliknij w obrazek)

źródło (http://www.robifoty.com/cpg149/albums/userpics/10001/habakuk6902.jpg)

:!: 034 "HabakukIII" - (kliknij w obrazek)

źródło (http://www.robifoty.com/cpg149/albums/userpics/10001/habakuk657.jpg)

:!: 035 "HabakukIV" - (kliknij w obrazek)

źródło (http://www.robifoty.com/cpg149/albums/userpics/10001/habakuk619.jpg)

:!: 036 "HabakukVI" - (kliknij w obrazek)

źródło (http://www.robifoty.com/cpg149/albums/userpics/10001/habakuk629.jpg)

Peniek242
6.05.07, 23:54
Jak dla mnie 34 najfajniejsza - super. Reszta takze ok. Pisze ok poniewaz sam kiedys sie wybralem na koncert do ciemnej piwnicy w Krakowie i wiem jak cholernie trudno kadrowac, walczyc z czasem i tlumem by wyszlo nieporuszone. Ty widze miales nienajgorzej bo w miare blisko sceny byles a czasami i na :-)
Pzdr.

PS. chcialem Ci jeszcze powiedziec przy okazji ze swietna masz nazwe strony, robifoty zostaje w pamieci. Swietny marketing.

dka
6.05.07, 23:58
dzieki za zainteresowanie. ja to wszedzie wlaze gdzie sie da. pan z sekjuriti jednak odmowil wziasc mnie na barasa :mrgreen:

u nas w domu kultury gdzie odbywaja sie koncerty sa krzesla!! normalne fotele "gibane" - jak w kinie. montuje sie w trzecim rzedzie i raczej nikt mnie nie szturcha.

Peniek242
7.05.07, 00:03
czyli spokojnie zasiadasz, rozpinasz statyw, lemoniada a aparat "robifoty" :-)

dka
8.05.07, 01:06
peniek242 - jassssne.

jadziem panie zielonka, poszla w zastaw jesionka. nastene zdjecie do oceny - dla kogo wulgarne, niech wiecej nie patrzy.

:!: 037 "kotecek" - (kliknij w obrazek)

źródło (http://www.robifoty.com/cpg149/albums/userpics/10001/kotecek.jpg)

suchar
8.05.07, 18:46
Ło matko, hardcore. Zdjecie wyglada jak wyglada, przedstawia co przedstawia, ale oko to ty masz, oj masz... Czy ty chodzisz zawsze i wszedzie z aparatem? Bo juz nie pierwszy raz widze swietne streepthoto w Twoim wykonaniu.

dka
9.05.07, 01:43
suchar - prawie sie zarumienilem. nauczony doswiadczeniem, ze sytuacja na ciekawa fotke moze zdarzyc sie kiedy aparat zostawilismy w domu. w dniu kiedy kotecek zaczal sobie robic mialem aparat na szyi. nie zaluje.

suchar
9.05.07, 19:50
Po prostu pisze to, co mysle :) W pewien sposob marze, by moc tak nosic aparat na szyi caly czas, ale niestety Warszawa nie jest najlepszym miejscem na tego typu akcje. Predzej czy pozniej pewnie dostalbym po glowie...

dka
13.05.07, 22:30
brzbrz. ostatnio zakochalem sie na nowo w zakresie 14-54. jednak mam watpliwy obrazek. potrzebuje was do paru komantarzy. nie wiem co o nim sadzic:

:!: 038 "opony" - (kliknij w obrazek)

źródło (http://www.robifoty.com/cpg149/albums/userpics/10001/opony2.jpg)

grizz
13.05.07, 22:36
Kadr dla mnie nijaki.

Wręcz kiepski.

Cos mnie tylko zaciekawiło - plastyka opon - jakoś bardzo ciekawie wyszły.

Olymp
13.05.07, 22:54
Rzeczywiście wątpliwy.....
Chcę coś tam zobaczyć w tej czarnej plamie i nie mogę, jakiś niedosyt czuję i to mnie zniechęca do dalszego patrzenia.

dka
13.05.07, 22:55
w czarnej plamie? w "bryle" poloneza? ale przeciez tam jest czern tylko.
czyli jednak przesadzilem? :/

dka
22.05.07, 11:41
zdjecie do oceny oraz skomentowania kto ma czas i sile i ochote :-)

:!: 039 "daria" - (kliknij w obrazek)
Olympus E-1

źródło (http://www.robifoty.com/cpg149/albums/userpics/10001/ds25.jpg)

dka
22.05.07, 21:16
tak. tez tak myslalem. mam inne:

:!: 040 "daria" - (kliknij w obrazek)
Olympus E-1

źródło (http://www.robifoty.com/cpg149/albums/userpics/10001/ds07.jpg)

rodia
22.05.07, 21:21
ostatnie mi się podoba, zdecydowanie fajna stonowana kolorystyka. w przedostatnim przeszkadza mi wg mnie niezbyt ciekawy bokeh.

Peniek242
22.05.07, 22:21
A mnie sie jedynka podoba, jest wszystko tak jak trzeba, jedynie mam wrazenie ze sukienka w oryginale jest czerwiensza, ze tak powiem.
Pzdr

C+
23.05.07, 07:33
Fajna obróbka.

dka
23.05.07, 07:37
Fajna obróbka.

na pierwszym ustawilem dwa suwaki rawa - exposure i shadows w zadowalajacym mnie polozeniu, a na drugim tak samo, plus dodatkowo zastosowalem ekstrakcji saturyzacyjno-barwiennej :razz: ;)

dka
11.06.07, 07:33
fotki pod ocene

:!: 041 "alez obczaja szkielko" - (kliknij w obrazek)
Olympus E-1, 40-150

źródło (http://www.robifoty.com/cpg149/albums/userpics/10001/ds49.jpg)

:!: 042 "pink is better" - (kliknij w obrazek)
Olympus E-1, 14-54

źródło (http://www.robifoty.com/cpg149/albums/userpics/10001/ds47.jpg)

aga_piet
11.06.07, 10:04
Widzę że Darii dobrze w różnych tonacjach :) Podoba mi się "obczajająca szkiełko" - fajna tonacja wyszła i dziwne (ale pozytywne) wrażenie jakbyś postać wkleił w tło.
Bardzo podoba mi się to z bluzką w kropki - ładne niebieskie oczy, ciekawe czy to sprawa suwaczków, czy są takie w realu. Jeśli prawdziwe - to chyba najbardziej korzystna kolorystyka dla Twej nowej modelki :)

dka
11.06.07, 10:32
dzieki aga, daria ma taki kolor oczu, to nie efekt suwaka "blue" :D

sorry, no photoshop ;)

dka
6.09.07, 13:04
wcale nie zapomnialem o swoim watku. bede mial pare fotecek do oceny. zapraszam do komentowania.

:!: 043 "a teraz zdejmij bluzeczke" - (kliknij w obrazek)
stary dobry dka ;-)

źródło (http://www.robifoty.com/xxx/balas.jpg)

dka
7.09.07, 22:55
no to moze inny. portret Cina w kolorze. zapraszam do zawzietej dyskusji ;) a serio o opinie jak wam sie podoba takie zdjecie.

:!: 044 "Cino" - (kliknij w obrazek)
insert your text here

źródło (http://www.robifoty.com/cpg149/albums/userpics/10001/cino%7E0.jpg)

dinx6
7.09.07, 23:07
044 fajne. ładnie złapana ostrość i światełko, przyjemny bokeh.

Piotr Grześ
7.09.07, 23:12
Gość, nie stary, nie młody, po przejściach. Ciekawie chwycony, kadr niezły. Jak z bliska patrzę, to jakoś lekutko przepalona fotka, a jak się oddalam od monitora, to jest ok. Czas do okulisty- tak na marginesie - generalnie, niezła fotka. A czy dopalałeś lampką? Bo coś mi tak wychodzi.

Rafał Czarny
7.09.07, 23:20
Niespecjalanie kolega ze zdjęcia poradził sobie w życiu. Ale do żula mu daleko. Lubię takie "społeczne" fotografowanie...

m_o_b_y
7.09.07, 23:39
Witam, jestem pan dka. olympusclub.pl to jedyne forum na swiecie z jakiego korzystam. lubie cykac fotki, nie mam za bardzo z kim o tym pogadac, wiec was tu prosze o wypowiedz i krotki komentarz krytycznym spojrzeniem.

wskaz prosze:

:arrow: na co nie zwrocilem uwagi oddajac dany strzal.
:arrow: co cie drazni i irytuje
:arrow: co bys zmienil/a
:arrow: dlaczego wlasnie tego foto nie chcial/a byc powiesic nawet w swoim kiblu

no, to ja sobie bede tutaj zapodawal kolejno swoje zdjecia. kocham was! fajni jestescie :D

na poczatek - kosciol farny im. sw. lamberta w radomsku (tu mieszkam)

:!: 001 "Farka" - (kliknij w obrazek)
Obrazek (http://www.robifoty.com/cpg149/albums/userpics/10001/farka.jpg)

Kompleksy, sprytne podchody, kombinacje.
W ten sposób nie zyskasz powszechnej aprobaty.
Lepiej pokazywać dobre zdjęcia.
Dobre zdjęcia zachwycą, a małoduszne kombinacje raczej nie. :D
Pozdrówka

dka
7.09.07, 23:44
ostatniego zdjecia nie dopalalem lampa. takie rozjasnienie na srodku twarzy sie zrobilo. co poradzisz. ale traktuje to jako na plus. dzieki za opinie i wnikniecie w charakter postaci.

m_o_b_y: jesli na powaznie traktujesz moje intro-kombinacje to proponuje kielicha ;) a jesli juz to zrobiles i mimo wszystko masz negatywne odczucia to rzeczywiscie sie zastanowie czy nie przesadzilem z tym tekstem :? pozdrawiam, dzieki za zwrocenie uwagi

Piotr Grześ
8.09.07, 00:04
Na kielicha, to i ja bym wpadł, bo nie zwykłem odmawiać :mrgreen: , skoro nalegasz!?

dka
8.09.07, 00:07
kurde serio nie mialem nadziei ze ow tekst bedzie pretensjonalny. liczylem ze kazdy kto to przeczyta pomysli "ale zgrywus z tego DKA" i zmiekczony chetnie bedzie krytykowal moje obrazki. nikogo nie chcialem urazic. a przy najblizszym spotkaniu oczywiscie poczestuje sie z sympatykami :D

m_o_b_y
8.09.07, 00:11
ostatniego zdjecia nie dopalalem lampa. takie rozjasnienie na srodku twarzy sie zrobilo. co poradzisz. ale traktuje to jako na plus. dzieki za opinie i wnikniecie w charakter postaci.

m_o_b_y: jesli na powaznie traktujesz moje intro-kombinacje to proponuje kielicha ;) a jesli juz to zrobiles i mimo wszystko masz negatywne odczucia to rzeczywiscie sie zastanowie czy nie przesadzilem z tym tekstem :? pozdrawiam, dzieki za zwrocenie uwagi

OK. Ja też pisałem pół żartem, pół serio.
A piękne zdjęcia zawsze ogląda się z przyjemnością, choćby nawet nie było na nich fajnych babeczek. :D
Pozdrówka

m_o_b_y
8.09.07, 00:13
wcale nie zapomnialem o swoim watku. bede mial pare fotecek do oceny. zapraszam do komentowania.

:!: 043 "a teraz zdejmij bluzeczke" - (kliknij w obrazek)
stary dobry dka ;-)

Obrazek (http://www.robifoty.com/xxx/balas.jpg)

Ciekawe zdjęcie.
Ale to dziurawienie ślicznego noska, na wzór Afrykanek, to istne barbarzyństwo.
Nie szkoda ???
Pozdrówka

aga_piet
8.09.07, 00:23
Ale to chyba nie Dka dziurawił nosek... on tylko bluzkę chciał zdjąć...

Rafał Czarny
8.09.07, 06:36
Na kielicha, to i ja bym wpadł, bo nie zwykłem odmawiać :mrgreen: , skoro nalegasz!?

Wódki i pacierza nigdy nie odmawiam. :D

... on tylko bluzkę chciał zdjąć...

"...bez użycia rąk..." jak śpiewał pewien muzyk rockowy.

dka
8.09.07, 09:55
wszystko ladnie pieknie, ale nie bedzie tu pijanstwa. ani lakomstwa :razz:

swiezo strzelilem taki obrazek:
:!: 045 "Worki-worker at 7am" - (kliknij w obrazek)
sztrasse at 30mm

źródło (http://www.robifoty.com/cpg149/albums/userpics/10001/park4.jpg)

suchar
8.09.07, 09:57
045 bardzo fajne, tylko chyba za duzo prawej strony i ten czarny napis w PD troche sciaga wzrok. Swietna GO, choc jakos dziwnie sie to tlo rozmylo.

dka
9.09.07, 17:32
kolejne zdjecie do oceny, pozdrawiam
:!: 046 "Tata do albumu" - (kliknij w obrazek)
szanuje cie tato za to ze masz takiego wspanialego syna

źródło (http://www.robifoty.com/xxx/kaz.jpg)

Rafał Czarny
9.09.07, 17:50
Sympatyczny koleżka.

aga_piet
9.09.07, 19:52
Fajny tata, fajne zdjęcie

kasprzyk
9.09.07, 20:55
Jestem za "przedpiszczami" :) (tak to się Rafał pisze ?? )

Pzdr

kisi
10.09.07, 09:39
046 - swietne zdjecie. Strasznie pogodny ten "tata". Pozytywna energia bije z jego twarzy.

Oleryk
10.09.07, 09:59
Tata wygląda na pogodnego gościa.
Swietnie uchwycona pogoda ducha.

dka
12.09.07, 20:59
fotecka do oceny - bo nie wiem co myslec o tym motywie :-)

:!: 047 "Co dwie dziury to nie jedna" - (kliknij w obrazek)
nie smiac sie prosze

źródło (http://www.robifoty.com/xxx/il17.jpg)

suchar
12.09.07, 21:01
Cos nie dziala, bo foteczki nie widac :(

Oleryk
12.09.07, 21:28
Podoba mi się kolorystyka i pomysł.
Brakuje mi prawej ręki. Coś jest z nią nie tak...

dka
12.09.07, 21:29
Podoba mi się kolorystyka i pomysł.
Brakuje mi prawej ręki. Coś jest z nią nie tak...

jo zem chcioł bardziej powyginac te rece, ale dziewczyna piszczala, ze ja boli :roll:

suchar
12.09.07, 21:30
Tak, to prawda, brakuje choc jednej reki. Zbyt pusto jest i jakos tak nienaturalnie bez rak (chociaz jednej). Ale pomysl calkiem niezly :) Brakuje tylko, by rece wchodzily do podobnych dziur na suficie :D

ziemia01
13.09.07, 13:08
ta powykszywiana ręka mi trochę przeszkadza

dka
13.09.07, 21:21
no dzieki za uwagi, te rece specjalnie powiginalismy, ale efekt raczej zalosny:)
suchar - rozwaliles mnie propozycja rak w dziurach w suficie, hehe, pomysl fajny :-)

dzis przez okno zobaczylem jegomoscia:
:!: 048 "Figofago" - (kliknij w obrazek)
sparco team

źródło (http://www.robifoty.com/cpg149/albums/userpics/10001/felo.jpg)

suchar
13.09.07, 21:24
Milo slyszec :D

"Figofago" jest super :) Bardzo mi sie podoba zlapana scenka i obrobka. To sie wlasnie nazywa "klasyczne ustawienie 3-5-7" ;)
Pzdr

dka
14.09.07, 06:59
mam jeszcze kilka fotoecek do oceny. jesli to czytasz to dopisz swoja opinie ;)

:!: 049 "Fałwu" - (kliknij w obrazek)
cityedition

źródło (http://www.robifoty.com/cpg149/albums/userpics/10001/vw%7E0.jpg)

dka
14.09.07, 07:01
:!: 050 "Rower" - (kliknij w obrazek)
z koszykiem

źródło (http://www.robifoty.com/cpg149/albums/userpics/10001/bike2.jpg)

Rafał Czarny
14.09.07, 07:02
48 - spoczko. 49 - nie spoczko. Bo ludzika brakuje. Nie lubię farbowanych fot BW.

dka
14.09.07, 07:06
o spac nie mozesz? dzieki za komentarz. mnie fascynuja rowery w samotnosci. i mam juz kilka takich w swojej kolekcji. planuje tez powiekszac swoja kolekcje samochodu dostawczego "żuk", bo ladnie go zaprojektowali :mrgreen:

z ludzikiem mam takie:
:!: 051 "Szadows" - (kliknij w obrazek)
sdsa

źródło (http://www.robifoty.com/cpg149/albums/userpics/10001/shadow.jpg)

dka
14.09.07, 07:08
a pozwolilem sobie na takie cos - w kategorii do oceny
:!: 052 "Show must go on" - (kliknij w obrazek)
turu ruru

źródło (http://www.robifoty.com/cpg149/albums/userpics/10001/show.jpg)

Oleryk
14.09.07, 07:34
O to, to, tylko szpilki brakuje... ;)

Podobają mi się wszystkie, oprócz 49-ki.

aga_piet
14.09.07, 08:20
Figofago super - bardzo fajny kadr, ujęcie, no i sam Figofago świetny :D
I to z balonem.

Rafał Czarny
14.09.07, 08:29
Dwa ostatnie werynajs. Przedostatnie byłoby genialne, gdyby nie ta czerń z prawej. A marudziłeś ostatnio, że ziarno gwałci Twoje poczucie estetyki.

suchar
14.09.07, 17:54
Za duzo naraz! :) Na Twoje fotki trzeba troche popatrzec :)

49 mi nie lezy, zupelnie. Nic ciekawego i kolorystyka tez mi nie pasi.

50 bardzo fajne. Musze przyznac, ze tez mnie fascynuja takie rowery, takie stare, miejscie z koszykiem. Samotne rzecz jasna :) Chyba tez zaczne im robic zdjecia, jesli swiatlo bedzie dobre.

Na 51 przeszkadza mi ten czarny placek z prawej, za duzo tego. Odciaga uwage. Szkoda, bo reszta bardzo dobra.

52 jest swietne, tylko, ze po lekturze watku o avatarach troche ryzykowne ;) Ktos cos mowil o szpilce... :)
Pzdr

aga_piet
14.09.07, 18:22
Musze przyznac, ze tez mnie fascynuja takie rowery, takie stare, miejscie z koszykiem. Samotne rzecz jasna :)
Pfff... taki koszyk nowoczesny się nie liczy. I siodełko skórzane musi być. :roll:

suchar
14.09.07, 18:29
Musze przyznac, ze tez mnie fascynuja takie rowery, takie stare, miejscie z koszykiem. Samotne rzecz jasna :)
Pfff... taki koszyk nowoczesny się nie liczy. I siodełko skórzane musi być. :roll:

Na tym zdjeciu jest nowoczesny koszyk, ale ja myslalem o takim starym :) I o skorzanym siodelku rzecz jasna ;)

Rafał Czarny
14.09.07, 19:28
Nie znacie się :roll: . Na takim rowersie o jakim piszecie musi zasuwać piękna kobieta z rozwiany włosem. Najlepiej wyzuta z garderoby. A jeszcze lepiej wyzuta z okowów pruderii. ;)

Peniek242
15.09.07, 10:55
DKA, ta fota z Volkswagenem swietna, niczym reklama auta dla ludu, z rozmytym blokiem w tle. Pewnie mozna byloby poeksperymentowac z kadrem tzn. bo pheatona tez produkuja :-)

Smerf Maruda
16.09.07, 14:27
Z ostatnich 49-ka najsłabsza. Reszta mi się podoba.

Może trzymaj się jednego sposobu konwersji do B&W? Więcej fot - nawet średnich - ale utrzymanych w tej samej tonacji robi lepsze wrażenie niż pomieszanie z poplątaniem zdjęć nie wiem jak doskonałych. To tylko moje odczucie, nie każdy musi się zgadzać.

dka
16.09.07, 14:31
dobrze lukasz radzisz, ze poplatanie tonacji nie sluzy dobremu odbiorowi. mialem intencje barwic kazdy inaczej, bo kolor dodaje odpowiedniego nastroju, wyrazu i staram sie kazdemu motywowi to robic. bede mial to na uwadze.

dka
17.09.07, 12:33
lubie robic zdecia wszystkiemu wiec rowerom tez sie zdarza.
publikowane juz foto, ale chcialbym prosic o jego krytyke w tym watku do oceny
:!: 053 "Zatracenie" - (kliknij w obrazek)
cokolwiek

źródło (http://www.robifoty.com/cpg149/albums/userpics/10001/bike%7E0.jpg)

no i rower bez koszyka
:!: 054 "Rower" - (kliknij w obrazek)
cokolwiek

źródło (http://www.robifoty.com/cpg149/albums/userpics/10001/bike3.jpg)

kasprzyk
17.09.07, 16:15
Rewelacyjny ten pierwszy rowerek!! W pierwszej chwili się nabrałem, że jedzie sam ;)
Moim zdaniem świetna fotka!

Pzdr

dka
11.05.08, 19:48
Gołe babeczki wracają na ekrany kin. Chyba bedę miał wiecej czasu wiec pozwole sobie popchnac pare gniotow spod swojego spustu:-) kazdy komentarz mile widziany

:!: 055 "Arski" - (powiększ sciśniety obrazek)
cokolwiek

https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2008/05/ryb-1.jpg
źródło (http://bp0.blogger.com/_-V7Bv5_skbI/R-Abmp8EaCI/AAAAAAAAABw/_frNYZ3EQng/s1600/ryb.jpg)

jesli nie widac obrazka mozna go szukac tu http://bp0.blogger.com/_-V7Bv5_skbI/R-Abmp8EaCI/AAAAAAAAABw/_frNYZ3EQng/s1600/ryb.jpg sorry :oops:

źródło (http://bp0.blogger.com/_-V7Bv5_skbI/R-Abmp8EaCI/AAAAAAAAABw/_frNYZ3EQng/s1600-h/ryb.jpg)

aga_piet
11.05.08, 20:06
To miło, że wracasz na łono.
Obrazka nie widzę, ale to pewnie chwilowe problemy... :roll:

Smerf Maruda
11.05.08, 20:11

A, to nie tylko mój problem. Bo myślałem już, że fota jest tak piękna, że mi wzrok odebrało i nie mogę jej dostrzec ;-)

dka
11.05.08, 20:12

kurde.. nasi komputerowcy pracuja nad tym