Zobacz pełną wersję : Tutaj mozna sie wyzyc :)
Z dzisiejszej "sesyjki". Cudzysłowie jest zamierzone :D
Tadeusz Jankowski
26.11.06, 15:24
Landszafcik eksperymentalny pododa mi się, ponieważ na fotkę można patrzeć dwojako, raz jako na zespół barwnych figur geometrycznych (ziemna bruzda wbijająca się klinem w oddalone wzgórze, dwie zielone połacie po obu jej stronach, poziomy pas lasu o ciemnej jesiennej tonacji oraz szaroniebieskie niebo), drugi raz jako na krajobraz widziany z zabiej perspektywy - pole z bujną oziminą, z wyrażnymi żdźbłami na pierwszym planie i w oddali zalesione wzgórza z widocznymi oznakami jesieni, a ponad nimi szare niebo z niezdecydowanym zachmurzeniem. Podoba mi się także ostra symetria na fotce.
Fotka z pieskiem ma następujące zalety - jest jw niej jakis żart, dość dobitnie wyrażony oraz kompozycja zawierająca dwa główne elementy ułożone przekątniowo, co w tym przypadku jest znosniejsze dla oka (mojego) niż ułożenie poziome lub pionowe na przykład. Prosta rzecz, a przyjemnie spojrzeć.
Pzdr, TJ
Dzieki, Tadeusz, za opinie (jakze pochlebna). Powiem szczerze, ze nawet ja nie potrafie na swoje fotki patrzec tak, jak Ty to opisales... :) I jakos mi sie dobrze Ciebie czyta.
Dzis wieczorem pojdzie chyba kolejna seryjka, bo wlasnie u nas zaczyna sie Weinachtmarkt. To taka tutejsza odmiana odpustu adwentowego. Zobaczymy, co z tego wyjdzie.