Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kolejna nieprzespana noc...

Peniek242
24.11.06, 21:01
Ponownie witam Wszystkich i dziele sie nocnymi wrazeniami. Wiem, ze to nie jest jazda figurowa, ale Wasze oceny merytoryczne i artystyczne bardzo mile widziane.
Pozdrawiam

aga_piet
24.11.06, 21:12
Jak dla mnie - 1. super. Szkoda że całe powiększenie się mi nie wyświetla, bo ta kałuża taka żyletowata... (szkoda że ucięta). Świetne kolory.
Reszta jakoś na dłużej nie zatrzymuje mej uwagi.
Na jakim iso robiłeś? (chodzi mi o tę jedynkę)

Peniek242
24.11.06, 21:30
Dzieki Agapiet, 1 na wysokosci to niestety pelny kadr, a ISO zdaje sie 80 bylo. Powyzej 100 robienie zdjec tym Olkiem raczej nie ma sensu.
Pozdrawiam

aga_piet
24.11.06, 21:42
Powyzej 100 robienie zdjec tym Olkiem raczej nie ma sensu.
Dlatego pytam, myślałam że tylko ja na świecie robię nocne zdjęcia przy iso 100 :lol: Między 1. a 2. duża różnica w szumach. A z tą kałużą dałeś ciała ;)

vendro
24.11.06, 21:44
Ostatnie zdjęcie bardzo mi przypadło do gustu, aczkolwiek bym wyciemnil moze ta sciane po lewej aby wzrok padal od razu na to co jest "za" bramą.

Peniek242
24.11.06, 22:11
Z 2. mnie zmylilo swiatlo po lewej stronie i dalem krotrzy czas i potem na kompie troche kombinowalem. Powiem Ci Agapiet, ze to byla jedyna kaluza w miescie tej nocy eech.
Vendro, masz racje motyw glowny jest tam gdzie patrzysz, ale za piekna byla dla mnie ta sciana po lewej by ja przycmic :)

Peniek242
24.11.06, 22:21
Agapiet, a moze taka kaluza?

aga_piet
24.11.06, 23:16
No dzięki, dzięki... :) Pierwsza najlepsza, wiesz, po prostu te zielenie fajnie wyszły.

Rafał Czarny
24.11.06, 23:46
A mnie na pierwszej właśnie te zielenie nie pasują. W nocy nie ma zieleni :roll: . To efekty lamp sodowych (albo jakiejś jeszcze innej cholery). Sam kadr pierszej foty mi pasi (odbicie) tylko te zielenie ni ch.. ni bardzo. Czwarta jest warta. tyko trochę krzywa. Leci w prawo. I u góry trochę powietrza brakuje. Numeruj zdjęcia.

Peniek242
25.11.06, 00:04
Faktycznie moglem inaczej gore pociagnac, dopiero teraz zauwazylem... to ze leci w prawo to zasluga krzywego profilu tegoz luku, jakby nie ustawic to by lecialo.
Nastepnym razem ponumeruje.
Dzieki

PS. dwie srodkowe widze, ze nie bardzo... wykonanie kiepskie bo nie obiekty zapewne?

aga_piet
25.11.06, 00:12
To jest noc miejska, więc wszelkie kolory są możliwe, odbicia od reklam, neonów, latarnie takie i siakie, sygnalizacje świetlne (w tym przepiękne kolejowe - niebieskie). :)
Gdyby była sama zieleń, może i byłoby nienaturalnie, ale z tyłu masz inne światła.

Rafał Czarny
25.11.06, 00:13
Co się stało księżycowi, że taki pocięty na trzeciej focie???

Peniek242
25.11.06, 00:27
Ksiezyc to chyba jakies kaczory zjadly... a tak powaznie to nie wiem, moze jakas mgielka mi siadla, naprawde nie wiem. Zmartwilo mnie to bo znacznie poprawiloby zdjecie.