Zobacz pełną wersję : Blad FW w sp510?
Zauwazylem juz kilkakrotnie dziwne zachowanie ekranu w w/w olku. Polowa ekranu jest biala, druga polowa w poziome biale paski, przez ktore widac obraz ktory normalnie powinien byc widoczny. Blad pojawia sie w roznych momentach - przy wlaczaniu, przy przejsciu do quickview z trybu fotografowania. Ponizej zdjecie ekranu, widac ze obraz zostal przesuniety w lewo. Jesli sie zmieni tryb kolem, lub wcisnie przycisk menu obraz wraca do normy. Blad pojawia sie zarowno w fw 1.0 jak i 1.1.
Jak zmiana opr. nie pomaga to chyba pozostał tylko serwis :( Spróbuj poszukać w tym olku opcji resetowania do ustawień fabrycznych, w starszych uruchamiało to się kombinacja klawiszy z otwartą klapką karty pamięci.
Zauwazylem juz kilkakrotnie dziwne zachowanie ekranu w w/w olku. Polowa ekranu jest biala, druga polowa w poziome biale paski, przez ktore widac obraz ktory normalnie powinien byc widoczny. Blad pojawia sie w roznych momentach - przy wlaczaniu, przy przejsciu do quickview z trybu fotografowania. Ponizej zdjecie ekranu, widac ze obraz zostal przesuniety w lewo. Jesli sie zmieni tryb kolem, lub wcisnie przycisk menu obraz wraca do normy. Blad pojawia sie zarowno w fw 1.0 jak i 1.1. Jeżeli aparat jest na gwarancjii to śmiało wyślij do serwisu, dziwna usterka, raczej samo nie przejdzie.
Blad pojawia rzadko, i z tego co zauwazylem nie ma wplywu na dzialanie aparatu. Chyba poprostu jakies smieci zostaja mu w pamieci, i dopiero wywolanie innej funkcji powoduje przeczyszczenie. Gwarancje oczywiscie mam, wiec jak sie bedzie to nasilac to aparat powedruje do serwisu, ale wtedy na pare tyg. zostanie mi minton scam f1, a nim sie nie specjalnie da robic zdjecia :(
Blad pojawia rzadko, i z tego co zauwazylem nie ma wplywu na dzialanie aparatu. Chyba poprostu jakies smieci zostaja mu w pamieci, i dopiero wywolanie innej funkcji powoduje przeczyszczenie. Gwarancje oczywiscie mam, wiec jak sie bedzie to nasilac to aparat powedruje do serwisu, ale wtedy na pare tyg. zostanie mi minton scam f1, a nim sie nie specjalnie da robic zdjecia :( długo czekał nie będziesz około 2 tygodni, jeżeli chcesz zaryzykować to wyślij przed świętami, jeżeli może z tym żyć to czekaj do świąt(ale może sie zdarzyć że całkeim padnie, a na święta zostaniesz na lodzie prawie) i po świetach wyślesz. Na twoim miejscu wysłał bym teraz.
Witam wszystkich, jestem nowy na forum i to mój pierwszy post :mrgreen: Co do błędów na wyświetlaczu, to ja też miałem ten problem. Kupiłem Olka SP-510UZ i po kilku dniach, kiedy wyszedłem na dwór i robiłem zdjęcia przy niskiej temperaturze pojawił się pierwszy raz. Myślę jednak, że nie ma się czym przejmować. Jest to albo błąd softu albo poprostu wrażliwa elektronika :)