PDA

Zobacz pełną wersję : SHLD-2 wytłumaczcie na szybko jak czterolatkowi

lessie
23.11.06, 13:26
Słuchajcie właśnie macam SHLD-2 a nie mam body i...trochę mam grzdyla...
Czy dobrze myślę że z SHLD-2 aku BLM-1 już nie dokładam? Bo w jego miejsce wchodzi ten "wystający dynks" z gripa. Do środka idzie drugi aku...i...no własnie, co ze starą baterią? Do torby? :D Oświećcie ociemniałego bo nie mając body za Chiny nie wiem jak to jest....Jęsli tak by było jak mi się wydaje to jaka idea jest gripa poza trzymactwem na poziomie?

KaarooL
23.11.06, 13:56
lessie:

w miejsce BLM-1 wchodzi wystający element gripa, w którym są styki. zapewnia to sztywność konstrukcji. klapkę od E-1 odpinasz i umieszczasz w gripie, w odpowiednim wgłębieniu.

w momencie kiedy podepniesz grip, zapominasz o ogniwach BLM-1 i przechodzisz na monstrualne BLL-1. inne aku, inna ładowarka.
szkoda, że nie zrobili konstrukcji tak jak w przypadku E-300, na dwie sztuki BLM-1...

teraz Twój E będzie tak wielki że się cały za niego schowasz...

p.s. nie zapomnij naładować i pomęczyć ogniw(a?) BLM-1 raz na 2-3 miechy, żeby nie padł(y)...

lessie
23.11.06, 14:31
a już myślałem że jestem na tyle ciemny że nie wiem gdzie BLM-1 włożyć. W sumie szkoda że nie robi się takiego MEGATANDEMU... Ten BLL-1 jest rzeczywiście taki mocny? Z wyglądu niezła bryła. W ogóle grip jest mniam mniam i zadam trochę szyku na osiedlu :mrgreen: ;) A jeszcze z lamką to już w ogóle będę PAN FOTOGRAF PROFESJONALISTA Z SAMEGO WYGLĄDU... :D
Pomógł jak najbardziej się należy...

Musze jeszcze kudły zapuścić, wyćwiczyć ten natchniony, nieobecny wzrok artysty i droga do większości sypialni stanie otworem :mrgreen: ha!!! Przez fotografię do łóżka...jak w filmie

KaarooL
23.11.06, 15:14
lessie:

kup szybkie buty jak już zaczniesz pykać sesje po sypialniach...

grip poprawi kilka spraw:
- ok. 1000 fotek na jednym aku
- szybsze ostrzenie z dużymi obiektywami (większa moc aku)

kup sobie jeszcze chociaż jeden zamiennik BLL-1 i temat fazy rozwiązany:
http://www.allegro.pl/item144096760_olympus_ps_bll1_e1_hld_2_3400mah_wro claw.html

dzięki za punkt.

LubMich
23.11.06, 15:43
te sypialnie są przereklamowane, jest jak było i jakoś efektywności nie poprawiam, może częściej z puszką na miasto muszę ruszać...

lessie
24.11.06, 11:53
słuchajcie, jeszcze jedno pytanie...ponieważ dostałem gripa zza miedzy to mam do ładowarki kabelek z "ichnią" wtyczką na 110V.
Pytanie: czy mogę wykorzystać posiadany w kolekcji kabelek z ładowarki do BLM-1 na 220V?
I pytanie nr 2: czy żeby zdjąć klapkę zamykającą BLM-1 muszę odkręcić te dwie małe śrubki czy jest jakaś kombinacja umożliwiająca jej zdjęcie bez odkręcania ( poza oczywiście nasuwającą się metodą rosyjską "na chama"?

Drugie pytanie nieaktualne :) już wiem

siwyjohn
24.11.06, 12:51
słuchajcie, jeszcze jedno pytanie...ponieważ dostałem gripa zza miedzy to mam do ładowarki kabelek z "ichnią" wtyczką na 110V.
Pytanie: czy mogę wykorzystać posiadany w kolekcji kabelek z ładowarki do BLM-1 na 220V?

Jeśli tylko na ładowarce pisze, że jest przystosowana również do naszego napięcia to tak. Moja działa od 100 do 240V więc Twoja powinna być identyczna, ale nie zaszkodzi sprawdzić.

LubMich
24.11.06, 13:38
lesie ad2 - tam jest taka śrubka wkręcona popychasz ją w lewo albo prawo (tylko dwie możliwości) i już klapkę masz wolną.. nie musisz odkręcać niczego.. chyba w instrukcji jest to rozrysowane..

lessie
24.11.06, 13:59
mam podobny zakres naszkicowany na mojej
z tą śrubką to tylko sprytne, małe Skosy z malutkimi paluszkami mogli coś takiego wynaleźć :D
Dzięki chłopy.