Zobacz pełną wersję : Olympus RM-2 skan migawki
Witam serdecznie, mam dla Was skan irda wyzwolenia migawki wyciągnięty z Olkowego pilota RM-2 w formacie Total Remote na PocketPC. Po nagraniu go do podkatalogu \Program Files\TotalRemote\DeviceFiles\ powinniście mieć możliwość zmapowania tego pliku z odpowiednim guzikiem w PocketPC. Życzę powodzenia, plik w załączniku.
Pozdrawiam
PS. Jeśli nie uda się zmapować to spróbujcie kliknąć dwa razy shift, a następnie F1.
format, a znasz jakiś programik który jest za free, pójdzie na telefonie z symbianem i odczyta ten skan migawki? A tak to niegłupi patent na zastępienie rm-1 :) tylko pocketpc musi być w domu...
Z tego co pamiętam Total Remote ma wersje na symbiana - nie wiem tylko czy będzie mógł zaciągnąć ten plik...
tez kiedys uzywalem PDA jako uniwersalnego pilota i pieknie dzialalo...
o to ciekawe ale chyba bede potrzebowal podpowiedzi ,czyt instrukcji co i jak :)
czyli po pierwsze musze znalezc program Total Remote, zainstalowac na palmie ,wgrac skan ,zmapowac przycisk i powinno byc ok?
Ktoś jeszcze testował i poleca jakiś programik pod windows mobile?
http://www.mynevo.com/html.php?page_id=5
dostałem go oryginalnego razem ipaq'iem. wyzwala migawke za każym razem z max 10 metrow. 'total remote' z tym samym sprzetem dziala z max 3 metrow (skad ta roznica?) i zaskakuje co 3 naciśnięcie.