Zobacz pełną wersję : Zapraszam w pola
Janko Muzykant
19.11.06, 18:33
Zapraszam gdzieś tam za Kraków:
http://www.ckmedia.pl/~jankomuzykant/foto/pejzaz/drogi1/spis.htm
(Robione sp350)
Smerf Maruda
19.11.06, 19:10
Malownicze. Dosłownie i w przenośni :-)
adamie, janko! juz przestan z tymi efektami albo przeczysc obiektyw. zdjecia przez to sa bardzo 'poharatane' i meczy to (moj) wzrok tym samym odbiera wiele samym kompozycjom.
Janko Muzykant
19.11.06, 19:18
adamie, janko! juz przestan z tymi efektami albo przeczysc obiektyw. zdjecia przez to sa bardzo 'poharatane' i meczy to (moj) wzrok tym samym odbiera wiele samym kompozycjom.
Ależ właśnie tak ma być, one mają męczyć, ponieważ przedstawiają miejsca i czas, w których większość ludzi natychmiast by się zmęczyła i poczuła niekomfortowo.
Od jakiegoś czasu staram się ładować w fotografie ładunki emocjonalne wykorzystując także formę i jak widzę nawet to wychodzi :)
Smerf Maruda
19.11.06, 19:20
A ileż można oglądać fantastycznie ostre i poprawne pod względem jakości obrazy cyfrowe? Ja - powiem szczerze - mam dość. W ten weekend zdjęcia robiłem na pełnej dziurze i - jakoś - wyszły :-) A to przecież tylko jedna z możliwych konwencji, którą autor/fotograf może sobie narzucić.
Mi w zdjęciach Adama nie podoba tylko to, że miast gumę, to naświetla matrycę. Ale w końcu to forum Olympusa... :-)))
ahaaaaa... :) szczerze to w tym stylu tylko foto nr 3 bym byl w stanie powiesic sobie w pokoju.
Janko Muzykant
19.11.06, 19:29
Mi w zdjęciach Adama nie podoba tylko to, że miast gumę, to naświetla matrycę.
Bo mi się nie chce, bo to trwa znacznie dłużej. Bo życie krótkie, a fajnych rzeczy dużo ;)
WUJEK MARO
20.11.06, 00:41
Bardzo podoba mi się ta seria zdjęć. Szczególnie ostatnie ujęcie. Chodze często po podobnych drogach i lubię taką mglistą pogodę, która innych ludzi zniechęca do wystawiania nosa poza próg domu.
Dążenie do maksymalnej ostrości na zdjęciach w niektórych przypadkach można sobie naprawdę podarować. Przecież nie zawsze o to chodzi w fotografii.
Pozdrawiam.