Zobacz pełną wersję : problem ze zdjeciami
czesc
Mam duzo zdjec cyfrowych z aparatu olympus c 765. sa w katalogach np sniezka itp i mam jeden katalog w ktorym sa zjecia ale xn view nie widzi nawet miniaturek, a widzi tylko nazwy ale obrazu niema.macie tu screnna. co o tym myslicie ???jest jakis sposob uratowania tych fotek????macie tez scrrena z proby odpalenia jednego takiego zdjecia???
co dalej z nimi zrobic???
prosze o info????
i ten drugi screen bo tamten nie chodzi
Wydaje mi się ,że to nie zdjęcie jest uszkodzone a program , który ma je otworzyć. Moja propozycja jest taka : zainstaluj Irfan View, tam jest opcja powiazania plików z tą prezeglądarką, zaznacz wszystkie graficzne..... i moim zdaniem po kłopocie.
niestety kolego to tez nie to.na infran view tez to samo nic nie daje zmiana programu???
i co dalej radzicie???
pomozcie
HrabiaMiod
19.11.06, 20:12
może głupie...
kiedyś zalogowałem się do XP (zakładam, że masz ten system) nie z poziomu administratora komputera ale jako użytkownik z ograniczeniami - i części zdjęć z dysku C:/ (tam mam zainstalowany łindołs) nie działała - nie mogłem ich odpalić. Po przelogowaniu na konto administratora wszystko działało.
ew drugie co przychodzi do głowy to uszkodzenie dysku - nie przenosiłaś go/upuściłaś/itd itp?
Spróbuj jesczze skopiować te fotki na płytkę i odpalić je u kogoś innego - zobaczysz czy coś nie tak z fotami, czy z kompem...
Ale jeśli wcześniej działały, to nie widzę powodu, dla którego miałyby przestać... jeszcze ew. w grę wchodzi jakiś wirus - przeskanuj kompa czymś - np Ad-Aware - dość dobry jest...
Mam nadzieję, że pomogłem (na dole jest przycisk 'pomógł' ;))
Screen jest za maly i dokladnie nie widze, ale wyglada mi to na uszkodzenie naglowkow plikow.
Zrob tak: sciagnij sobie i zainstaluj ten programik (http://www.officerecovery.com/pixrecovery/download_demo.htm). To jest, niestety, demo i na odzyskanych jpgach "maluje" swojego screena z informacja, ze program jest demonstracyjny. Ale przynajmniej dzieki temu bedziesz mial juz pewnosc, co jest nie tak.
Jesli sie okaze, ze wine ponosza uwalone naglowki, to dalej juz jest prosto. Jak masz Corela (jesli masz, to zastosuj odrazu te metode), to sprobuj nim zaladowac te fotki. Corel ma opcje odzyskiwania uwalonych jpgow. Jesli nie masz, to... Google i szukaj - jpg, damage, recovery :D Programow do odzyskiwania od pyty...
czesc
"Ten programik" tzn Jaki????
prosze o info
czesc
"Ten programik" tzn Jaki????
prosze o info wystarczy najechać myszką na "programik" (to jest link :D )
oko mam wielkie dzieki!!!! ;)
lipa panowie nie pomaga corel photo paint shop tez nie .pisze ze nie obsluguje tego formatu???
kurde chyba wywale te zdjecia w cholere!!!
a moze macie inny pomysl.
lipa panowie nie pomaga corel photo paint shop tez nie .pisze ze nie obsluguje tego formatu???
kurde chyba wywale te zdjecia w cholere!!!
a moze macie inny pomysl.
Podeslij mi, please, na priv jedna fotke, ktora uwazasz za uwalona. Mysle, ze diagnoza bedzie ta metoda najszybsza. Adres poslalem Ci na PW.
Proponuję sprawdzić czy przypadkiem nie skasowało rozszerzenia .jpg, albo nie zamieniło na inne. Z tego ,co pamiętam grasował kiedyś taki wirus , który zamieniał rozszerzenia, albo je kasował.... no ale to czarna wizja. Prześlij mi jeden "dziwny" pliczek, zobaczę , co się da z tym zrobić, niczego nie obiecuję.