Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Z okna...

WUJEK MARO
14.11.06, 01:31
Przeglądałem właśnie moje stare zdjęcia. Prezentuję Wam jedno, sprzed około 3 lat, zrobione jeszcze analogiem.
Chciałbym od razu wyjaśnić, że kolory odpowiadają rzeczywistości - fota nie jest podrasowana w PS.

C+
14.11.06, 10:43
Niebo było zayebiste, ale fotka nie oddaje tego :?

krzwoj
14.11.06, 10:48
Faktycznie niebo bylo piekne. Mysle, ze jesli ujalbys wiecej na dole (tak mniej wiecej w proporcji 1:2, jedna czesc ziemi, dwie czesci nieba), to wtedy chyba bardziej fotka oddawalaby dana chwile, a glownie te "niesamowitosc" zarowno "faktury" jak i kolorow nieba.

WUJEK MARO
14.11.06, 15:15
Faktycznie niebo bylo piekne. Mysle, ze jesli ujalbys wiecej na dole (tak mniej wiecej w proporcji 1:2, jedna czesc ziemi, dwie czesci nieba), to wtedy chyba bardziej fotka oddawalaby dana chwile, a glownie te "niesamowitosc" zarowno "faktury" jak i kolorow nieba.

Gdybym ujął więcej "na dole" to straciłbym "na górze" i nie widać byłoby wszystkich tonacji na niebie. Zdjęcie robiłem najbardziej szerokim kątem, jakim wtedy dysponowałem - to po części wyjaśnia moją decyzję. Oprócz tego do kadru wdarłby się wtedy chaos zabudowy (budynki stojące bliżej od tych, których wierzchołki widać na zdjęciu).

blady
14.11.06, 15:26
Wujek, wydaje mi się, że chaos mógłby się pogrążyć w czerni i nie stanowiłoby to problemu tylko ładny kontrast do kolorowego nieba.

kasprzyk
14.11.06, 21:38
Witam

Fotka oddaje zayebiste niebo!
Chciało by się, żeby reszta była idealna - ale nie zawsze warunki na to pozwalają :( .

Pzdr

szklarz
15.11.06, 20:55
Podoba mi sie to ciezkie niebo nie czesto mozna ogladac taki widok