Zobacz pełną wersję : Olympus c-740 UL,a opcja "multi metering"
Witam. Jestem użytkownikiem aparatu jak w temacie. Aprat ten ma opcje "multi metering". Kiedy mozna z nie skorzystac (jak to robic) skoro przy kazdym z programow jest funkcja nieaktywna. Czy jest to normalne?P.S.Dodam,ze czytalem posty w tym temacie na forum,wiec prosze o wytlumaczenie jak kompletnemu laikowi(co i gdzie)nacisnac gdyz postepowanie wedlug wytycznych nie pomoglo.Widac twardy ze mniematerial.
Wystarczy przeczytać instrukcję. MultiMetering będzie aktywny gdy włączysz tryb pomiaru punktowego czyli SPOT (przycisk nad wyświetlaczem, ten sam co dla trybu Makro)
hej
tez mam taki aparacik ale nie bardzo wiem co to za funkcja
mozepare slow o nie :lol:
U mnie sam spot nie wystarczył i długo nie mogłem tej funkcji włączyć, kombinowałem i włączyłem, a ma to związek z przyciskiem programowalnym przez użytkownika, musi być zaprogramowany na blokadę ekspozycji lub blokadę AF, nie pamiętam które, bo udało mi się to przypadkiem.
Ok ale dlaczego multi metering nie chce dzialac na ustawieniu M (manual)? U mnie dziala tylko na P A S.