Zobacz pełną wersję : Szukamy chętnych na muszlę oczną EP-2 do E-1
Chętni proszeni są o wpisywanie się w tym wątku
http://www.olympusclub.pl/olypedia/index.php?title=Olympus_os%C5%82ona_wizjera_EP-2
Chętnie jedną łyknę :)
PS. popraw tytuł wątku - jest EP-1 powinno być EP-2
może trochę OT, ale jakoś czytając szybko myślałem, że chętnych na Olympusa EP-1(nowe body) szukacie. Bałem się, że mnie coś omineło :mrgreen: :mrgreen:
Mszla EP-2 :D :D
Chętnie jedną łyknę :)
PS. popraw tytuł wątku - jest EP-1 powinno być EP-2
Nie mogę już edytować, ale było EP-2 :roll: nawet link dałem :D
Jeżeli w jakiejs promocji specjalnej to jestem chetny :)
Jestem również chętny na EP-2 do E-1.
RadioErewan
4.11.06, 21:11
Jeżeli w jakiejs promocji specjalnej to jestem chetny :)
Najtaniej jak się da, tylko zamówienie musi być na większą ilość sztuk. Cena z OlyJedi B dla każdego, bez zmniejszania limitu zakupów.
(przy czym potwierdzę tę fantazję w poniedziałek/wtorek)
ZAMAWIAM JEDNĄ SZTUKĘ
Wspaniała inicjatywa !!
Czy cena jest znana czy coś przegapiłem ?
bo generalnie przydała by się muszla, ale koszt.. ? nie znam kosztu :)
pozdrawiam
dobas
bo generalnie przydała by się muszla, ale koszt.. ? nie znam kosztu :)
ok. 70 złotych. Podobno warto ;)
bo generalnie przydała by się muszla, ale koszt.. ?
Radek pisał, że cena jak w Jedi B lub niższa jesli zbierze się nas więcej, więc max 67 zł za sztukę.
jestem chętny przy tej cenie...czy bycie NIEJEDI`em nie przeszkadza?
Jest 10 :) może trzeba dać termin, zamknąć listę społeczną i zrealizować zamówienie?
Ja tez sie pisze na te muszle.
Anulowałem zamówienie w Internecie. Kiedy można spodziewać się tej muszli?
RadioErewan
7.11.06, 19:38
Jutro zamknę wątek. Proszę się szybko zastanawiać.
Pozdrawiam
A czy taki odpowiednik bedzie do E-300? I co daje taka osłona, bo rozumiem że jest inna niż oryginalna z aparatem?
Ja też póki co pass..
niestety...
bo się naczytałem o tej muszli że taka swietna, ze aż żal nie brać.. :(
pzdr
dbs
Czy wiadomo już jaka będzie dokładnie cena? Czy będzie można dostać np fakturę? Przybliżony termin realizacji?
Wstępnie zdecydowany :D
Potwierdzam, że się pisze na 1 sztukę.
Coś o szczegółach chciałbym jednak wiedziec, kiedy będą, za ile, jak mam zapłacić itd.
JESZCZE JA! JESZCZE JA!!! Jedną sztukę oczywiście.
Jeszcze ja!!!!!! Jeden egzemplarz poproszę.
jeśli wciąż aktualne, to też mogę wziąć jedną EP2.
Z całym szacunkiem, ale albo zamawiamy te muszle albo nie…
Z całym szacunkiem, ale albo zamawiamy te muszle albo nie…
Zamawiamy, zamawaiamy - tylko kiedy??
Radku wypowiesz się??
Pewnie na mnie czekacie jeszcze :)--więc proszę mnie także dopisać na 1 szt--już sporo zużyłem:)
ha ha ha - tak to mogło chodzic o Ciebie!!
Pewnie na mnie czekacie jeszcze :)--więc proszę mnie także dopisać na 1 szt--już sporo zużyłem:)
To nie lepiej do zużywania kupić wersję EP-1 ;)
ale u mnie tak jest, że nawet swoją EP-2 zawsze muszę zużyć z powodu opóźnień w zaopatrzeniu sklepów w EP-1 :)--same gumy EP-2 bez mocowania także łatwo sprzedać po niższej cenie :)
Jeśli ktoś zechce sprzedać EP-1 za 30zł to zawsze biorę ! --pryzmatib@tenbit.pl
ale u mnie tak jest, że nawet swoją EP-2 zawsze muszę zużyć z powodu opóźnień w zaopatrzeniu sklepów w EP-1 :)--same gumy EP-2 bez mocowania także łatwo sprzedać po niższej cenie :)
Jeśli ktoś zechce sprzedać EP-1 za 30zł to zawsze biorę ! --pryzmatib@tenbit.pl
To ja sprzedam, jak dostanę EP-2 :D
jasne--lepiej sprzedać niż zgubić po zamianie na EP-2:) --płacę 35zł z przesyłką.
black_bird
14.11.06, 17:17
Jest nas dwoje z e1 wiec chetnie dwie zamowie + jedna na zapas, kiedys mialem i bardzo łatwo odpadła w lesie, gdy aparat sobie dyndał na moim boku ;-(
same gumy EP-2 bez mocowania także łatwo sprzedać po niższej cenie :)hehe potwierdzam znikają jak ciepłe bułeczki ;)
Witam .
Jesli jeszcze jest szansa to ja też się pisze na jednego okulara .
Bardzo przydatna sprawa a zamienniki są do bani .
Julek
RadioErewan
16.11.06, 01:08
celebrity plus
siwyjohn
Dag
luc4s
bastian
Magus
lessie
Olo2
krzwoj
P
Elnor
KaarooL
irek50
black_bird
youlekart
Razem: 15 sztuk.
Jak kogoś pominąłem (nie zrozumiałem intencji wypowiedzi Dobasa czy Lubmicha) to poproszę o korektę. Jutro wyjaśnię jak zamkniemy transakcję.
Pozdrawiam
celebrity plus
siwyjohn
Dag
luc4s
bastian
Magus
lessie
Olo2
krzwoj
P
Elnor
KaarooL
irek50
black_bird
youlekart
Razem: 15 sztuk.
Jak kogoś pominąłem (nie zrozumiałem intencji wypowiedzi Dobasa czy Lubmicha) to poproszę o korektę. Jutro wyjaśnię jak zamkniemy transakcję.
Pozdrawiam
Jeszcze jedna dla mnie. Zamawiam 1 sztukę.
Pozdr.
R@fi
nie zrozumiałem intencji wypowiedzi Dobasa czy Lubmichanabylem w trakcie trwania watku - wiec juz odpadam.
Wyraźnie napisałem, że jestem zdecydowany na EP-2, a nie zostałem ujęty do powyższego spisu. Proszę o korektę, gdyż nadal jestem zdecydowany na zakup.
Jutro jest dzisiaj czy jutro jest jutro?
:D
No a ja już się doczekać nie mogę. Jakiś taki niecierpliwy się zrobiłem :mrgreen:
Dajcie czas RE on jest tylko "pośrednikiem" między Nami, a OP.
Jeśli można, to też chciałbym 1 sztukę.
Pozdrawiam
A może by tak ogłośić w pobocznym wątku zbiórkę na osłoki LCD na E1?
ooo na osłonkę LCD to bym się skusił raczej...
I jeszcze zatyczki do lamp i sanek :mrgreen:
Zatyczek do sanek to bym wziął garść. Podejrzewam, że nie ja jeden ;)
A może by tak ogłośić w pobocznym wątku zbiórkę na osłoki LCD na E1?
Chętnie - moja już swoje przeszła ;)
ale z Was lenie - temat o zaślepkach wisi jak wół, wszystko opisane co i jak. cała garść zaślepek to około stówki...
https://forum.olympusclub.pl/topics29/-zaslepki-do-olka-wskazowki-dla-nowych-vt6810.htm
A może dla każdy kto zamówi muszlę EP-2 dostanie zaślepkę na sanki od OP jako miłą niespodziankę :twisted:
Watek jest z 3 listopada - dzisiaj mamy 21szy a ciągle nic nie wiadomo ;(
RadioErewan
21.11.06, 15:57
Zamówiłem 15 sztuk w zeszłym tygodniu. Jadą do PL. To co mnie martwi to procedura odbioru. Mam alternatywy dwie: zwalić wszystko na Olka lub rozwiązać problem samodzielnie i nad tym się cały czas zastanawiam. Za dni kilka muszle będą w PL.
Proponuję przelew na konto muszla plus koszt wysyłki i po ptokach.
Kiedy poznamy ostataczną listę szczęśliwców?
Proponuję przelew na konto muszla plus koszt wysyłki i po ptokach.
Pomysł całkiem przyzwoity i pewnie szybszy niż wysyłka z OLY PL.
Tez tak myślę, przelew i po sprawie.
Tylko ktos musi się podjąć pakowania i wysyłki :)
Z przyjemnością bym się tego podjął, ale jestem tu nowy i nieznany tym samym. Przecież są tu starzy bywalcy, zaufani. Z wysyłką nie ma wiele roboty. To przecież tylko kilkanaście sztuk.
Warto by się zastanowić nad wysyłką zanim muszelki dotrą do PL, aby nie opóźniać i tak ciągnącej się sprawy. Wydaje mi się, że można rozwiązać to w następujący sposób:
1. użytkownik – ochotnik :mrgreen: podaje cenę na którą składa się koszt muszli (info od RE) + koszt koperty z bąbelkami + koszt listu poleconego priorytetowego (propozycja)
2. każdy kupujący przesyła maila, a w temacie wiadomości [nazwa użytkownika] [miejscowość]
3. przelew tytułujemy jak wyżej (mamy porządek i wiadomo kto zapłacił)
4. wycieczka na pocztę jak wszyscy przeleją kasę, wysyłka i liczymy że akurat nasz listonosz nie strajkuje ;) .
Prosto & łatwo & skutecznie.
Jak nie będzie ochotników to ewentualnie mogę porozsyłać listy.
Pozdr.
[i]R@fi
R@fi – nikt tego by lepiej nie ujął.
Czekamy.....
Może krótka ankieta pt.: "Czy zobaczę swoją muszlę przed świętami?"
R@fi
a co z pomysłem odnośnie osłonek na lcd? można to w ogóle osobno kupić?
The Zoom sciągał osłonę lcd z reichu - tam ponoć łatwiej to dostać.
03.11 <==== miesiąc minął ====> 03.12
Czy cokolwiek wiadomo :?:
03.11 <==== miesiąc minął ====> 03.12
Czy cokolwiek wiadomo :?:
Tak RE nie ma czasu z innych ważniejszych powodów - pewnie przygotowania do PMA ;) :twisted:
Byle byśmy dostali te EP-2 nim sprzedmy swoje E-1dynki ;)
lol Magus widzę,że ciśnnienie na zmianę Ci powoli rośnie.... ;)
Większe już być nie może - tylko nie mam na co zmienić a chcę zostać w E-systemie - nie ma lekko niestety.
właśnie...to jest ból, do pełni szczęscia brakuje tylko następnego E-X, XXX-ów to już narobili pełną gamę ale E-1 ciągle biedak samiutki...
Byle byśmy dostali te EP-2 nim sprzedmy swoje E-1dynki ;)
ejedynki nie opłaca się sprzedawać - zawsze może zostać duet E-1 + ZD50 :twisted:
Można się jeszcze zapisać na te muszle?
Jak moja żona widzi jak zaglądam to tego watku cały czas czekając, aż RE napisze, że muszle są do odbioru mówi "Co ty masz takie parcie na muszlę"??
Brzmi to dwuznacznie ale oddaje powagę sytuacji :D
Jeszcze moment musisz poczekać, żeby tylko listonosze znowu nie strajkowali :twisted:
Święta idą.... paczki będą dłużej szły.
Jak temat nie ruszy do połowy tygodnia, to nie widzę szans aby dostać EP2 przed Świętami :(
to załapięsię na te muszle?
bo jak nie to łykam tą:
http://www.fotozakupy.pl/sklep/page/product/product/1607
(opłaca się?).
właśnie zgubiłem gumę z EP-2 - to taka drobna przestroga - jej sterczące gabaryty świetnie sprawdzają się przy samoistnym ściąganiu - czego niestety mnie nauczyło dopiero doświadczenie.. więc nie szwendajcie się z aparatem zawieszonym na ramieniu zbyt intensywnie, albo zabezpieczcie jakoś własne EP-2
Zabezpieczymy, tylko najpierw musimy ją mieć. ;)
Szkoda, że ciągle nic nie wiadomo.
ogólnie EP-2 uważam za mocno przereklamowaną.. mimo rozmiarów - jest uniwersalna dla lewego i prawego oka co jest kompromisem.. mnie lewo-ocznemu (avatar to zmyła :D) nadal światło przebłyskiwało.. 5 min zabawy i zrobiłem własną osłonkę - wykorzystując EP-1, EP-2 nie podskoczy - a i jak zgubię to nie będzie mi bardzo szkoda bo materiału na następne w domu mam pod dostatkiem.. może z czasem i walory estetyczne sięgną efektywności jaką uzyskałem - ale na razie nie specjalnie mnie to przeszkadza..
Pozdrawiam wszystkich wyczekujących na EP-2 ;)
LubMich może coś zdradzisz. Umilimy sobie oczekiwanie. :D
gumę mam z dętki rowerowej.. fantastycznie mięciutka i delikadna ;) kształt jeszcze odrobinkę dopracuje i postaram się zrobić jakieś zdjęcie (potrzebuje drugiego aparatu, żeby pokazać jak to z E1 się prezentuje)
profil zrobiłem nacinając i zszywając odpowiednie boki.. ciężko opisać - zrobię fotę będzie wszystko jasne..
[edit]
szybkie dwa zdjęcia:
https://forum.olympusclub.pl//brak.gif
źródło (http://lubecki.oswiecenia.net/tmp/myszla1.jpg)
źródło (http://lubecki.oswiecenia.net/tmp/myszla2.jpg)
to jest prototyp :D - więc kształt jest testowy i będzie jeszcze zmieniony - ale efekt już widzę całkiem niezły..
przereklamowana czy nie, była to pierwsza rzecz po pokrowcu, jaką kupiłem do E-1.
nie wyobrażam sobie jak focicie z dużymi lampami i EP-1: sam stres. dlatego kupię drugą gumę, żeby była jak się pierwsza zużyje. warto, szczególnie za taki kesz.
to jest prototyp :D - więc kształt jest testowy i będzie jeszcze zmieniony - ale efekt już widzę całkiem niezły..
Teraz Irek będzie takie robił i sprzedawał, ja chciałbym taką mięciutką z silikonu o zapachu truskawkowym :mrgreen:
RadioErewan
21.12.06, 03:42
No więc... dotarło do mnie 16 muszli ocznych EP-2. Ściągnąłem je do domu, bo wysłanie z Olka kosztowało by każdego 17 PLNów (niestety) i wziąłem sobie kłopot na głowę.
Muszle czekają na wpłaty 67zł +5zł na przesyłkę poleconą (priorytet polecony 5,50 zł) i kopertę bezpieczną.
Proszę o wpłaty osoby z listy (jak się ktoś nie zgłosi będziemy myśleć co dalej).
Jak się coś zaksięguje w czwartek, wyślę w czwartek.
Konto w Inteligo: 50 10205558 1111 120028300095
Radosław Przybył, Inowrocławska 3/44, 91-020 Łódź.
W opisie przelewu ksywka z klubu (plus może być oczywiście coś na temat EP-2).
Dodatkowo na PM lub radioerewan+ep2@gmail.com proszę przesłać list z informacjami adresowymi (jak i ksywką z klubu - bo się zgubię).
Pozdrawiam
Zapłacone.
PW + mail z potwierdzeniem przelewu wysłałem.
Czekam niecierpliwie.
Juz nie mogę się doczekać :)
RE czy dla mnie też jest przewidziana jedna sztuka?
Nie wiem czy mam przelewać kasę.
R@fi
RadioErewan
21.12.06, 20:19
RE czy dla mnie też jest przewidziana jedna sztuka?
Nie wiem czy mam przelewać kasę.
R@fi
Jesteś 16.
Przy okazji - 4 muszelki odpłynęły do odbiorców (wg. panienki z poczty zdążą pod choinkę).
Magus, Olo2, C+, bastian.
ps. C+ jednak Świnoujście.
z rana robię przelew i puszczam maila. Dzięki.
A może uda się jeszcze dziś ale później, bo teraz to mnie zalogowac nawet nie chce moj kochany bank
RadioErewan
21.12.06, 21:04
z rana robię przelew i puszczam maila. Dzięki.
A może uda się jeszcze dziś ale później, bo teraz to mnie zalogowac nawet nie chce moj kochany bank
Dziś i tak już nie wyślę, więc spokojnie poczekaj na poranek.
Pozdrawiam
Jesteś 16.
R E W E L A C J A :mrgreen:
PS
Właśnie dokonałem przelewu.
Który jestem? Mam wpłacać?
RadioErewan
22.12.06, 20:52
https://forum.olympusclub.pl/topics22/szukamy-chetnych-na-muszle-oczna-ep-2-do-e-1-vt8482,36.htm - jesteś na liście.
ps. Kolejne 3 muszle wyekspediowane.
RadioErewan
22.12.06, 21:22
ode mnie też poszedł...
Do ciebie już list poszedł.
to wobec tego czekam na listonosza
Dziękuję bardzo
Ja czekam na tego listonosza a on się nie pojawia :(
Pewnie strajk, jak nie dojdzie w tym roku to będzie kaszana.
RadioErewan
27.12.06, 16:30
Ja czekam na tego listonosza a on się nie pojawia :(
Pewnie strajk, jak nie dojdzie w tym roku to będzie kaszana.
U ciebie miał być w sobotę, więc chyba nie jest dobrze, a ja w końcu zrobię awanturę na poczcie za te dziesiątki ukradzionych fantów.
Pocieszające, że do Lessiego dotarła przesyłka wysłana w czwartek razem z Twoją.
Pozdrawiam
RadioErewan
27.12.06, 17:02
A ktoś już dostał w ogóle przesyłkę?
Pozdrawiam
potwierdzam - dostałem liścik, co prawda to nie ten z muszlą ale inna niespodzianka. Ale poczta działa na lini Łódź -Wrocław.
RadioErewan
27.12.06, 17:54
potwierdzam - dostałem liścik, co prawda to nie ten z muszlą ale inna niespodzianka. Ale poczta działa na lini Łódź -Wrocław.
Muszlę dla Ciebie wysłałem dnia następnego. Szkoda mi było, bo gdybym przewidział obrót spraw, zaoszczędził bym 5,50.
Pozdrawiam
Pomimo wyrażenia chęci kupna muszli ocznej EP-2 nie zostałem wpisany na listę chętnych. Pewnie należało posiadać jakieś koneksje, lub odpowiednie koligacje. Może coś pominąłem, lub czegoś nie doczytałem. Nie lubię jednak gdybać, więc byłbym wdzięczny za wyjaśnienie.
Dzisiaj około 14 pan listonosz zjawił się z upragnioną przesyłką :mrgreen: Muszla lepsza niż się spodziewałem.
RE wielkie dzięki za wysyłkę i oczywiście za smycz & podkładkę.
mam propozycję: trzebaby docenić inicjatywę i cenny czas jaki schodzi żeby to wszystko zapakować i powysyłać... myślę że na kolejnym plenerze Radio nie powinien narzekać na brak chmielu w organizmie - trzeba zmontować fundusz piwny pod znakiem miłośników EP-2. powiedzmy 32 browce (16x2) - dla studenta starczy na 4 dni, dla człeka zapracowanego (jak nasz admin) spokojnie na tydzień...
co Wy na to?
Mam - specjalnie przesunąłem wyjazd o 6 godzin, bo czekałem na listonosza :D
RadioErewan
27.12.06, 23:51
Mam - specjalnie przesunąłem wyjazd o 6 godzin, bo czekałem na listonosza :D
Ło jeżu, jak się cieszę! Normalnie z tobą ciągle jakieś kłopoty, a to olek wyśle za darmo 50-200, a to nie wiadomo w którą część wybrzeża celować...
Pozdrawiam
RadioErewan
27.12.06, 23:54
mam propozycję: trzebaby docenić inicjatywę i cenny czas jaki schodzi żeby to wszystko zapakować i powysyłać... myślę że na kolejnym plenerze Radio nie powinien narzekać na brak chmielu w organizmie - trzeba zmontować fundusz piwny pod znakiem miłośników EP-2. powiedzmy 32 browce (16x2) - dla studenta starczy na 4 dni, dla człeka zapracowanego (jak nasz admin) spokojnie na tydzień...
co Wy na to?
Może nieskromnie powiem, że tyle piwa, to by mi wystarczyło na kilka lat? Do dziś mam Heinekena, co mi go kiedyś dał ktoś w ramach "łapówki", za dobrze wykonaną usługę. Właściwie nie wiem po co to trzymam, bo i tak nie wypiję :-).
Polecam zaś zbieranie zielonych ogórków, cytryny, sprite'a i żołądkowej gorzkiej.
Pozdrawiam
dostalem kilka dni temu prezent od kolegi (dostalem pelny kartonik ;) )
źródło (http://imageshack.us)
mam oszczedzic jedna butelke na szczytny cel wynagrodzenia RE ? :)
hehe fajny karton... wielokrotny kacor Cię nie minie.
ja dostałem taki bonus, ale po browarach została mi tylko fotka z małpki...
RE - u mnie masz żołądkową gorzką zaklepaną. Muszę się w końcu do tej cywilizacji wybrać, w końcu mieszkanie w Łodzi przez ponad 3 lata zobowiązuje. Warto odwiedzić stare kąty....ale mnie nostalgia wzięła...
Ło jeżu, jak się cieszę! Normalnie z tobą ciągle jakieś kłopoty, a to olek wyśle za darmo 50-200, a to nie wiadomo w którą część wybrzeża celować...
Pozdrawiam
:mrgreen: jakie kłopoty - małe zawirowania :mrgreen:
DOSTAŁEM - normalnie wypas, opłacało się czekac :)
Dziękuję!!
chyba aż dwie dostałeś... :D :razz:
no, chłopaki, teraz możecie mówić o pełnym komforcie pracy z E-1. powinni od razu dodawać toto do korpusu.
Magus:
pochwal się ile razy przywaliłeś głową w FL-kę jako były użytkownik EP-1?
przyszła muszelka. Spore to jest ustrojstwo i co... musze zmieniac konfigurację torby bo o ten 1cm za duży jest teraz sprzet :D
Dzięki
Ja też dostałem. Dziękuję.
ja nie dostalem, ciekawe czy przelew doszedl :roll:
spokojnie spokojnie Radek się zjawi i wszystko powie.
Doszła, dzięki za fatygę i bonusy.
Długopis potwierdza renomę OLKA: jest tak solidny jak aparaty tej marki a w dodatku na gruby wkład a to rzadkość!!!
Smycz sprezentuję kumplowi, którego kiedyś namówiłem na E-300 - niech też skorzysta ze szczodrości wujka...
Moja tez oczywiscie doszla - dziekuje.
Zabaweczka dotarła - dzięki za dodatki :)
Przelew dokonany. Dziękuję i czekam na przesyłkę.
black_bird
18.01.07, 00:56
Tez przelewu dokonałem, tez czekam na muszelkę ;)
Powiedzcie mi, drodzy przyjaciele, czy tylko ja mam zdeformowaną czaszkę, czy też może wszystkim Wam z założoną EP-2 wpada światło z dołu po skosie?
Powiedzcie mi, drodzy przyjaciele, czy tylko ja mam zdeformowaną czaszkę, czy też może wszystkim Wam z założoną EP-2 wpada światło z dołu po skosie?
Nie zauważyłem :roll:
P:
z EP-2 nie mam już żadnych problemów z bocznym światłem. nawet nie muszę się przyciskać do osłony żeby było git.
black_bird
19.01.07, 14:10
hurra! doszło dziś, dzieki za piekny długopis i smycz, muszelka weszła prawie sama, lepiej sie kadruje ;-)
Znaczy się, że ja jakiś poskręt jestem :cry: Co prawda patrzę lewym okiem, ale przykładałem sprzęta wczoraj do obu oczodołów i zaprawdę powiadam Wam, widziałem świat po bokach :|
No trudno, i tak jest o niebo lepiej niż z wyposażeniem standardowym.
myślę, że to trochę kwestia przyzwyczajenia. trochę inaczej się patrzy w wizjer z ep-1 a trochę inaczej z ep-2 [tak mi się zdaje]. w ciągu pierwszych kilku dni z ep-2 byłem trochę zawiedziony, spodziewałem się chyba nie wiadomo czego. potem nauczyłem się trochę innego patrzenia w wizjer i już było dużo lepiej. teraz tylko jak sobie zapalę żarówkę przy głowie centralnie to coś tam wpada przez jakieś szczeliny do środka :roll:
RE: Dzisiaj doszła do mnie EP-2 ---dzięki także za dodatki ---pozdrawiam serdecznie
Hmm.... a ja wciąż czekam......
Przesyłkę otrzymałem, dziękuję za dodatki. Pozdrawiam!
Ku przestrodze. Zgubiłem przedwczoraj muszlę oczną EP-2. Aparat miałem przewieszony, że tak powiem, "po przekątnej": przez prawe ramię i pod lewą ręką. Wisiał na plecach, tak abym mógł się swobodnie pochylać, oraz mieć obie ręce wolne. Kiedy zdejmowałem go z powrotem z pleców musiałem zachaczyć muszlą o kutrkę lub kaptur co spowodowało spontaniczne samozdjęcie wspomnianej muszli z bagnetu. Zguba co prawda znalazła się leżąc bezbrona i sponiewierana w piachu, ale i tak potrzebuję nowej.
Może zaproponuję przy okazji nową akcję pt. Szukamy chętnych na muszlę oczną EP-2 do E-1? Może tym razem w komplecie z osłoną LCD? :razz:
Ku przestrodze. Zgubiłem przedwczoraj muszlę oczną EP-2. Aparat miałem przewieszony, że tak powiem, "po przekątnej": przez prawe ramię i pod lewą ręką. Wisiał na plecach, tak abym mógł się swobodnie pochylać, oraz mieć obie ręce wolne. Kiedy zdejmowałem go z powrotem z pleców musiałem zachaczyć muszlą o kutrkę lub kaptur co spowodowało spontaniczne samozdjęcie wspomnianej muszli z bagnetu. Zguba co prawda znalazła się leżąc bezbrona i sponiewierana w piachu, ale i tak potrzebuję nowej.
Ja właśnie tak nie noszę z powodu muszli :D
Ja też nie nosze tak, gdyz czuję wtedy ją na plecach - to dla mnie ostrzezenie, ze cos wystaje a lekkie zatrzaskowe wkrety nie sprawdzają sie jednak w takich warunkach, przewaznie wiec torba lub przewieszony na szyji na klatce ..;)
juz pisalem o tym problemie - moja powedrowala daleko w swiat...
P:
w wakacje będę prawdopodobnie sprzedawał mojego E-1 oraz dwie sztuki EP-2. jedna będzie używana, bo mam ją założoną, druga czeka w szafie, nie używana, nie rozpakowana - leży tak jak przyszła... jak sprzedam E-1, to muszlę mogę puścić po kosztach (cena zakupu w tym wątku + wysyłka do mnie + wysyłka do chętnego).
p.s. z taką wielką gumą to na aparat uważam podwójnie, na plecach bym go nie wieszał...
juz pisalem o tym problemie - moja powedrowala daleko w swiat...
Faktycznie, na ósmej stronie wątku, razem z opisem muszli Twojej konstrukcji. Sprawdza się?
p.s. z taką wielką gumą to na aparat uważam podwójnie, na plecach bym go nie wieszał...
Jak zwykle wszystko przez te dzieci ;) Mimo wszysko czasem lepiej powiesić dziadka na plecach niż wyrżnąć obiektywem w jakiś hardware na placu zabaw... :|
Nie chciałbyś puścić w Polskę zapasowej EP-2 już dziś? :D
pozostańmy przy mojej przestrodze ;) - nie chcialo mi sie nic z muszla robic. a tamten stan byl ni eakceptowalny ;)