PDA

Zobacz pełną wersję : Tryb scena-(Shoot & Selekt 1-2)

Andrzej andzi
26.10.06, 19:50
Olkiem sp-500 uz wtrybie shoot & selekt 1 i 2 mogę zrobić tylko jedno zdjęcie wiecej nie idzie . Niewiem dlaczego niemogę zrobić pare zdjęć wtym ustawieniu by potem wybrać zdjecie kture chcę skasować Po zrobieniu jednego zdjecia nimogę zrobić następnego.. Jestem nowym użytkowmikiem olka jesto pierwsza moja cyfrówka niewiem czy robie coś źle czy jest to wina aparatu .
Prosze opomoc. ;) Pzdrawiam ; Andrzej

piotrekp
27.10.06, 17:04
po przeczytaniu twojego postu wykonałem małą próbę na swoim olku w trybie S&S1 i S&S2,
zawsze robił serię zdjęć do oporu tzn "strzelał" tak długo jak trzymałem spust migawki, potem pokazywała się seria wykonanych zdjęć do wyboru,
nie wiem dlaczego u ciebie się tak dzieje, w zasadzie te ustawienia od razu włączają zdjęcia seryjne z tym, że w S&S2 robienie zdjęć jest wolniejsze bo za każdym zdjęciem ustawia ostrość,
na wszelki wypadek spróbuj po wybraniu tych ustawień sprawdzić czy w ustawieniach PICTURE masz ustawienie na zdjęcia sekwencyjne,
na razie nic innego nie przychodzi mi do głowy ...

zibi1303
27.10.06, 20:12
To proste! Nie puszczaj migawki :)

Andrzej andzi
27.10.06, 20:14
Dziękuje za pomoc wszystko działa ja za kródko trzymałem przycisk migawki dopiero się ucze.
pozdrawiam : andzi :D